Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ                  

   ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕ, ΕΚΧΩΡΕΙ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΟΛΗΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΝΕΚΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ. 

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ                                

 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ <<ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ>> <<ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ>> ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ 1960 (ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΑΡΘΑ ΚΛΑΨΕ, ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ) ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;

Ο ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΙΤΑΛ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΑΡΩΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πραγματικά ο Παφίλης δεν παίζεται στη Βουλή. Και πάλι ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών... 
επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για κοινοβουλευτικές μάχες με επιχειρήματα, ευπρέπεια και μαχητικότητα που κανένας άλλος στο Κοινοβούλιο δεν έχει. Η ατυχία του; Ότι είναι στο ΚΚΕ. Εάν ήταν σε άλλο πιο συστημικό κόμμα θα είχε αναδειχθεί στον πολιτικό της χρονιάς.
Ο παφίλης προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ υπερασπίζεται καλύτερα τις αξίες του Μαρξ και της Αριστεράς προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Εμείς δίνουμε αγώνες για την ελπίδα του λαού. Δεν δίνουμε παραισθήσεις και παραισθησιογόνα όπως κάνετε εσείς. Εμείς δεν προσκυνήσαμε τον καπιταλισμό. Εσείς προσκυνήσατε και υποταχθήκατε τον καπιταλισμό και τα μνημόνια» είπε ο κ. Παφίλης απαντώντας στην κριτική του κ. Τσακαλώτου πως «το λαϊκό κίνημα δεν θα συγχωρήσει το ΚΚΕ για την απελπισία που καλλιεργεί».
Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός Οικονομικών στην κεντρική του τοποθέτηση επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας  «διαφωνούμε για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Εμείς λέμε ότι αυτό γίνεται όταν ο λαός σου δίνει 30% και σου λεει να τον προστατέψεις. Η ιδεολογία δεν αλλάζει με επιφοίτηση αλλά όταν ο κόσμος καταλάβει τις αλλαγές που φέρνει η αριστερή κυβέρνηση».
«Θα μας τρελάνετε; Τι υπηρετεί δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψηφίζετε; Την μεταφορά από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό;» απάντησε με την σειρά του ο κ. Παφίλης  για να επανέλθει ο υπουργός «Δεν ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του Μαρξισμού στο ΚΚΕ. Φοβάμαι όμως ότι διδάσκεστε μόνο τους δύο πρώτους τόμους του Μαρξ. Αν πηγαίνατε και στο 3ο τόμο θα διαβάζετε ότι ο Μάρξ μιλά για τους σιδερένιους νόμους και για την διαμεσολάβηση της ταξικής πάλης. Άρα νόμοι υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν».
Σ.Σ. Fimotro : ο Παφίλης εξελίσσεται στον πιο παραγωγικό αντιπολιτευτικό βουλευτή. Μπράβο του γιατί είναι αυτοδημιούργητος και έχει πάντα σοβαρά επιχειρήματα...

H ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

ΟΣΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Δεν έχει που δεν έχει κανένα σοβαρό νέο δελφίνο η ΝΔ, με εξαίρεση του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα που έχει παιδεία και όταν τοποθετείται στη Βουλή λέει ενδιαφέροντα πράγματα όσοι μίλησαν σήμερα από... 
το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν πραγματικά για κλάματα. Αν και τοFimotro ουδέποτε διατηρούσε προνομιακές σχέσεις μαζί της, ούτε βεβαίως ποτέ μπήκαμε στη σφαίρα επιρροής της (ευτυχώς!), πρέπει να παραδεχθούμε ότι και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε με διαφορά η καλύτερη παρουσία από όλους τους βουλευτές της ΝΔ. Μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί μαζί της, τα επιχειρήματά της πάντως είχαν ενδιαφέρον. Η πρώην υπουργόις εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας.
Όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, «όχι μόνο θα το καταψηφίσουμε, όχι μόνο θα το πολεμήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα καταλογιστούν και ευθύνες». Και προειδοποίησε την κυβερνητική πλειοψηφία: «Οι ευθύνες θα σας καταλογιστούν και προσέξτε καλά, γιατί μπορείτε να μην ντρέπεστε και να μην έχετε κανένα πρόβλημα συνείδησης, όμως από ένα σημείο και πέρα καταλογίζονται οι ευθύνες και σε κόμματα και σε πρόσωπα».
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται δυο 24ωρα μετά την δήλωσή της στην Βουλή ότι «κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί». Όπως τόνισε εξάλλου κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια «εγώ στην αρχή ήμουν υπέρ των αποκρατικοποιήσεων», όμως, όπως διευκρίνισε, αυτό που προωθεί η κυβέρνηση είναι εκτός κάθε δημοκρατικού ελέγχου.
«Το Ταμείο αυτό είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραδίδετε την εθνική περιουσία και κυριαρχία». Ερωτηθείσα λίγο μετά από δημοσιογράφους αν αναφερόταν σε τυχόν ποινικές ευθύνες, η πρώην υπουργός της ΝΔ σχολίασε: «Όσες (ευθύνες) προκύψουν και θα προκύψουν».  

Σ.Σ. Fimotro : για τους άλλους της ΝΔ ας μην σχολιάσουμε καλύτερα το επίπεδό τους. Ειδικά ο Χατζηδάκης και ο Βορίδης ήταν πραγματικά για κλάματα...