Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ακούγοντας κανείς τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή, αλλά και τις χθεσινές ομιλίες του, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή και για τα Special Olympics, δυσκολεύεται να μην ανιχνεύσει ένα… γύρισμα σελίδας...

Ο Πρωθυπουργός σταμάτησε να πλατειάζει τον λόγο του. Εν μέρει, άφησε πίσω του και την απολογητική αφήγηση του τι πέτυχε το ΠΑΣΟΚ αυτόν τον χρόνο, μια αφήγηση προβληματική, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα βρίσκεται σε διάσταση με την εικόνα που έχουν οι Έλληνες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε γρήγορα και κοφτά. Επιλέγοντας έννοιες-συνθήματα. «Ατάκες», που μπορούν να χρησιμεύσουν πολλαπλά, τόσο ως «ξύλινοι τίτλοι» από τα ΜΜΕ, όσο και για να αποτυπωθούν στο ασυνείδητο μιας κοινωνίας που ακούει, επιεικώς οργισμένη.

Κυρίως όμως, ο Πρωθυπουργός δείχνει να επικεντρώνει τη ρητορική του στο μέλλον. Στο τι θα συμβεί «μετά». Μετά το Μεσοπρόθεσμο. Μετά το Μνημόνιο ΙΙ. Μετά την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων.

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χτίζει σταδιακά την επιχειρηματολογία των επόμενων εκλογών. Και προσδοκά να υπερβεί την αποδοκιμασία της κοινωνίας, προσφέροντας ένα χειροπιαστό όραμα.

Μια αλλαγή σελίδας που, σύμφωνα με το… παρασκήνιο, προέκυψε στο Καστρί, μετά από μια συζήτηση με τον αδελφό του Νίκο. Ως μόνη λύση για το φρενάρισμα μιας πορείας αυτοκαταστροφής. Για την Κυβέρνηση αλλά και για τον παπανδρεϊσμό…
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Επίτιμη Ιμβριώτισα η Έλσα δια χειρός Πατριάρχη!!!!

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο Ιμβρίων της Νέας Σμύρνης η Έλσα Παπαδημητρίου ανακηρύχθηκε επίτιμη Ιμβριώτισα, με την ευγνωμοσύνη και το θερμό ευχαριστώ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους τιμήθηκε η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου

Ο μόνιμος πληθυσμός της Ίμβρου σήμερα ανέρχεται σε 200 περίπου Έλληνες, uπερήλικες στην πλειοψηφία τους και σε 7.000 περίπου Τούρκους εποίκους. Η αναλογία, πριν το 1964, ήταν περίπου 6.100 Έλληνες και 200 Τούρκοι. Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν ότι το «Πρόγραμμα Διάλυσης» που υιοθέτησε η Τουρκική κυβέρνηση από το 1964, πέτυχε το στόχο του.
Η Ιμβριακή ταυτότητα, ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για 20.000 περίπου άτομα ελληνικής καταγωγής, διασκορπισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νεότερη γενιά των Ιμβρίων δραστηριοποιείται στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας της, στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών. Η δράση της, σεβόμενη απολύτως την έννομη τάξη στη γείτονα και στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, απορρίπτει κάθε παρωχημένο εθνικισμό, με ειλικρινή στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ίμβρο.
Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκδηλώνει αυξημένο ενδιαφέρον για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Σε μία σειρά από αποφάσεις που ενσωματώθηκαν σε επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα, από το 2004 και μετά, καταγράφεται για πρώτη φορά η παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου. Η Τουρκία καλείται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.
Τον Απρίλιο του 2005, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο νησιών, Τούρκος Πρωθυπουργός, ο Ρ. Τ. Ερντογάν, επισκέφθηκε την Ίμβρο και την Τένεδο. Συνομίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας και υποσχέθηκε απόδοση δικαιοσύνης και ίση μεταχείριση με τους Τούρκους συμπολίτες τους.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) υιοθέτησε στις 27/06/2008 ένα ιστορικής σημασίας ψήφισμα για την Ίμβρο και την Τένεδο. Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισηγητής κ. Αντρέας Γκρος (Ελβετός βουλευτής και Αντιπρόεδρος της PACE) αλλά και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης που ανέλαβε, αναγνωρίζονται οι αδικίες που διαπράχθηκαν σε βάρος των κατοίκων και του πολιτισμού του νησιού και προτείνεται στην Τουρκία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχής κινήτρων για την επιστροφή των γηγενών στις πατρογονικές τους εστίες, ώστε “να διατηρηθεί ο ιδιαίτερος πολιτισμικός χαρακτήρας των δύο νησιών”. Το ψήφισμα αυτό αλλά και η συναίνεση της τουρκικής πλευράς, αποτελούν την κατάληξη μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε χάρη στις πρωτοβουλίες και τη διαρκή στήριξη της Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κας Έλσας Παπαδημητρίου.
Τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται να αξιοποιήσουν την Ίμβρο και την Τένεδο χαράσσοντας πολιτικές και εφαρμόζοντας πρακτικές προς όφελος των κατοίκων, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των ευρωπαϊκών αξιών.
parapolitikaargolida
ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Προβληματισμός για τις λίστες στη ΝΔ

«Άνοιγμα» στον κόσμο της αγοράς και σε πετυχημένους επιστήμονες θέλει να κάνει η ΝΔ με την προεργασία για τις λίστες της, αλλά η προθυμία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη μέχρι στιγμής. Η απαξίωση της πολιτικής έχει παίξει σίγουρα τον ρόλο της, όπως .....
όμως και συγκεκριμένες επιλογές της ηγεσίας, με τις οποίες δεν συμφωνούν απόλυτα τα πιο δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Στη Συγγρού πάντως ελπίζουν ότι όσο περνά ο καιρός και όσο ανεβαίνει η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, η κατάσταση θα αλλάξει. Εάν δεν αλλάξει πάντως θα γίνει στροφή σε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, Οννεδίτες και Δαπίτες για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Και βέβαια, επειδή κάθε πράγμα έχει την δικαιολογία του η «επιστράτευσή» τους θα ονομαστεί «ανανέωση»
.

Επιστολή-έκκληση 51 επιχειρηματιών για κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης»!

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Δαυίδ, Μαρινόπουλος, Σαρακάκης και η Μιράντα Ξαφά

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια πρωτοβουλία 51 επιχειρηματιών και δικηγόρων, οι οποίοι απέστειλαν ανοικτή επιστολή στην κυβέρνηση και τα κόμματα ζητώντας κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Την επιστολή υπογράφουν κορυφαίοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, διευθυντές εταιρειών, τραπεζίτες, ακαδημαικοί και δικηγόροι.

Αθανασόπουλος Τάκης τ. Διοικητής ΔΕΗ και Ανώτατο Στέλεχος Toyota Europe
Αντωνακόπουλος Λευτέρης Στέλεχος Επιχειρήσεων τ. Πρόεδρος ΟΤΕ
Αργυρού Χρήστος, Eπιχειρηματίας
Βεκρής Τζώνυ, Δικηγόρος
Βλαχούτσικος Χαράλαμπος, Καθηγητής
Γεωργόπουλος Λεωνίδας, Δικηγόρος
Δαυίδ Χάρις, Eπιχειρηματίας
Εμπέογλου Νίκος, Πρόεδρος ALBA και Εμπορικής Τράπεζας
Ζέππος Δημήτρης, Δικηγόρος
Ιωάννου Ευριπίδης, Δικηγόρος
Καλοφωλιάς Γιώργος, Eπιχειρηματίας
Καμχή Ρεβέκκα, Επιχειρηματίας
Καρδασιλάρης Γιώργος, Eπιχειρηματίας
Καψάσκης Στέφανος, Eπιχειρηματίας
Κιρμή Αγγελική, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Κοντέλλης Γιάννης, Eπιχειρηματίας
Κορτέσης Μιχαήλ, Eπιχειρηματίας
Κουλουβάτος Κωνσταντίνος, Eπιχειρηματίας
Κουτσολιούτσος Δημήτρης, Επιχειρηματίας
Κρεμέζης Ηλίας, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Λαιμός Νικόλας, Εφοπλιστής
Μαθιός Ρήγας, Επιχειρηματίας
Μαΐλλης Μιχάλης, Eπιχειρηματίας & Πρόεδρος Ελληνογερμανικού
Επιμελητηρίου
Μαρινόπουλος Πάνος, Eπιχειρηματίας
Μαυρομαράς Γιώργος, Επιχειρηματίας
Μαύρος Δημήτρης, Eπιχειρηματίας
Μομφεράτος Γιώργος, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Μπελλές Αριστείδης, Eπιχειρηματίας
Μπερσής Γιώργος, Δικηγόρος
Μπομπής Κώστας, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Ξαφά Μιράντα, Οικονομική Σύμβουλος
Οικονομάκης Μιχάλης, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Οικονομόπουλος Χάρις, Δικηγόρος & Πρόεδρος του Ελληνοβρεταννικού
Επιμελητηρίου
Παπαγεωργίου Στάθης, Τραπεζικός, τ. Υποδιοικητής Τραπέζας Ελλάδος
Παπαδιαμάντης Κωνσταντίνος, Δικηγόρος
Παπακωνσταντίνου Ελένη, Δικηγόρος
Παπαρρηγόπουλος Ξενοφών, Δικηγόρος
Παπασταύρου Αλέξιος, Δικηγόρος
Παρθένη Ορσαλία, Επιχειρηματίας
Πατεράκης Ανδρέας, Επιχειρηματίας
Πετρόπουλος Κωνσταντίνος, Eπιχειρηματίας
Ποταμίτης Στάθης, Δικηγόρος
Πρωτονοτάριος Αλέξης, Eπιχειρηματίας
Σαρακάκης Ιωάννης, Επιχειρηματίας
Σικιαρίδης Σίμος, Eπιχειρηματίας
Στρατάκη Αννα, Δικηγόρος
Τραυλός Νικόλαος, Πρύτανης του ALBA
Τσαντίλης Αλέξης, Eπιχειρηματίας
Φιλιώτης Γιάννης, Δικηγόρος
Φρονίστας Αριστείδης, Eπιχειρηματίας
Φυλακτόπουλος Αλέξης, Διευθυντής"

Ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος στην επιβολή πρόσθετων φόρων και την περικοπή κρατικών σπαταλών.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Συντασσόμαστε με τους 32 διανοούμενους και καλλιτέχνες συμπολίτες μας και καλούμε και εμείς την πολιτική ηγεσία μας να τολμήσει να αλλάξει όσα μας έφεραν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση της Χώρας. Θέλουμε όμως η έκκλησή μας να είναι πιο συγκεκριμένη: Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι δεν μπορεί το Κράτος συνεχώς να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει.

Ότι αν θέλομε να παύσομε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει αυτό να σταματήσει ΤΩΡΑ και όχι σε 3-4 χρόνια.
Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της, η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το Κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι ηπροσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων.
Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι για να επιτύχεις σε μια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν και να έχεις την πείρα που χρειάζεται.
Ας συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας η βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, την διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει».