Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ....?

Ο,τι τον φωτίσει ο Θεός..

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Προς το παρόν, δεν έχω καμία ένδειξη ότι τα πηγαινέλα μεταξύ πολιτικών αρχηγών οδηγούν σε κυβέρνηση. Και ο λόγος είναι...απλός.
Οπως είναι αυτονόητο στη δημοκρατία, οι κυβερνήσεις σχηματίζονται από τους νικητές των εκλογών. Αλλά επειδή νικητές είναι αυτή τη φορά η Αριστερά γενικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, είναι απολύτως σαφές ότι κυβέρνηση χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει.
Αν συμφωνούμε ότι αυτούς επέλεξαν οι ψηφοφόροι, δεν βλέπω ποιοι άλλοι θα αποφασίσουν διαφορετικά από τους ψηφοφόρους. Τόσο απλό.
Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, δύο επιλογές έχουμε μπροστά μας:
Είτε θα μπει η Αριστερά στην κυβέρνηση, ακόμη και αν την αναλάβει πλήρως με την ανοχή ή την ψήφο των υπολοίπων.
Είτε δεν θα υπάρξει κυβέρνηση.
Ολοι οι άλλοι αριθμητικοί ή πολιτικοί υπολογισμοί απλώς δεν βγαίνουν.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι το τελευταίο που αντέχει σήμερα ο τόπος είναι να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές και παρατεινόμενη πολιτική αστάθεια.
Αλλά αυτό δεν ξέρω πόσους απασχολεί από όσους μετέχουν στις διαβουλεύσεις. Συνεπώς, ακόμη και αν εξαιρέσουμε από τη συζήτηση το γενικότερο συμφέρον του τόπου, το πραγματικό ερώτημα είναι ποιοι θέλουν εκλογές ή, αν προτιμάτε, ποιον συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν έχει κανέναν λόγο να τις αποφύγει αφού πνέει ούριος άνεμος στα πανιά του.
Η στραπατσαρισμένη ΝΔ δεν έχει λόγο να τις επιζητεί, παρότι διαθέτει περιθώρια ανασυγκρότησης και κάποιες εφεδρείες ψήφων.
Το ΠΑΣΟΚ, τέλος, βρίσκεται με άπνοια στην Εντατική και εγώ δεν ξέρω κανέναν νοσηλευόμενο σε Εντατική που να δηλώνει συμμετοχή στον επόμενο Μαραθώνιο.
Ακόμη περισσότερο που αν γίνουν αύριο εκλογές, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ μπορούν λογικά να συμμετάσχουν με τον ίδιο θίασο και το ίδιο ρεπερτόριο που αποδοκιμάστηκαν οικτρά μόλις την περασμένη Κυριακή. Αρα χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν πρόσωπα και έργο.
Λογικά, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλει άμεσα εκλογές.
Και από τη στιγμή που η συμμετοχή του σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση είναι τελικά ο μόνος που μπορεί να τις αποτρέψει ή να τις επιβάλει.
Είτε θα μπει στην κυβέρνηση είτε θα στηθούν πάλι κάλπες όπου θα διεκδικήσει να βγει πρώτο κόμμα - για να συγκροτήσει ίσως την περίφημη «κυβέρνηση της Αριστεράς», αν βγαίνουν οι αριθμοί... Ο,τι, λοιπόν, τους φωτίσει ο Θεός...
Αλλά επειδή ο γνωστός Θεός δεν έχει ποτέ ιδιαίτερες δοσοληψίες με την Αριστερά, αναρωτιέμαι σε ποιον ακριβώς θα πρέπει να αποταθούμε για να διασφαλίσουμε τις εξελίξεις.
ΤΑΝΕΑ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ.
ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ ,ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΔΗ.ΜΑΡ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΡΑΝΙΑ

ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ GOOGLE+ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΤΑΙΑ... 
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ 35% ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΜΗΧΑΝΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ. ΤΑ ΛΑΘΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ Σ ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ