Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ <<ΧΟΡΗΓΙΑΣ>>. ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ>> ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 42% ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΞΑΝΑΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΕΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΤΖΑΚΡΗ) ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ (ΜΑΝΤΕΛΗΣ).

SIEMENS ΣΗΜΙΤΗΣ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ) ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ?
ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ?

ΚΟΥΙΖ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ROCO ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ;
ΟΙ 5 ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 5 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ SIEMENS.



*ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΕΩΣ ΤΟ 2001.

Σημερινός υφυπουργός ήταν στενός συνεργάτης του Τ. Μαντέλη!..


Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών την περίοδο 1998-2001, ήταν ο νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης!

Από τον Χρήστο Σοφιανό

Τώρα που ο Τ. Μαντέλης
είναι κατηγορούμενος και επίσημα για το σκάνδαλο της Siemens, ακούω ότι έρευνα σε πολιτικό επίπεδο θα γίνει και για τον (στενότερο και ευρύτερο) κύκλο των προσώπων με τα οποία συνεργαζόταν. Και νομίζω ορθώς, χωρίς τούτο να σημαίνει κατ' ανάγκην κάτι επιλήψιμο για τα πρόσωπα αυτά.
Ανατρέχοντας πάντως στη σχετική λίστα, διαπιστώνει κανείς ότι...
Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Μεταφορών, κατά την επίμαχη περίοδο που ο κ. Μαντέλης ήταν υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη, ήταν ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (και βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ) κ. Γιάννης Μανιάτης!!!
Όπως προκύπτει και από το επίσημο βιογραφικό του (δείτε το εδώ), ο κ. Μανιάτης διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 20.11.1996 έως τις 14.11.1998 και αναβαθμίστηκε σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου
από τον κ. Μαντέλη στις 15.11.1998, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 31.06.2001...
Πηγη