Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Αντάρτικο» Παπαδόπουλου στη ΝΔ!


Μια δήλωση «βόμβα» έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Συγγρού. Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» τομεάρχης Μεταφορών μιλώντας στο ραδιόφωνο του flash τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, διαφωνόντας έτσι με την επίσημη γραμμή της ΝΔ που στηρίζεται στο αίτημα για κάλπες εδώ και τώρα.

«Αν η χώρα πάει σε εκλογές σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αύριο, ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας και πόσο θα επιδεινωθεί, είμαι εναντίον των πρόωρων εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία ΚΑΙ πρέπει ΚΑΙ μπορεί να έχει μια ισχυρή εντολή για τον ελληνικό λαό στις επόμενες εκλογές. Η λογική των επόμενων και των μεθεπόμενων εκλογών είναι μια λογική η οποία είναι καταστροφική για την χώρα», κατέληξε.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας της τρόικας...


Toυ Γιώργου Δελαστίκ

Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η προκλητικότητα των θρασύτατων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ απέναντι στους Ελληνες εργαζόμενους. Απαίτησαν ωμά από την -πάντα... προθυμότατη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, είναι η αλήθεια- κυβέρνηση Παπανδρέου να καταργήσει εδώ και τώρα ακόμη και την... Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Δήλωσαν ευθέως ότι θεωρούν πολλά για τους Ελληνες τα 751 ευρώ μεικτά που ορίζει η σύμβαση αυτή για τον ιδιωτικό τομέα, ποσό που αντιστοιχεί σε καθαρές αποδοχές μόλις 640 ευρώ και αποφάσισαν ότι το ποσό αυτό πρέπει να μειωθεί αμέσως! Ζήτησαν, μάλιστα, από την κυβέρνηση Παπανδρέου να πειθαναγκάσει τα συνδικάτα να αποδεχθούν την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πολύ χαμηλότερη αμοιβή για τον κατώτερο μισθό και αν ακόμη και οι πλέον διεφθαρμένοι "κοινωνικοί εταίροι" αρνηθούν να συναινέσουν σε τέτοιο εργασιακό έγκλημα, τότε η κυβέρνηση να ακολουθήσει την πεπατημένη οδό: να νομοθετήσει η ίδια στη Βουλή κατώτατο μισθό της τάξης των 500 ευρώ μεικτά, όπου βεβαίως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τον ψηφίσουν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν επανειλημμένα αποδείξει.

Αγανάκτησε με τη στάση των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ ακόμα και ο υπέρ το δέον διαλλακτικός πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο "Εθνος" δήλωσε μεταξύ άλλων: "Οι σταυροφόροι του νεοφιλελευθερισμού απαιτούν την κατάργηση κάθε θεσμικής προστασίας των εργαζομένων... Η κυβέρνηση άραγε τι θα κάνει; Για ακόμα μια φορά θα υποκλιθεί στην τρόικα ή θα προστατεύσει τα όσια και τα ιερά του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του κοινωνικού κεκτημένου;".

Φυσικά αυτά "τα όσια και τα ιερά του ευρωπαϊκού πολιτισμού" είναι φληναφήματα άνευ ουδενός αντικρίσματος, καθώς η... ΕΕ και οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που απαιτούν ο κατώτερος μισθός των Ελλήνων εργαζομένων να πέσει στα επίπεδα του σημερινού... επιδόματος ανεργίας (!) που ανέρχεται στα 460 ευρώ καθαρά!

Για ποιον "ευρωπαϊκό πολιτισμό" μιλάμε, επομένως; Εδώ σε ολόκληρη την ΕΕ γίνεται μια τεράστια ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των εργαζομένων.

Κολοσσιαία ποσά αφαιρούνται μέσω της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, καθώς και μέσω της διαρκώς αυξανόμενης φορολόγησης των εργαζομένων, των μεσαίων στρωμάτων και των συνταξιούχων προκειμένου να μεταφερθούν εμμέσως στους πλούσιους, αναιρώντας και καταλύοντας με τον τρόπο αυτόν τις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα για τα κατώτερα και τα μεσαία λαϊκά στρώματα.

Ευρωπαϊκής έμπνευσης και πρωτοβουλίας είναι η πολιτική αυτή, στην οποία οι Ελληνες χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα που πάνω τους εφαρμόζονται οι πιο βάρβαρες μέθοδοι λεηλασίας των εισοδημάτων τους και καταβαράθρωσης του βιοτικού τους επιπέδου. Για ποια Ευρώπη μπορεί κανείς να κάνει πλέον λόγο, λοιπόν;

Εδώ η ΕΕ θέλει να οδηγήσει τους εργαζόμενους (και προφανώς όχι μόνο τους Ελληνες) σε μια κατάσταση εργασιακού Μεσαίωνα, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Δεν μιλάμε για οπισθοχώρηση μιας ή δύο δεκαετιών. Αυτοί μας πάνε στην εποχή του... 19ου (!) αιώνα, πριν από το Σικάγο του 1896, όταν εξεγέρθηκαν την Πρωτομαγιά οι Αμερικανοί εργάτες και απαίτησαν την καθιέρωση του οκταώρου!

Οπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, οι "τροϊκανοί" δυνάστες δεν θέλουν να καταβαραθρώσουν μόνο τους κατώτερους μισθούς. Τους ενδιαφέρει να μειώσουν όσο μπορέσουν περισσότερο και τους μέσους μισθούς των Ελλήνων, αφού ο πραγματικός στόχος τους δεν είναι φυσικά τα παραμύθια περί "δημοσιονομικής εξυγίανσης", αλλά το να φτωχύνει, να "κινεζοποιηθεί" η Ελλάδα. Τότε θα μπορεί να έρχεται είτε ο Γερμανός επιχειρηματίας και να αγοράζει έναντι πινακίου φακής ό,τι επιθυμεί είτε ο Γερμανός συνταξιούχος και με ένα χιλιάρικο να περνάει στην Ελλάδα έναν μήνα διακοπές σαν πασάς, όπως στις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Η 6η δόση
Αρχισε το θέατρο πρόκλησης πανικού

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ για τα μέσα Νοεμβρίου η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ αντί για τα μέσα Οκτωβρίου, που ήταν προγραμματισμένη. Η κυβέρνηση υποτίθεται -κατά δήλωση του Φ. Σαχινίδη- ότι είχε χρήματα για μισθούς και συντάξεις μόνο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Χθες, κατά πώς φάνηκε από τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρχισε, δηλαδή, η θεατρική παράσταση που λαμβάνει χώρα σε όλα τα κράτη που έχουν πάρει δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κάποια δόση καθυστερεί, η κυβέρνηση καλλιεργεί την ανησυχία στους πολίτες και κατόπιν ακολουθεί το επόμενο επεισόδιο: η κυβέρνηση δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις για λίγες μέρες προκειμένου να πανικοβάλει τον πληθυσμό...
ΕΘΝΟΣ