Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Καλλικράτη

Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου ο "Καλλικράτης. Κατά την αποψινή τελευταία συνεδρίαση ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης έκανε αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων Ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων:

- Στον δήμο Βοϊου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

- Στον δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών που αφορούν:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΚΗΝΕΣ ΟΕΟ



Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

Μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Μέλη της ΟΝΝΕΔ

Ζούμε ιστορικές στιγμές

Η Μεταπολίτευση κλείνει τον κύκλο της, και βέβαια έχει σημαντική ευθύνη για την σημερινή βαθιά κρίση αξιών και οικονομίας.

Ηρθε η ώρα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα οδηγήσει στην αλλαγή ολόκληρου του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Θα οδηγήσει στην Νέα Μεταπολίτευση

Η αρχή έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2009

Εκείνη την ημέρα, η παράταξή μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, συγκροτήθηκε σε ένα μεγάλο πολιτικό σώμα, και εξέλεξε για ηγέτη της τον Αντώνη Σαμαρά.

Εκείνη την ημέρα η παράταξή μας για πρώτη φορά απεγκλωβίσθηκε από μηχανισμούς, αποδέχθηκε το αίτημα της βάσης, τα μέλη απέκτησαν κυρίαρχο λόγο, και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους εμάς να πάρουμε την ιστορία στα χέρια μας.

Στις 30 Μαΐου, αυτό το μεγάλο πολιτικό σώμα ξαναπαίρνει την ιστορική πρωτοβουλία. Συνέρχεται για να εκλέξει πρόεδρο ΝΟΔΕ και τοπικές οργανώσεις.

Σήμερα, από εδώ δηλώνω ότι θέτω υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αργολίδας.

Απ΄ αυτή τη θέση έχω την πρόθεση να βοηθήσω ώστε η ΝΟΔΕ να αποτελεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του κόμματος, με την κοινωνία.

Η ΝΟΔΕ πρέπει να μεταφέρει αγωνίες, προβλήματα, προβληματισμούς όμως και τα αιτήματα της τoπικής κοινωνίας προς το κόμμα.

Αυτό θα γίνει κρατώντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Επιμελητήριο, τους επαγγελματοβιοτεχνικούς φορείς, τα εργατικά κέντρα, τους επιστημονικούς φορείς, τις δημοτικές ομάδες, τις αγροτικές ενώσεις, τους πολιτιστικούς φορείς , τις ενώσεις καταναλωτών ακόμη και τους εκκλησιαστικούς φορείς για θέματα αλληλεγγύης και κοινωνικής αρωγής. Η κοινωνική ασφάλεια και η προστασία του πολίτη θα πρέπει να είναι και αυτή πια στο πλαίσιο ανοικτών θυρών με τις αρμόδιες αρχές.

Στον αντίποδα οι θέσεις, οι πρωτοβουλίες, ο ιδρώτας του κόμματος θα πρέπει να εκλαϊκεύονται και να μπολιάζουν την κοινωνία.

Όμως, πέρα και πάνω απ’ όλα, δηλώνω την πρόθεσή μου να αγωνιστώ ώστε να παραμείνει ζωντανό και ενεργό το μεγάλο πολιτικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας.

Να ΜΕΙΝΕΙ ενεργή ,ζωντανή και ενωμένη η βάση της Νέας Δημοκρατίας Έχωσκοπό να αξιοποιήσω- σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, αλλά κυρίως με τα υπόλοιπα εκλεγέντα μέλη της ΝΟΔΕ-, τον μεγάλο θεσμό των εσωκομματικών ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ.

Πρέπει να ανοίξουμε τα αυτιά μας στα μέλη, να τους ακούσουμε σ’ όλα τα μεγάλα θέματα, να δυναμώσουμε την φωνή του κόμματος στον Νομό και να συνδιαμορφώσουμε λύσεις στα προβλήματα.

Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, δεν αντέχει σε καθωσπρεπισμούς, χρειάζεται Δημόσιο Ηθος. Ένα ήθος που θα πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε.

Με γνωρίζετε, και ξέρετε ότι όλα αυτά τα πιστεύω μια ζωή. Τα πιστεύω και τα παλεύω από πιτσιρικάς ΜΑΚΙΤΗΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ.

Γι’ αυτό το λόγο, σας καλώ να με βοηθήσετε για να τα πραγματοποιήσουμε μαζί.

Σας καλώ στις 30 Μαΐου να συμμετέχετε δυναμικά στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.

Σας καλώ να διατηρήσουμε το πνεύμα του Νοεμβρίου.

Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αργολίδας


Τηλ.επικοινωνίας: 6948 308131

e-mail : dsxoinoxoriths@yahoo.com

ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΑΠΩΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΟΥΤΕ Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΠΟΝ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ.
ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ...

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ...
ΦΤΑΕΙ Ο ΑΣΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ EΚΘΕΣΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΚΛΑΜΜΕΝΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ।ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ। ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ। Ε Λ Ε Ο Σ Π Ι Α