Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ.
       Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ( ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ κ.τ.λ.)
        Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ  ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ.
        Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΝΑ  ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΜΠΗΚΕ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.
        Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ  ΜΙΑ ΕΥΚΡΙΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΡΘΙΟΣ. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η ΨΗΦΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;

Μετά τον άγριο καυγά με προσωπικές επιθέσεις το τελικό συμπέρασμα και από τους δυο. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίαφαίνεται να συμφωνούν σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας. Ελπίζουμε ότι σε μια τέτοια... 
περίπτωση δεν θα υπουργοποιηθούν οι δυο κύριοι που φαίνονται στο πλάνο...

fimotro

Ο Γιώργος Τράγκας για τον Συμπιλίδη

Βρήκα τον μπελά μου, επειδή ανέσυρα από το αρχείο μου, μία συνέντευξη με τονΓιώργο Σιμπιλίδηπου πάρθηκε πριν από 17 χρόνια (1995). Δηλαδή, δύο χρόνια μετά την πτώση του Μητσοτάκη, την οποία είχε προκαλέσει- με εντολή του Αντώνη Σαμαρά- ο τότε βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Σιμπιλίδης. Εγώ, μετέδωσα την συνέντευξη, ως ένα ιστορικό ντοκουμέντο μίας περιόδου που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αναμασάται και να σχολιάζεται από εφημερίδες και κανάλια.
Όπως και να έχει –τότε- ήταν μία περίοδος που «γέννησε» το Μακεδονικό, την Πολιτική Άνοιξη και ήταν γεμάτη σκοτεινά παρασκήνια. Ας μην ξεχνάμε ότι, ο Σαμαράς έφερε το Πασόκ και τον Ανδρεά Παπανδρέου πάλι στα πράγματα, αφού στήριξε τον υποψήφιο του Πασόκ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Στεφανόπουλο), είχε στενή συνεργασία- όπως όλα δείχνουν- με τα κέντρα εξουσίας που στήριζαν το Πασόκ και υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές για οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν οπωσδήποτε την επάνοδο του Πασόκ στην εξουσία.
Εγώ όμως, με την συνέντευξη του Σιμπιλίδη, ήθελα να δώσω και τις θέσεις του ανθρώπου που έμεινε χωρίς δουλειά και χωρίς έσοδα για πολύ μεγάλο διάστημα αποφασίζοντας να «ρίξει» μία κυβέρνηση και αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο ρίσκο απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένεια του. Όπως και να έχει αυτή η εκπομπή είναι –πλέον- ένα ιστορικό υλικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί προκάλεσε τέτοιες εκτεταμένες αντιδράσεις και πιέσεις προς τα μέσα ενημέρωσης που εργάζομαι αυτή την εποχή. Θέλω να επαναλάβω και να προειδοποιήσω: ορισμένα πράγματα αποδεσμεύονται στα 17 χρόνια… Άλλα στα 20 χρόνια και …άλλα μπορεί να έχουν δοθεί σε κάποιο συμβολαιογράφο να τα φυλάξει για την περίπτωση ανάγκης…. Εκείνο πάντως που ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω είναι ο φόβος ενόψει εκλογών για πράγματα που έγιναν πριν από 20 χρόνια.
Πρέπει να ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ… Πρέπει να έχει αδειάσει όλη η ψυχή σου, για να μην ανέχεσαι αναφορές στο οποιοδήποτε παρελθόν σε όποια σωστά ή λάθη έχεις κάνει. Πρέπει να έχεις πρόβλημα και καθόλου ανοχή προς οποιαδήποτε κριτική, πράγμα πολύ επικίνδυνο αν κατά τύχη κάτσεις τελικά στην καρέκλα. Γιατί τότε ο τόπος μπορεί να ζήσει μία πιο σκοτεινή περίοδο. Και η σημερινή δυσλειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να γίνει ακόμη πιο μεγάλη… Και επειδή ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΟΧΗ, να φτάσεις σε ακρότητες….

Ντ. Μπακογιάννη: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συνεργαστούν κι ας μην το λένε...

Η Δημοκρατική Συμμαχία παίζει το ρόλο του καταλύτη, το κράτος πρέπει να αλλάξει είπε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν... πολλές αγκυλώσεις και δεν έχουν καταφέρει να τα βάλουν με τα σπλάχνα τους.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το πολιτικό τοπίο την επόμενη των εκλογών και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους.

Εκτίμησε πάντως ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συνεργαστούν μετά τις εκλογές, κι ας μην το λένε.

Χαρακτήρισε αδιόρθωτους τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο τόνισε ότι αν αποφασίσουν ότι θέλουν να ακολουθήσουν την πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών και δεσμευθούν γραπτώς για αυτό «δε θα έχω κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε αρχηγό. Δεν έχω ντέρτια και προσωπικούς λογαριασμούς»...

nonews-news

Πάρα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Σαμαράς! Οι Σέρρες δείξανε τον δρόμο

Λαοθάλασσα στη γενέτειρα του Καραμανλή για τον Αντώνη Σαμαρά! 
Ο κόσμος δεν χωρούσε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης!
Η συγκέντρωση της ΝΔ έπρεπε να γίνει σε ανοιχτό χώρο και να έδειχνε τον δρόμο προς την αυτοδυναμία!!!