Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Οι συνταξιούχοι «λιώνουν» στα ΑΤΜ, αλλά για τον χαμογελαστό Βαρουφάκη αυτό δεν είναι πρέπον!

Να στηθώ μαζί τους στην ουρά; διερωτάται στον δημοσιογράφο του Bloomberg σχεδόν σκασμένος στα γέλια...

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αν δεν το δει...Ενώ εδώ και μέρες συνταξιούχοι συνωστίζονται, ξεροσταλιάζουν, λιποθυμούν σε τεράστιες ουρές μπροστά στις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, μίας χρεοκοπημένης Ελλάδας που βρίσκεται υπό capital control, περιχαρής, σαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, δηλώνει στην τηλεόραση του Bloomberg ότι ο ίδιος δεν έχει χρειαστεί να στηθεί σε ουρά ΑΤΜ για να βγάλει χρήματα! Να στηθώ μαζί τους στην ουρά; διερωτάται στον ξένο δημοσιογράφο σχεδόν σκασμένος στα γέλια!

Συγκεκριμένα όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης (σ.σ. εκεί δηλαδή που εδώ και μέρες η Ελλάδα αναστενάζει) για να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και η Δανάη πρέπει να είναι οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν πάει σε ΑΤΜ. 

Αναυδοι όσοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη έσπευσαν να αναρωτηθούν αν θεωρεί ότι δεν είναι πρέπον για τον εαυτό του, αλλά πρέπον για τόσους ηλικιωμένους που πρωταγωνιστούν σε σκηνές ντροπής στα media όλου του πλανήτη για να πάρουν ένα μικρό ποσό της σύνταξής τους!

Οπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε πώς επιβιώνει ο κ. Βαρουφάκης αν δεν πηγαίνει στην τράπεζα. Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά ζήτησε να μην γίνεται προσωπικό το θέμα και στη συνέχεια δήλωσε ότι διάγει λιτό βίο με τη σύζυγό του γιατί πηγαίνει «από τη μία σύσκεψη στην άλλη».


Λίγο παρακάτω όπως θα δείτε και στο βίντεο ο δημοσιογράφος του λέει: «Δεν θα δείχνατε αλληλεγγύη αν στεκόσασταν κι εσείς στην ουρά;». Αυτό προκαλεί πολύ γέλιο στον κ. Βαρουφάκη. «Να στηθώ στην ουρά μαζί τους; Κατα μία έννοια ναι θα το σκεφτώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου