Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΠΡΟΚ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΟΣΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

   ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ.

   Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ <<ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ>> ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

   ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ. ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,  ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ, ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ  ΕΓΓΕΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΟΙΧΟ – ΤΟΙΧΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?

ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαρρέει πως δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση που δεν θα είναι μέσα και η ΝΔ. Ξέρει πως αν το κάνει έχει τελειώσει πολιτικά. Φυσικά και τώρα τελειωμένη είναι αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....
Έξυπνη κίνηση πάντως από την κόρη του Μητσοτάκη…

Μεταβάλλεται το πολιτικό σκηνικό

Μόνο οι εναπομείναντες φανατικοί των «πολιτικών φυλών» της χώρας, όσοι επιμένουν να βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του κομματισμού, αρνούνται να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα πολιτικά πράγματα. Δεν θα υποκύψω στον πειρασμό να τους κατονομάσω. Άλλωστε τους γνωρίζετε. Κι αν δεν τους γνωρίζετε, αποκαλύπτονται ώρα μα την ώρα. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει και τα όσα θα ακολουθήσουν θα αποκαταστήσουν την ισορροπία του, η οποία είχε χαθεί μαζί μ’ έναν κώδικα αρχών και αξιών που συνόδευε το πολιτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε πλέον για οικονομική κρίση. Αυτή είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Η κρίση έχει αποκτήσει μεταστατικό χαρακτήρα προσβάλλοντας τα εθνικά και πολιτικά κύτταρα του τόπου. Οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τις τακτικές, και τα γεγονότα είναι πιο μπροστά από αυτούς που λογικά θα έπρεπε να τα δημιουργούν. Εν ολίγοις η «ατζέντα» δεν διαμορφώνεται ουσιαστικά από τις ηγεσίες, αλλά καθορίζεται από τις εξελίξεις οι οποίες τρέχουν γρηγορότερα από τα κομματικά επιτελεία.

Πριν από λίγο καιρό όλοι μιλούσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης. Τώρα και αυτό έχει ξεπερασθεί από τη δυναμική των γεγονότων. Δεν πρόκειται πλέον για το τέλος της μεταπολίτευσης και την αρχή μιας «νέας» μεταπολίτευσης, αλλά για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Γιατί ό,τι κι αν γίνει στις ώρες που ακολουθούν, και ανεξάρτητα αν ο πρωθυπουργός θα… αποφασίσει να φύγει ή να μείνει, η ουσία είναι ότι δρομολογούνται ραγδαίες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό. Και οι διεργασίες που συντελούνται αυτή την ώρα έχουν τέτοια δυναμική, ώστε δεν αποκλείεται να αφήσουν πίσω τους διλήμματα που είναι κατώτερα των περιστάσεων.

Μετά την εθνική ταπείνωση, πλησιάζει και η ώρα που θα σημάνει το τέλος των ψευδαισθήσεων. Ο δρόμος των εκλογών, ως η μόνη ρεαλιστική λύση, θα ανοίξει και το δρόμο των εξελίξεων που προαναφέρθηκαν. Και πιστέψτε με, αυτή τη φορά οι κάλπες δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ