Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Ο Πρωθυπουργός - μετεωρολόγος διακρίνει το φτύσιμο από τη βροχή;

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό ασκεί ο Ευ. Βενιζέλος με άρθρο του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον Αλ. Τσίπρα ότι δίχασε την κοινωνία και ότι άφησε τη χώρα ακάλυπτη.
Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος, καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «οδήγησε τη χώρα σε μια θεσμικά εκβιαστική διαδικασία» για «ζήτημα πρωτίστως δημοσιονομικό, δηλαδή για ζήτημα που συνταγματικά απαγορεύεται να τεθεί σε δημοψήφισμα».
Όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος ο κ. Τσίπρας «δίχασε την ελληνική κοινωνία την ώρα που χρειαζόταν εθνική ενότητα και συναίνεση» και «διεκδικεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ‘Όχι’, ενώ μπορούσε
να είναι εκπρόσωπος κατά τεκμήριο όλου του έθνους στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και εταίρους».
«Αλλοίωσε το ψηφοδέλτιο. Κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό υπέρ της κυβερνητικής άποψης (…) Έχασε κάθε πιθανό σύμμαχο στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup», αναφέρει στο άρθρο του.
Επισημαίνει παράλληλα ότι «για πρώτη φορά το κράτος βρέθηκε σε αδυναμία καταβολής συντάξεων και οδήγησε τους συνταξιούχους στις εξευτελιστικές ουρές των ΑΤΜ» και προσθέτει:
«Τώρα που βλέπει την τεράστια κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών υπέρ του ‘Ναι’, τώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν νίκη του ‘Ναι’, έρχεται και αναπτύσσει δυο πρόσθετα καταπληκτικά επιχειρήματα: Το πρώτο, ότι το ‘Όχι’ οδηγεί σε συμφωνία εντός 48 ωρών, με την αντιδημοκρατική Ευρώπη που εκδικείται τους Έλληνες και θέλει να ταπεινώσει και να ρίξει την κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με πρόσθετη στήριξη της ΧΑ). Το δεύτερο, ότι σε περίπτωση επικράτησης του ‘Ναι’, δεν θα θεωρήσει ότι απορρίφθηκε η πολιτική του, δεν θα θεωρήσει ότι έχει περιέλθει αυτομάτως σε κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά αυτός ο δημοψηφισματικά απορριφθείς, θα είναι ο εγγυητής των συνταγματικών διαδικασιών που θα δρομολογήσει».
«Μαθαίνουμε τώρα ότι ο εκφραστής της μιας από τις δυο γραμμές που κρίνονται στο δημοψήφισμα είναι παίκτης και διαιτητής ταυτοχρόνως. Ότι διεκδικεί και το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ότι δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού, αλλά απλώς ο μετεωρολόγος που βλέπει τον καιρό και μας τον λέει», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Ελπίζω να μπορεί να διακρίνει το φτύσιμο από την βροχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου