Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ Ο ΦΩΤΟΤΥΠΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νο1
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση που έγινε ύστερα από αίτημα αγροτών στη Βουλή με βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο αν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και η Τομεάρχης Αγροτικού, όπου οι αγρότες επεσήμαναν τα σημαντικά προβλήματα που θα προσθέσει ο νέος ασφαλιστικός νόμος που προωθεί η Κυβέρνηση στον ήδη σοβαρά πληττόμενο πρωτογενή τομέα που δίνει σήμερα μάχη επιβίωσης.
parapolitikaargolida

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νο2

Με εκπρόσωπους αγροτών συναντήθηκαν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Συνάντηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέλυσαν διεξοδικά τις θέσεις τους όσον αφορά στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και τα επικείμενα φορολογικά μέτρα.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε υπομνήματα και ενημερωτικό υλικό, που άπτεται όλων των παραμέτρων της αγροτικής οικονομίας, τόσο συνολικά όσο και κατά τομείς.

Οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασαν το περίγραμμα των θέσεων του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα και το νέο ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν για διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση, ξεκαθάρισαν πως «η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την πλειοψηφία των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη με μορφές κινητοποιήσεων, που καταλύουν το κράτος και προκαλούν επιπλέον ζημιά στην ήδη τραυματισμένη οικονομία της χώρας μας».

Στη συνάντηση, από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λ. Αυγενάκης, η Τομεάρχης Αγροτικού κυρία Φ. Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Οικονόμου, καθώς και Βουλευτές του κόμματος.

Από πλευράς αγροτών συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαικών Αγορών, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταικών και Αγροτικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), το ΤΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Λάρισας, το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
parapolitika

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ-

It’s the implementation, stupid

Άκου Ιάσονα

Άκου Ιάσονα,
Ο παππούς μου ήρθε από τη Σμύρνη μικρό παιδί το 22 και δούλεψε – όσο πρόλαβε να ζήσει – φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι του Πειραιά. Αφού έφυγε, πήρε τα ηνία η γιαγιά μου και έγινε μοδίστρα για να ζήσει τέσσερα παιδιά. Δεν ήταν όμως κανένας τους λαικός δικαστής.
Ο πατέρας μου κουβαλούσε κλουβάκια για πουλιά από τα έξι του και για να παντρευτεί και να