Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αγωγή Ανδριανού Κατά Έθνους & Έθνους Της Κυριακής


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με ανέκκλητη εντολή προς τους δικηγόρους του για άμεση κατάθεση και κοινοποίηση, υπέγραψε σήμερα 3/12/2010 αγωγή, για σειρά συκοφαντικών εις βάρος του δημοσιευμάτων, κατά των Εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» .

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα είμαι στόχος επαναλαμβανόμενων συκοφαντικών επιθέσεων. Με παραποίηση στοιχείων και ψεύδη δέχομαι απροκάλυπτη επίθεση. Ως πολιτικός αλλά και ως δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα του Τύπου να ασκεί κριτική σε κάθε δημόσιο πρόσωπο. Όμως, στην περίπτωσή μου, δεν πρόκειται για κριτική. Πρόκειται για επίθεση συκοφαντίας συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε, με καταφανή πρόθεση να με πλήξουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά αφού επιστρατεύουν κατάφωρα ψεύδη.

Χαρακτηριστικά αναφέρω:

  • Σε ό,τι αφορά την περουσιακή μου κατάσταση, την οποία δηλώνω με κάθε λεπτομέρεια, το «Έθνος», παρά το γεγονός ότι όπως και κάθε δημοσιογράφος έχει στα χέρια του το πόθεν έσχες μου,διαστρεβλώνει επανειλημμένα και παραποιεί συστηματικά καταθέσεις και ακίνητα (τα περισσότερα από τα οποία είναι αγροκτήματα στη γεννέτειρα μου) που προέρχονται κατά κύριο λόγο από οικογενειακή περιουσία, ενώ φτάνει στο σημείο να εμφανίζει ακόμα και παραπλανητικές φωτογραφίες ακινήτων που δεν μου ανήκουν.
  • Σε ό,τι αφορά τις σπουδές μου και τους ακαδημαϊκούς μου τίτλους, Πρόεδρος του Τμήματος ΔΟΣΑ και της Γενικής Συνέλευσης που με έκανε δεκτό ως υποψήφιο διδάκτορα ήταν, αντίθετα με τα όσα γράφονται στην εφημερίδα, ο εγνωσμένου κύρους καθηγητής κ. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, τότε αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και σήμερα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στο Ε.Α.Πανεπιστήμιο φοίτησα ως προπτυχιακός φοιτητής επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ως προς την αποστολή της διδακτορικής διατριβής μου στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης,αρμόδιο είναι το Τμήμα του Πανεπιστημίου στο οποίο την έχω καταθέσει από το 2008. Απέναντι σ’ αυτές τις συνεχιζόμενες συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου, δεν μου μένει άλλο μέσο από την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, της αξοπρέπειας και της αξιοπιστίας μου.Υπέγραψα σήμερα 3/12/2010 αγωγή, για σειρά συκοφαντικών εις βάρος μου δημοσιευμάτων , με ανέκκλητη προς τους δικηγόρους μου εντολή, κατά των Εφημερίδων «Έθνος»και «Έθνος της Κυριακής», δηλώνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, «ως εδώ και μη παρέκει». Όπως κάθε πολίτης, αντιδρώ στο ψέμα, στη λάσπη και το άδικο. Το οφείλω, πριν και πάνω απ’ όλα, σε μένα και στην οικογένειά μου. Το οφείλω στους συμπολίτες μου οι οποίοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πώς πορεύομαι μέχρι σήμερα στη ζωή μου, με εμπιστεύονται και για αυτό το λόγο και μόνο με εξέλεξαν με την ψήφο τους αντιπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».