Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η τελευταία ευκαιρία; για τα Νοσοκομεία Άργους Ναυπλίου

Με την τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου προβλέπονται οι συγχωνεύσεις και συνλειτουργίες Νοσοκομείων όπως των Άργους και Ναυπλίου.
Καταθέτω την πρόταση όπως η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δήμος Ναυπλιέων αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής από φορείς υγείας του Νομού και εκπροσώπους των Διοικήσεων, των Γιατρών και όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με σκοπό να ετοιμάσουν κοινά αποδεκτή πρόταση για συνδιοίκηση, συνλειτουργία, καταμερισμό κλινικών και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού.
Η Επιτροπή πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου 2011 να έχει καταθέσει την πρότασή της στην ανεξάρτητη ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας που έχει συσταθεί ώστε να προληφθούν τυχόν αυθαίρετες λύσεις που θα δοθούν από την εν λόγω επιτροπή (και που μάλλον θα είναι τελεσίδικες) τον Μάιο και Ιούνιο του 2011.
'Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να προλάβουμε τις επερχόμενες εξελίξεις για το συμφέρον όλων.
Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε γιατί μετά δεν θα υπάρχει δικαιολογία ούτε γι΄αυτό.
Η σαφής αναφορά στο θέμα βρίσκεται στη σελίδα 21 του Μνημονίου, διαβάστε την:

Μνημόνιο Συνεννόησης
για τις
Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής

(τρίτη επικαιροποίηση)

11 Φεβρουαρίου 2011

(Σελίδα 21)

Για τον περιορισμό των δαπανών και τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ασθενών, η Κυβέρνηση:
- αναπροσαρμόζει τον κανονισμό για τα δημόσια νοσοκομεία εφαρμόζοντας κοινή διαχείριση/ κοινή λειτουργία μεταξύ νοσοκομείων μικρής κλίμακας και μεγάλων νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και υγειονομική περιφέρεια,
- αναθεωρεί τη δραστηριότητα των μικρών νοσοκομείων προς την κατεύθυνση της εξειδίκευσης σε τομείς όπως η αποκατάσταση ή η θεραπεία του καρκίνου όπου είναι εφικτό,
- σε περιοχές με περισσότερα από ένα νοσοκομεία (εξαιρουμένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων) προβλέπει την χρήση ενός συστήματος κοινής διαχείρισης/ κοινής λειτουργίας,
- αυξάνει την κινητικότητα του προσωπικού εντός και αναμεταξύ των υγειονομικών περιφερειών.

Η ανεξάρτητη ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 παρουσιάζει μέχρι το τέλος Μαΐου 2011, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, την τελική έκθεσή της με προτάσεις πολιτικής και με συγκεκριμένες συστάσεις για την αναθεώρηση των πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Όλο επικαιροποιημένο μνημόνιο, 11 Φεβρουαρίου 2011

Σημείωση του blog: Η ανάρτηση αυτή θα δοθεί σε όλα τα blogs της Αργολίδας για να την αναρτήσουν και αυτά καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
argolidafree

Προτιμάει τη διαγραφή... από τη παραίτηση


Θα φύγουν άλλοι βουλευτές από τη ΝΔ για τη Δημοκρατική Συμμαχία; Αυτό το ερώτημα διατυπώνουν τις τελευταίες μέρες βουλευτές και των δύο κομμάτων εν όψη της 4ης Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το 18μηνο της εφαρμογής της λίστας.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορει μετά από αυτή την ημερονηνία, 1-2 βουλευτές που είναι "ορκισμένοι" φίλοι της κ. Μπακογιάννη να βρουν μια ευκαιρία για να την "κάνουν".

Υπάρχουν όμως και οι πιο δύσπιστοι που πιστεύουν ότι οποίος έφυγε έφυγε και φέρνουν το παράδειγμα της Ελσας Παπαδημητρίου η οποία πως λένε προτιμά να τη διαγράψει για κάποιο λόγο ο Αντωνης Σαμαράς, παρά να φύγει μόνη της, για να αποφύγει την κατηγορία της "αποστάτριας".

Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται ότι του το ζήτησε κιόλας. Είναι δυνατόν ;

Πηγή

Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ


Αφού δεν έχει Ανταποκριτή η κρατική τηλεόραση στην Πελοπόννησο τότε να κόψουν και την εισφορά της ΕΡΤ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ γυρίζοντάς της την πλάτη. Η είδηση δεν αρέσει καθόλου στους κατοίκους της Πελοποννήσου που αναρωτιούνται ότι αφού δεν έχουμε ανταποκριτή στην Πελοπόννησο για να παράγει τα σπουδαιότερα νέα από τον τόπο μας τότε και εμείς θα απαιτήσουμε να μας αφαιρέσουν το νταβατζόσιμο που πληρώνουμε στα τιμολόγια για την ΕΡΤ.
Και ότι απαιτούν και διεκδικούν εκεί στο νότο πάντα πιάνει.
Τόσα χρόνια τόσοι αδηφάγοι που πάνε και έρχονται μέσα στο ραδιομέγαρο και έκοψαν τον έναν και μοναδικό ανταποκριτή σε ολόκληρη Πελοπόννησο για να κάνουν περικοπές και οικονομία. Τι πράγματα είναι αυτά…!!!
Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι κοινωνικό.
Μυστήριο από την άλλη μεριά παραμένει η αδικαιολόγητη σιωπή των Αρχόντων του τόπου. Ο Περιφερειάρχης , οι βουλευτές οι δήμαρχοι τι κάνουν όλοι αυτοί…;; Δεν το έχουν μάθει ακόμα…;;Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν το τι γίνεται και ας κόψουν λίγο τις περατζάδες στην Πρωτεύουσα και να κοιτάξουν τον τόπο τους.
Από τον τόπο τους τρώνε ψωμί μην το ξεχνάνε αυτό….!!!
www.report24.gr