Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κούρεμα καταθέσεων;

ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!
Τρόμος για ξαφνικό bail-in καθώς γκρεμίζονται οι μετοχές των τραπεζών
Με την πανωλεθρία των μετοχών των τραπεζών στο κατ΄ευφημισμόν ελληνικό “Χρηματιστήριο” επανέρχεται ο τρόμος του  bail-in. Ο τρόμος αυτό δεν αφορά μόνο τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ αλλά όλες! Κι αυτό γιατί αρκεί μια υπογραφή υπουργού (π.χ Αλεξιάδης) για να γίνει κούρεμα καταθέσεων και κάτω από 100.000 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου του  2016, σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν με καθαρά ιδιωτικά κεφάλαια ιδιωτών επενδυτών – μετόχων. 
Οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το νέο καθεστώς.
Επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν σχέδια για bail in για τις περιπτώσεις των τραπεζών και άλλων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δεν μπορούν να ανακεφαλαιοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια.
Όταν μια τράπεζα δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί από μετόχους και τα ομολογιακά δεν επαρκούν τότε πριν το κράτος επενδύσει κεφάλαια θα εμπλέκονται και οι καταθέτες στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Οι καταθέσεις θα δεσμεύονται μέχρι το

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑΚΙΑ

ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.
ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΣΩΣΤΟ.
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;





ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ

ΔΗΛΩΣΗ Δ.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ "ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ"...