Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Φτωχή", σε αιτήσεις, η συγκομιδή για υποψήφιους Βουλευτές από τη ΝΔ

Η έκπληξη τελικά που όλοι περίμεναν και κυκλοφορούσε σαν φήμη, χωρίς να διαψεύδεται, δεν ήρθε και οι αιτήσεις για υποψηφίους Βουλευτές μάλλον δείχνουν ότι η ΝΔ δεν θα έχει την δυναμική εκπροσώπηση που ένα κόμμα εξουσίας θέλει και μάλιστα για να βγει αυτοδύναμο.


Σαφέστατα αποδυναμωμένο από τις προηγούμενες εκλογές θα είναι το ψηφοδέλτιο, εκτός αν γίνει από τον Αντώνη Σαμαρά κάποια επιλογή της τελευταίας στιγμής που όμως δεν μπορεί να ανατρέψει τις εντυπώσεις.

Ας δούμε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το ψηφοδέλτιο και τη δυναμική του.

Κατ΄αρχήν θα απουσιάζουν τα "βαριά" χαρτιά, η Έλσα και ο Κρανιάς τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν αντικαταστάθηκαν με ανάλογου, τουλάχιστον, βάρους στελέχη.

Ο Βασίλης Σιδέρης, πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος, νέος στην πολιτική, πρέπει να αποδείξει ότι έχει και την άλλη δυναμική που χρειάζεται για να πάρεις ψήφους και για Βουλευτής.

Οι κάποιες παρεμβάσεις του σε επί μέρους θέματα σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ολοκληρωμένο πολιτικό σκεπτικό που θα πρέπει να αναπτύξει για να πείσει, ούτως ή άλλως έχει δρόμο μπροστά του.

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, που πριν μερικά χρόνια θα ήταν ένα καλό "άλογο" για το κομματικό ψηφοδέλτιο, αποδυναμωμένος από την παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στο Δήμο Ναυπλιέων, που έχει γίνει ευθεία αμφισβήτηση, δεν αποτελεί την εξαιρετική επιλογή που κάνει τη διαφορά.

Οι Μπόμπου και Κολεβέντης κλασσικά κομματικά στελέχη με δυναμική στην περιοχή του Άργους έχουν εξαντλήσει το πολιτικό τους κεφάλαιο με τις συνεχείς εδώ και είκοσι χρόνια συμμετοχές τους σε εκλογικές διαδικασίες.

Οι άλλες δύο γυναικείες υποψηφιότητες αξιοπρεπείς αλλά με μικρό πολιτικό βάρος.

Εξαιρετικά αδύνατο λοιπόν το ψηφοδέλτιο, αν τελικά εμφανιστεί έτσι, με περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης πολιτικού λόγου που θα έχει και τους περιορισμούς στην υπεράσπιση της νέας Μνημονιακής πολιτική του κόμματος της ΝΔ.

Αναμφισβήτητο προβάδισμα έχει ο Γιάννης Ανδριανός, που έχει τουλάχιστον πολιτευτεί με σοβαρότητα, αποφεύγοντας να μπει στα βαθιά νερά των αλλαγών στις επιλογές του κόμματος και περιοριζόμενος κυρίως σε ανάδειξη τοπικών θεμάτων.

Είναι σαφές ότι για τη δεύτερη θέση θα αγωνιστούν Σιδέρης και Αναγνωσταράς, αν τελικά βγάλει δυο έδρες η ΝΔ, με σαφές προβάδισμα του Βασίλη Σιδέρη.

Για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει υποψηφιότητα από την περιοχή της Ερμιονίδας.

Θα περίμενε κανείς ότι στην Αργολίδα που έχει ιδιαίτερους δεσμούς ο Αντώνης Σαμαράς και πολλούς φίλους, παλιότερα, θα παρουσίαζε το κόμμα μεγάλο και ισχυρό ψηφοδέλτιο που η παρουσία του θα οδηγούσε σε άνοδο και των ποσοστών του.

Αυτό όμως που βλέπουμε, αν δεν αλλάξει επαναλαμβάνω κάτι, είναι ένα ηττοπαθές και συντηρητικό ψηφοδέλτιο χωρίς δυναμική που προφανώς δείχνει και τις αδυναμίες της ΝΔ και στην Αργολίδα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΛΗΞΕ ΧΘΕΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΟΙ   ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ,ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ, ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΥ, ΣΙΔΕΡΗΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
     ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΔΡΥΣΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ. Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ 
ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ                       Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ                       ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ               ΑΧΑΙΑ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ                            Β ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ                   Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΧΑΙΑ