Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

«Να τους πάρει ο διάολος αν δε σώσουν την Ελλάδα».

Προσερχόμενος στο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε με νόημα: «Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Σμιτ».
Ε ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Δυστυχώς ακόμη και ο τραπεζίτης Παπαδήμος αποδεικνύεται πιο ειλικρινής από τους υποκριτές θεατρίνους οι οποίοι συμφώνησαν σε όλα!.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ωστόσο ότι η συζήτηση κατέληξε σε ένα καταρχήν πλαίσιο συμφωνίας.

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί αύριο, αλλά η ώρα δεν έχει καθοριστεί καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε πολλαπλά επίπεδα σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί. Μάλιστα αύριο δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την τρόικα πριν από τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «μας ζητούν περισσότερη ύφεση απ' ότι η χώρα μπορεί να αντέξει. Παλεύω με κάθε τρόπο να την αποτρέψω». Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ ο κ. σαμαράς παλεύει για τον 13ο και τον 14ο μισθό, να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, δεν δέχεται τα περισσότερα σημεία των απαιτήσεων της τρόικας για τις επικουρικές συντάξεις ενώ συζητά το θέμα του κατώτερου μισθού.

kourdistoportocalι

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ...


Αν και το φεγγάρι είναι απόψε σχεδόν ολόγιομο, η Ελλάδα περνάει ακόμα μια βαριά νύχτα, ίσως τη σκοτεινότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τέσσερις μασκαράδες, 3 πολιτικοί δήθεν αρχηγοί και ένας μη εκλεγμένος από τον λαό...
πρωθυπουργός σκύβουν, γονατίζουν και προσκυνούν τους δυνάστες του τόπου αυτού που βεβαίως δεν ήρθαν απροσκάλεστοι, αλλά απολύτως καλεσμένοι από έναν Αμερικανό που φόρεσε τη μάσκα του Έλληνα και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Κανονικό καρναβάλι δηλαδή, χωρίς τη χαρά του όμως.
Βάζοντας τον Λουκά Παπαδήμο στην άκρη, καθώς ο ρόλος του, ο πραγματικός ρόλος του σε όλη αυτή την εθνική τραγωδία θα φανεί σε μερικά χρόνια και όχι τώρα, έχουμε να καμαρώσουμε τρία ανδρείκελα που άγονται και φέρονται χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς πυγμή, χωρίς εθνική συνείδηση και χωρίς ουσιαστική παιδεία. Γιατί την ουσιαστική παιδεία δεν την αποκτάς στα κολέγια και στα χλιδάτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά μέσα στο σπίτι σου και με τέτοιους άντρες καταλαβαίνουμε πολύ καλά από την πολιτική τους συμπεριφορά για ποια παιδεία μιλάμε.

Και σκέφτομαι, κανείς μα κανείς από αυτούς τους τρεις δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσει το ανάστημα του ώστε να σταματήσει τον εφιάλτη που δε λέει να τελειώσει ; Κανείς από αυτούς τους τρεις δεν τολμά να αποφασίσει ως Έλληνας, κανείς δεν μπορεί να πει ως εδώ και να απαλλάξει τον τόπο από τα γλοιώδη σκουλήκια που έχουν εισβάλλει στη ζωή μας και την έχουν κάνει αγνώριστη ;
Όποιος τολμήσει αύριο να πει το μεγάλο ΌΧΙ και το μεγάλο ΩΣ ΕΔΩ θα είναι ο αυτός που θα καταφέρει να σώσει το κεφάλι του από '' το εκτελεστικό απόσπασμα '' που γεμίζει ήδη τα όπλα του. Ο Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης χαμένες υποθέσεις ήδη, δεν περιμένει κανείς μεγαλόπνοες πράξεις από αυτούς. Ο Αντώνης Σαμαράς φάνηκε διστακτικός απόψε, αλλά είναι ίσως ο μόνος που αν σκεφτεί ψύχραιμα και πατριωτικά μπορεί, λέω μπορεί, αύριο το πρωί να αλλάξει με ένα ηχηρό ΌΧΙ όχι μόνο τον ρου της Ιστορίας και του τόπου, αλλά και την πορεία της ΝΔ και γιατί όχι και την δική του προσωπική πορεία. Ώστε να μπορέσει να καταγραφεί κάποτε ότι ένας, έστω ένας, κατάφερε να '' μετρήσει '' πραγματικά το ύψος των περιστάσεων.
Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Ποιον ήθελε να βάλει πρωθυπουργό στη θέση του οΓιώργος; Τον Πετσάλνικο και την Έλσα Παπαδημητρίου. Τελικά προτίμησε τον Παπαδήμο, τον "τραπεζίτη" όπως τον έλεγε, για να μην παραδώσει στονΒενιζέλο. Δεν του πήγαινε του ανθρώπου. Και χθες στο...
πολιτικό συμβούλιο όταν άκουσε τον Παπουτσή να κάνει κριτική στον πρωθυπουργό ότι ξεπέρασε τα όριά του συμφώνησε! "Γιώργο μου εσύ τον έκανες πρωθυπουργό τον Παπαδήμο" του θύμισε ο Βενιζέλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον επέλεξαν τον άνθρωπο. Nα μην το ξεχνάμε αυτό...