Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Eπειγόντως Στουρνάρας ή Δήμας σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Οι εξελίξεις έχουν μπει πλέον στον επιταχυντή καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας.

Την μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζουν οι επενδυτές που πήραν μέρος στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών καθώς βλέπουν να σέρνεται ως τον Ιούνιο η περίφημη αξιολόγηση με την κυβέρνηση να μοιάζει αποφασισμένη να επαναλάβει το καταστροφικό θρίλερ του 2015.

Τότε που η διαπραγμάτευση του Γιάνη οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα μάς κόστισαν δις ευρώ.

Στο μεταξύ οι προτεινόμενες αυξήσεις εισφορών στο ασφαλιστικό προκάλεσαν ειρωνικά χαμόγελα στους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μόνο που είναι διατεθειμμένοι να δεχθούν είναι οι περικοπές των συντάξεων μια και η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται με πάθος στις μεταρρυθμίσεις υπερασπιζόμενη το πελατειακό κράτος.

Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι πολύ βαρύ για τη χώρα μας και τα σιδερένια σύννεφα του προσφυγικού κατεβαίνουν όλο πιο χαμηλά και είναι έτοιμα να συνθλίψουν την ελληνική κοινωνία καθώς οι βόρειοι γειτονές μας δίνουν γραμμή να σφραγιστούν τα ελληνικά σύνορα.

Η νέα σεξουαλική παρενόχληση στην ρεπόρτερ της γερμανικής τηλεόρασης στην πόλη της Κολωνίας έχει εξοργίσει την γερμανική κοινή γνώμη με την Μέρκελ να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι σουρωτήρι και ανίκανη να φυλάξει τα συνορά της.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η πίεση που θα ασκηθεί στην ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα δεν θα έχει προηγούμενο.

Ακόμη κι αν δεν οδηγηθούμε σε εκλογές ήδη ακούγονται τα ονόματα τον Γιάννη Στουρνάρα και Σταύρου Δήμα ως επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (στη κυριολεξία) στην οποία θα οδηγηθούμε βίαια και ίσως μετά από τεράστιο εθνικό κόστος.

Αργολίδα και Λακωνία χωρίς Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Ένας από τους σκληρότερα πληττόμενους κλάδους στην Πελοπόννησο, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης, είναι αυτός των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Το Ραδιόφωνο πλήρωσε πρώτο τις αλλαγές του πεδίου. Στην Πελοπόννησο έκλεισαν δεκάδες Ραδιοφωνικοί Σταθμοί. Ακολούθησαν οι εφημερίδες. Δεν έχουν μείνει ούτε οι μισές. Τώρα ήρθε η σειρά των Τηλεοπτικών Σταθμών. Ήδη, τέσσερις εξ αυτών έβγαλαν μαύρο στις οθόνες. Η μονοπωλιακή σύμβαση παρόχου της  DIGEA και η διακοπή των διαφόρων προνομίων που απολάμβαναν (και ορθώς) από τους Δήμους, λειτούργησαν καταστρεπτικά.
Μετά τον σταθμό του RTP της Κορινθίας, ακολούθησε το ΜΑΧ, στην Αργολίδα, το ΕΛΛΑΔΑ στην Λακωνία και τώρα το DR πάλι στην Αργολίδα.


Οι μικρές Περιφερειακές Ενότητες της Λακωνίας και της Αργολίδας έμειναν χωρίς Τοπικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και τα γεγονότα καλύπτονται πλέον από όσους Περιφερειακούς σταθμούς έχουν αναπτύξει δίκτυα συνεργασιών ή διατηρούν τοπικά συνεργεία.
Είναι μια εξέλιξη δυσάρεστη. Όχι μόνον γιατί κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους, αλλά κυρίως γιατί κάποιες εκδηλώσεις λαογραφικού χαρακτήρα δεν θα τυχαίνουν ζωντανής και σημαντικής προβολής.
Προσωπικά δεν με