Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ            

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ANTINEWS ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΙΣΤΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΘΟΛΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. 

   Η μάχη των βουλευτικών εκλογών ξεκίνησε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες νυν και πρώην βουλευτές, παλαιοί και νέοι πολιτευτές, έχουν αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα και ο διαγκωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος. Μπορεί ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης να προσπαθεί στις κατά τόπους περιοδείες του με δημόσιες αναφορές να σταματήσει τη συζήτηση για τις υποψηφιότητες, λέγοντας ότι «για τα ψηφοδέλτια θα συζητήσουμε στον χρόνο που θα καταρτιστούν», αλλά οι πάντες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν ότι έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι με κοινωνική αναφορά.

Το γενικότερο αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, η προδιαγραφόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και η προοπτική η ΝΔ να εκλέξει- σε περίπτωση νίκης σχεδόν διπλάσιους βουλευτές-, αλλά και η κεντρική τάση του κόμματος να επιλεγούν και σε αυτές τις εκλογές «διασημότητες» αποτρέπουν πολλά «γαλάζια» στελέχη να εμπλακούν με τις εκλογές. Επίσης, πολλά στελέχη, νυν και πρώην βουλευτές αλλά και άλλοι, αρχίζουν και «φλερτάρουν» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν το 2019.

Παρά τα όσα κυκλοφορούν για το Μητρώο Στελεχών, στη ΝΔ δεν υπάρχει αντικειμενικό σύστημα επιλογής των υποψηφίων, αλλά επικρατεί συνήθως «ο εκλεκτός του εκλεκτού», καθώς αξιόλογες υποψηφιότητες συνθλίβονται ανάμεσα σε αποτυχημένους πολιτευτές, «ανύπαρκτους» βουλευτές και στους γόνους των «πολιτικών τζακιών». Και βέβαια πολλοί αναμένεται να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια απειλώντας ότι, αν δεν συμπεριληφθούν, θα μετακομίσουν σε άλλα δεξιά σχήματα που καραδοκούν.

Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «γενικό ξεκαθάρισμα» των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ ήδη έχουν προαναγγελθεί εκκαθαρίσεις που ήδη προκαλούν διαμαρτυρίες.

Ως εκ τούτου τα περιθώρια είναι πολύ ασφυκτικά για αρκετούς βουλευτές, ενώ ο κύβος ερρίφθη στην Πειραιώς για πολλούς, αν και μένει να αποδειχθεί τι θα γίνει στην πράξη.

Όσον αφορά τα «βαριά» ονόματα ή ακόμα και αυτά που θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και τις χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος πρόεδρος της ΝΔ. Για τη συγκρότηση μάλιστα του Επικρατείας, καθοριστικής σημασίας θεωρούνται και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το σχέδιο της «γαλάζιας» διεύρυνσης με στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Όλα δείχνουν πως σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας και στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παρά τα όσα γράφονται και διαρρέονται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης, δεν θα είναι υποψήφιος.

Πάντως, στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπληξη μπορεί να γίνει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν συναποφασιστεί ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής να επαναπατριστεί, ιδίως στην περίπτωση που ο εκλογικός ορίζοντας παραταθεί. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα αναλάβει και θέση-κλειδί. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος στην Καβάλα, ενώ το τελευταίο διάστημα πυκνώνει και τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις.

Στην Α΄ Αθηνών μετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Θόδωρος Φορτσάκης, ενώ υποψήφιος θα είναι το μέλος του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός, όπως και ο πρώην γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης, ενώ πάντα στο τραπέζι παραμένει το όνομα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Στη Β΄ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπως και η Νίκη Κεραμέως, η οποία αφήνει το Επικρατείας. Κατεβαίνουν ακόμα η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του Νίκου Γκελεστάθη, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο Σωτήρης Ησαΐας καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Σάκης Ιωαννίδης. Επίσης, επανακάμπτουν ονόματα, όπως οι πρώην υπουργοί, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όμως, ουσιαστικά υποψήφιοι θα είναι και όλα τα στελέχη του «γαλάζιου» οργανογράμματος, όπως η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, Νίκος Κωστόπουλος, γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος.

Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Οικονόμου, επίσης θα είναι σίγουρα υποψήφιος, αλλά υπάρχει περίπτωση να αφήσει τη Β΄ Αθηνών και να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Φθιώτιδα. Όσον αφορά τον πρώην γραμματέα Οργανωτικού, Βασίλη Σπανάκη, υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς λέει πως δεν θα είναι υποψήφιος.

Στην Περιφέρεια Αττικής μετακινείται από το Επικρατείας ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ενώ κατεβαίνει και ο δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας. Πιθανόν να είναι υποψήφιος και ο «μητσοτακικός» αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργο Κοκκόλης, ενώ τελευταία συζητιέται στην Πειραιώς και το όνομα του αντιπροέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χάρη Δαμάσκου.

Στην Α΄ Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Τάκη Μέλα. Στη Β΄ Πειραιά όλα δείχνουν ότι κατεβαίνει ο Παναγιώτης Τραγάκης, γιος του Γιάννη Τραγάκη, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Νίκος Χουρσαλάς και ο Ανδρέας Παλευρατζής.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, την «τράπουλα» μπορεί να ανακατέψει για τα καλά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού το Μοσχάτο εξετάζει την επιστροφή της από το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Δημήτρης Σταμάτης, που εγκαταλείπει το Επικρατείας, μάλλον θα είναι υποψήφιος, ενώ ακόμα κατεβαίνουν ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Πανοζάχος, η Άννα Ευθυμίου και οι «μητσοτακικές» Βασιλική Νάκου και Βίκυ Ευταξά, η οποία όμως εξετάζει και τη Χαλκιδική.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης κρούση έχει γίνει στον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας, Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Υποψήφιος θα είναι ο πρώην γραμματέας Συντονισμού κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να επιστρέψει η πρώην έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή. Ακόμα, ακούγονται ο «μητσοτακικός» αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς και ο περιφερειακός σύμβουλος και φίλος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Κώστας Γιουτικάς.

Στην Αχαΐα έχει ήδη γίνει επαφή με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ φαίνεται να επανακάμπτει στα ψηφοδέλτια και ο πρώην αρχηγός του ναυτικού και πολιτικός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργος Καραμαλίκης. Υποψήφιοι θα είναι πάλι ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, η Ελένη Κονιδάρη, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Βασίλης Καραμπελιάς. Πάντως, νέα είσοδος στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στην Αχαΐα είναι αυτή του βουλευτή πλέον της Ν.Δ. προερχόμενου από το Ποτάμι, Ιάσονα Φωτήλα. Φέρεται πως θα κατέβει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ενώ στη λίστα θα είναι και ο πρώτος επιλαχών Άγγελος Τσιγκρής. Μοναδικός βουλευτή του νόμου σήμερα είναι ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην Ηλεία μάλλον θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης, που ανήκει στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, αλλά και η «μητσοτακική» Δήμητρα Λυγούρα. Από την άλλη, «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του συμβούλου επιχειρήσεων, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα κατέβει ο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή του νομού, Σπήλιος Λιβανός, ενώ εσχάτως ακούγεται και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Αγγελόπουλου. Πάντως, ενδιαφέρον δείχνει και ο περιφερειακός σύμβουλος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην Αρκαδία, πέρα από την Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Πειραιώς.

Στη Λακωνία εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι πρώην βουλευτές Γρηγόρης Αποστολάκος και Φεβρωνία Πατριανάκου, όπως και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος. Στην Άρτα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να κατέβει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Ευθυμίου.

Στη Φθιώτιδα η πιθανολογούμενη επάνοδος του Θανάση Γιαννόπουλου ανακατεύει την τράπουλα αφού εκεί η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τέσσερις έδρες. Μοναδικός βουλευτής του νόμου σήμερα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας με πρώτο επιλαχών τον πρώην δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά. Στο ψηφοδέλτιο όμως θα είναι ακόμα οι πρώην βουλευτές του νόμου Λένα Μακρή και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της γαλάζιας Κ.Ο. Σπύρος Καπράλος, ενώ προς τα εκεί κινείται και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου. Ανοικτό είναι τι θα γίνει με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο που συζητείται να επιστρατευθεί από τις Βρυξέλλες. Πάντως για την ίδια περιφέρεια ακούγεται και ο δικηγόρος Θανάσης Κόκκινος, γιος του Βασίλη Κόκκινου, επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στη Βοιωτία πολλά αλλάζουν μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή από το 1989, Ευάγγελου Μπασιάκου. Θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καράμπελας, που στις προηγούμενες εκλογές είχε φύγει από τη ΝΔ και ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, ενώ θα είναι στη λίστα και πάλι ο Ανδρέας Κουτσούμπας που παίρνει τη θέση του Μπασιάκου στη Βουλή. Στην Ευρυτανία κατεβαίνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη.

Στη Λάρισα ακούγεται έντονα το όνομα της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά, ενώ στη Μαγνησία υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Καλτσογιάννης, στα Τρίκαλα ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του Διονύση Χατζηγάκη, ο Θόδωρος Λιούτας και στην Καρδίτσα η Σοφία Τόλια.

Στα Γρεβενά θα κατέβει ο «μητσοτακικός» Θανάσης Σταυρόπουλος, ενώ γίνεται μάχη για το ψηφοδέλτιο, αφού ερίζουν επίσης για μια θέση, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης και ο Ανδρέας Πάτσης.

Στην Καστοριά επαναδραστηριοποιείται ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Στη Φλώρινα ενδιαφέρον δείχνει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ αναμένεται να επανακάμψει στο ψηφοδέλτιο και ο Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στον Έβρο πέραν του νυν βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, οι φήμες θέλουν τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, να έχει εκδηλώσει και αυτός την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η σύζυγος του διατηρεί σχέσεις με τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Πάντως υποψήφια θα είναι ακόμα η Χρύσα Μπαχαρίδου ενώ θα κατέβουν εκ νέου οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέκος Δερμετζόπουλος ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο «ντορικός» πρώην βουλευτής του νομού, Σταύρος Κελέτσης.

Στην Πιερία για παράδειγμα που η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τους τέσσερις βουλευτές γίνεται χαμός. Πέρα από τον βουλευτή του νομού και την πρώτη επιλαχούσα που θεωρούνται σίγουροι μια σειρά από γαλάζια στελέχη ερίζουν για μια θέση. Στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος είναι ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τα μέλη της Π.Ε. Λευτέρης Μωϋσιάδης, Νίκος Λιακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης που ήταν και στις τελευταίες εκλογές, ο πρώην πολιτευτής Φώντας Μπαραλιάκος, κ.α. Στην Πέλλα κατεβαίνει ο Θόδωρος Δεληγιάννης, ενώ στο Κιλκίς υποψήφια θα είναι η Νατάσα Σωτηριάδου.

Στην Κεφαλονιά υπάρχει ενδεχόμενο να κατέβει η Μαρία Ξυτάκη και ο Γιάννης Βουτσινάς, αν μετακινηθεί από την Α΄ Πειραιά.

Στην Κέρκυρα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, ο όποιος όμως μπορεί να επιστρέψει πιο γρήγορα στη Βουλή ανάλογα με τα αποτελέσματα του Εκλογοδικείου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη Σάμο ακούγεται η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Φωτεινή Θαλασσινού, κόρη του πρώην βουλευτή κ. Θαλασσινού. Στο Ηράκλειο ακούγονται έντονα τα ονόματα του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και του Γρηγόρη Ροκαδάκη.

Στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο στενός του συνεργάτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης. Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφού μπορεί να κατέβει τελικά ο ανιψιός του και περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Στην Ημαθία όπου η ΝΔ με τα σημερινά δεδομένα θα βγάλει τουλάχιστον τρεις βουλευτές από τους τέσσερις. Πέρα από τον βουλευτή του νομού Απόστολο Βεσυρόπουλο υποψήφιος θα είναι ακόμα ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης και o Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει, με τον Κώστα Γιοβανόπουλο που μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 να είναι εκ νέου στα γαλάζια ψηφοδέλτια ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Μεγάλη μάχη όμως γίνεται και στα Δωδεκάνησα όπου οι διάφορες ήταν οριακές στις τελευταίες εκλογές. Βουλευτής του νομού είναι ο Μάνος Κόνσολας ενώ πρώτος επιλαχών ο Βασίλης Υψηλάντης. Ακόμα οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς θα είναι πάλι υποψήφιοι ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Κρητικού, της Νινέττας Μανούση και του Αντώνη Γιαννικουρή. Πάντως πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις με τον δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση αλλά και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κοπάδη.

Τέλος στη Μεσσηνία, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Γ. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ενώ ακούγονται διάφορα ονόματα που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                        

 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ. ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ. ΕΦΑΓΕ ΛΑΣΠΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΞΟΥΝ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ PARAPOLITIKA.GR

Εξελέγη Βουλευτής Βοιωτίας της NΔ στις εκλογές του Ιουνίου 1989 και του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007, του Μαΐου του 2012, του Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015. Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23.9.2004 έως 19.9.2007.

Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο.

Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Καραμανλής.

  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ   Ο-1                      

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΕΞΙΚΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΨΟΓΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ <<ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ>> ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ.

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ....