Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΓΡΙΠΗ

Στη θανάτωση 300.000 κοτόπουλων προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση μετά την εκδήλωση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών Η1Ν7 σε πτηνοτροφεία της χώρας. Η διεύθυνση υγείας ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τις διευθύνσεις κτηνιατρικής των Νομαρχιών όλης της χώρας σχετικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά εντός της ζώνης του μεταναστευτικού ρεύματος αγρίων πτηνών από την Ισπανία και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η πιστή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας στην αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:την αποφυγή πώλησης πουλερικών σε υπαίθριες αγορές, απαγόρευση της διατήρησης πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους καθώς και η αποφυγή επαφής μεταξύ πουλερικών εκτροφών και κατοικίδιων ζώων.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"Το κόλπο του ΠΑΣΟΚ με την απόσυρση και το έλλειμμα: Καταργεί την απόσυρση και επιβάλλει περιβαλλονιτκά τέλησ τα παλιά αυτοκίνητα, που αν αποσύρονταν θα κυκλοφόρουσα νέα αυτοκίνητα, φιλικά προς το...
περιβάλλον. Και με το έλλειμμα: Τώρα αποκαλύπτει αυτά που έλεγε ο Καραμανλής για να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα Καραμανλή! Ας είναι μάθημα για τον Ελλήνα να μάθει να ψηφίζει αυτόν που του λέει αλήθεια!"
ΠΗΓΗ

TA ΣΚΟΠΙΑ

Η νότια περιοχή της Δημοκρατίας των Σκοπίων {FYROM} ήταν από τους προϊστορικούς χρόνους Ελληνική και εξακολουθεί να είναι, από ανθρωπολογική άποψη, μέχρι και σήμερα. Από την δεκαετία του 1920 άρχισε ο βίαιος αφελληνισμός και εκσερβισμός του Μοναστηρίου και της υπόλοιπης Πελαγονίας, ο οποίος μετά το 1945 μετεβλήθη σε ψευδομακεδονικό εκσλαβισμό. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της ΦΥΡΟΜ είναι έτοιμοι να δηλώσουν Έλληνες, αν έχουν την κάλυψη του Ελληνικού κράτους.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

Στο ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η χώρα μας για τα εμπόδια που θέτει μέσω των αυξημένων φυτοϋγειονομικών ελέγχων, στις εισαγωγές δημητριακών από τρίτες εκτός Κοινότητας χώρες, αλλά και από κράτη μέλη, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφεται κατά της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης το Φθινόπωρο του 2008 με την οποία καθιερώνονταν αυξημένοι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι και έλεγχοι για μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σιτάρι κατηγορώντας τη χώρα μας ότι είχε στόχο να στηρίξει τις τιμές των εγχώριων προϊόντων. Η χώρα μας κατηγορείται για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών περί ελέγχων στα δημητριακά και για καταστρατήγηση του κοινοτικού κανονισμού για το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έχει δεσμευθεί ότι θα τροποποιήσει την εν λόγω απόφαση προκειμένου η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.