Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΙΟΒΕ: «Σ΄ έναν χρόνο η Ελλάδα θα είναι διαφορετική»

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα είναι τελείως διαφορετική σε έναν χρόνο, εάν η κυβέρνηση αντέξει στις πιέσεις και η Ευρώπη προχωρήσει στον μηχανισμό για το χρέος, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τόνισε ότι ο μηχανισμός θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές χωρίς την πίεση των αγορών. «Εγώ δεν συμμερίζομαι απόψεις ορισμένων εδώ στην Ελλάδα που θεωρούν ότι εάν μπει μπροστά αυτός ο μηχανισμός σωθήκαμε, θα μειωθεί το δημόσιο χρέος. Όχι, δεν είναι...
έτσι. Ο μηχανισμός αυτός απλά θα είναι ένας μηχανισμός ανακύκλωσης πλεονασμάτων από πλεονασματικές χώρες σε ελλειμματικές χώρες και απλώς θα μας δώσει χρόνο. Θα μας δώσει χρόνο για να μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές, που πρέπει να κάνουμε εδώ, χωρίς την πίεση των αγορών. Αν η κυβέρνηση αντέξει τις πιέσεις, σε έναν χρόνο η Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα», είπε ο κ. Στουρνάρας.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΩΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙΚΟΥΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙΚΟΥΤΥΠΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.   

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 72 ΕΤΩΝ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΗ. ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ 9,84. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ <<ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ>>.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ.