Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η σημερινή εκδήλωση δεν περιορίζεται σε μια κοινωνικοπολιτική έκφραση, αλλά η ΝΟΔΕ της δίνει και ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Βέβαια οι ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν διαχρονικής αξίας πόνημα και όποιος μπει στον κόπο να τις μελετήσει εκ νέου θα δει ότι καλύπτουν και τη σημερινή πραγματικότητα.

Εκείνο που δε μπορούσε να προβλέψει το κείμενο του 1974 είναι η τεχνολογική εξέλιξη της εποχής και η αδυναμία των σύγχρονων πολιτικών εξουσιών να διατηρήσουν και να προστατεύσουν την κοινωνική συνοχή.

Και τα δύο όμως αποτελούν στοιχεία πολιτικής στρατηγικής που καλούνται οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες να αξιοποιήσουν όσον αφορά το πρώτο και να οχυρώσουν όσον αφορά το δεύτερο.

Αυτό που έχουμε να φροντίσουμε εμείς είναι η πρακτική αποτύπωση της ιδεολογίας και της στρατηγικής μας στην καθημερινή ζωή. Οι πολίτες πρέπει αυτά που ακούν να μπορούν να τα αισθάνονται εφαρμόσιμα, να είναι χειροπιαστά τα αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους.

Επίσης πρέπει να αποτυπώνεται ανάγλυφα στην πολιτική μας η επιβολή της πολιτικής ατζέντας. Αυτό που χρειάζονται οι πολίτες σήμερα είναι ελπίδα.

Και οι δύο μαζί θα οδηγήσουν σε λύσεις. Αυτό που έχουμε απέναντί μας σήμερα είναι η ιδεολογία του τρόμου, οι κραυγές του φόβου και η ψυχολογική καταπίεση των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

Η καταρράκωση της αξιοπρέπειας του πολίτη επαγγελματία, του πολίτη υπαλλήλου είναι οι απόλυτες συνέπειες της επιβολής στο μέσο πολίτη.

Η υπογραφή συμβολαίου αξιοπρέπειας μεταξύ της πολιτείας και των πολιτών δεν πρέπει να έχει παραπομπές και η χθεσινή εξαγγελία του από τον Αντώνη Σαμαρά αναδεικνύει την ανατρεπτική διαδρομή μέσα από την οποία θα δομηθεί ένα αξιόπιστο πολιτικό σύστημα.