Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους κοινούς τόπους, θα ήταν σα να προκαταλαμβάνουμε το διάλογο. Αυτό δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μας να το κάνουμε. Αλλά πρέπει να σας πω, ότι πράγματι κατατίθενται προτάσεις που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα συγκεντρώσουν τις αναγκαίες πλειοψηφίες -και κοινωνικές και πολιτικές.

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ


"Υπάρχουν ζητήματα τα οποία πράγματι τ’ ανοίγουμε το ένα μετά το άλλο. Το ένα είναι η αναμόρφωση του σχολείου, κυρίως η αναμόρφωση του Λυκείου. Αυτό περνά μέσα από εξαντλητική συζήτηση για τα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα σπουδών. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι εξετάζουμε όλα τα εναλλακτικά συστήματα για την εισαγωγή των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όμως, εκεί που έχουμε όλοι συμφωνήσει είναι ότι, πρέπει να πάψει το Λύκειο να είναι ένας χώρος προπαρασκευαστικός και να γίνει ένας χώρος ουσιαστικής παιδείας, άρα ν’ αποσυνδεθεί η φοίτηση στο Λύκειο από τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Το τρίτο στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να δούμε το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο στόχο που πράγματι να εξοικονομήσουμε πόρους και δυνάμεις για να υπάρξει πράγματι μια ουσιαστική τεχνική εκπαίδευση στη χώρα. Και, βεβαίως, σε όλα όσα έχουμε μια κοινή συνισταμένη που είναι η ποιότητα σε κάθε βαθμίδα και σε κάθε υπηρεσία της εκπαίδευσης. Χρειάζονται αλλαγές, οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν την αίσθηση των συγκρούσεων με κατεστημένες νοοτροπίες και λογικές. Για εμάς, το θετικό είναι ότι τουλάχιστον επιχειρούμε, εκεί που απαιτούνται ρήξεις και τομές, αυτές να είναι όσο το δυνατόν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και γι’ αυτό πράγματι έχω πει πολλές φορές ότι είναι υπεύθυνη η στάση όσων αποφάσισαν να συμμετέχουν στο διάλογο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων. Αλλά, εμείς εξετάζουμε και τις προτάσεις και τις θέσεις ακόμα και όσων με τη στάση τους αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στο διάλογο. Θα εξαντλήσουμε λοιπόν όλη την παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων, άσχετα αν υπάρχουν επικρατούσες ή μη. Δηλαδή, σε κάθε επικρατούσα πρόταση, από κάτω θα σημειώνονται και οι διαφορετικές προσεγγίσεις, οι διαφορετικές εκτιμήσεις, οι διαφορετικές προτάσεις που υπάρχουν για κάθε Τομέα. Σας είπα το χρονοδιάγραμμα ποιο είναι και για εμάς είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν έχουμε απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει, προσπαθούμε όσο το δυνατό να κάνουμε καλά τη δουλειά μας με όλες τις δυσκολίες τις οποίες ξέρετε. Μια μεγάλη δυσκολία ήταν οι ευρωεκλογές. Γιατί στις ευρωεκλογές υπάρχει μια πόλωση και η πόλωση ή ο φανατισμός βεβαίως δεν βοηθούν. Παρ’ όλα αυτά, σε πείσμα των καιρών, καταφέραμε και προχωρήσαμε τον διάλογο για την παιδεία και φέραμε καλά αποτελέσματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η υπεύθυνη στάση θα είναι μέχρι τέλους."
ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


"Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταθέσει εδώ και 4 μήνες που ξεκίνησε ο διάλογος ούτε μία θέση και ότι ο εκπρόσωπός της στον εθνικό διάλογο δεν συμμετέχει, δεν έρχεται. Ο δε Υπουργός συμφωνεί με «ό,τι πετάει και κολυμπάει».
Επειδή στην παιδεία είναι ο χώρος που και δημιουργείται αλλά και αναπαράγεται η κρίση που έχουμε σήμερα στην ελληνική κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί χρέος και εθνικό καθήκον να συμμετέχει και να συνεισφέρει με προτάσεις, τις καταθέσαμε και σήμερα, ώστε ο εθνικός διάλογος να καταλήξει σε πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις που το ΠΑΣΟΚ αύριο δεσμεύεται να υλοποιήσει ως κυβέρνηση".
ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ο Σημίτης και τα 3 παιδιά

Περπατούσε ο κ. Σημίτης πάνω σε μια γέφυρα αλλά γλίστρησε και έπεσε στο νερό.
Τρία παιδάκια που έπαιζαν στην ακτή βούτηξαν στο νερό και τον έβγαλαν έξω.
- "Μπράβο παιδιά, σώσατε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τι χάρη θέλετε να σας κάνω;", του λέει ο κ. Σημίτης
- "Εγώ θέλω να πάω στην Disneyland", λέει το πρώτο παιδάκι.
- "Εγώ θέλω να έχω εισιτήριο διαρκείας για όλους τους αθλητικούς αγώνες", λέει το δεύτερο παιδάκι.
- "Εγώ θέλω ένα αυτόματο αναπηρικό καροτσάκι με στερεοφωνικό", λέει το τρίτο παιδάκι.
- "Μα δεν είσαι ανάπηρος", απαντά ο Σημίτης.
- "Θα γίνω αν μάθει ο πατέρας μου ότι σε έσωσα από το ποτάμι".

DVD


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ REAL NEWS,ΤΟ DVD ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ-ΜΟΥΝΓΟΥΟΚΕΡ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ SMOOTH CRIMINAL ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ HIT.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (ΠΕΝΑ)


ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ,ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ,ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ"ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ".ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.