Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


ΕΠΕΙΔΗ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
      ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Kατεβαίνει στις εκλογές και το κόμμα του Λουκά Παπαδήμου;


Για να μπούμε στο ψητό: Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν το κόμμα τουΛουκά Παπαδήμονα είναι έτοιμο να κατέβει στις εκλογές.  
Κατά πάσα πιθανότητα το κόμμα θα ανακοινωθεί όταν λήξη άδοξα η συνάντηση των αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια.
Ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Είναι τέτοια η πίεση ξένων και ντόπιων κέντρων ώστε να υπάρξει κάλυψη του κενού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που δεν επιτρέπεται χρόνος για χάσιμο.
Το σενάριο θέλει το κόμμα του Λουκά να στεγάζει στις φτερούγες του την Δράση του Μάνου, τη Δημιουργία του Τζήμερου (που αποκαλεί «Εξοχοτάτη»  τη Μέρκελ), το κόμμα της Ντόρας και πιθανόν λοιπά κομματίδια με κοινά ιδανεικά!
Στο ίδιο κόμμα θα αναζητήσουν το πολιτικό τους μέλλον ντούροι μεταρρυθμιστές όπως η Αννούλα Παπαδημητρίου, ο Λοβέρδος, ο Χατζηδάκης , ο Βορίδης και πολλοί άλλοι αστέρες του δικομματισμού.
Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν κάτω από την επίβλεψη συγκεκριμένων επιχειρηματιών των ΜΜΕ που διακρίνονται για την σκληρή φιλομνημονιακή γραμμή τους.
Ο Παπαδήμος λοιπόν έχει τους λόγους του να μην θέλει να είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός…

Όλοι εσείς που δημιουργήσατε το πρόβλημα, πρέπει τώρα όλοι μαζί να το λύσετε


ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΩ


Οι μέρες που βιώνουμε είναι οι σημαντικότερες, μεταπολιτευτικά, ως προς την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών. Σκέψεις πολλές τριβελίζουν το μυαλό μου. Δεν ξέρω που οδηγούμαστε, τι μας “ξημερώνει”. Απαντήσεις βρίσκω παντού, μα η κάθε πλευρά μου δίνει άλλη κατεύθυνση, σύμφωνα με την...
δική της επιρροή, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα. Το συμπέρασμα όμως είναι ένα και μοναδικό : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

Αυτές τις μέρες αισθάνομαι ανήμπορος να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που αρρωσταίνουν γιατί δεν έχουν να φάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, κρυώνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν χρήματα για την θέρμανσή τους. Γέροι πεθαίνουν γιατί απλά δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τα αναγκαία φάρμακά τους. Συνάνθρωποί μας συνωστίζονται στα συσσίτια των μητροπόλεων (δόξα τω θεώ, που υπάρχουν κι αυτά, για ένα πιάτο φαγητό. Νοικοκυραίοι που έχασαν δουλειά, σπίτι, οικογένεια, τσακώνονται τώρα στους σταθμούς του μετρό για μια θέση ξεκούρασης τα βράδια, αναπολώντας το παρελθόν τους . Προσπαθώ να σκεφτώ σε τι έφταιξαν. Τι έκαναν λάθος. Κι όμως λάθη δικά τους δεν βρίσκω. Ίσως το μόνο που μπορεί να τους καταλογισθεί είναι ότι δεν έγιναν κι αυτοί απατεώνες σαν την μεγαλύτερη μάζα της χώρας.

Αναρωτιέμαι, υπάρχει κανείς να τους προστατέψει; Υπάρχει κανείς να τους νοιαστεί; Αναρωτιέμαι αν έχουμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα με αυτά των ανθρώπων που έκαναν την κατάληψη στη Νομική σχολή στην Αθήνα και που τόσο προστάτεψαν αρχηγοί κομμάτων που σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα. Μάλλον όχι. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες. Ο λαός μας επωμίζεται ένα πρόβλημα πολιτικό. Ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας, ένα πρόβλημα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση του περήφανου λαού μας.

Το μήνυμα του λαού μας στις εκλογές ήταν ξεκάθαρο. Όλοι εσείς που δημιουργήσατε το πρόβλημα, πρέπει τώρα όλοι μαζί να το λύσετε. Άδικος κόπος. Δεν κατάλαβαν τίποτα. Ο ένας λέει για μνημόνια, ο άλλος για αντιμνημόνια κι λαός κάνει μνημόσυνα στα παιδιά του, που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν άλλο αυτή την ταπείνωση. Αναρωτιέμαι όταν καρπωνόσαστε την βουλευτική αποζημίωση ή όταν κουρεύατε τα χρέη των κομμάτων, πάντα όλοι μαζί, τότε σκεφτόσασταν όλα αυτά που αναγορεύετε κάθε μέρα στην τηλεόραση και αφήνετε την χώρα χωρίς κυβέρνηση ,χωρίς ασφάλεια, έτσι για το καπρίτσιο του καθενός.

Ξυπνήστε από το λήθαργο της μεγαλομανίας σας και βοηθήστε μας, αλλιώς πηγαίνετε σπίτι σας .Λεφτά για να ζήσετε ούτως ή άλλως έχετε αρκετά.

Τέλος επειδή στο παρελθόν υπήρξα στέλεχος της πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης αναρωτιέμαι τι φταίει και φτάσαμε σ’ αυτόν τον ιστορικά πολιτικό πάτο. Φταίει η ηγεσία ,τα αυτοδιορισμένα επιτελεία του κέντρου, τα τοπικά επιτελεία με τα αυτοδιορισμένα στελέχη; Λοιπόν ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας ,αφουγκραστείτε τα μέλη σας και προετοιμάστε το έδαφος για μια νέα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει λύσεις και ίσως έτσι βγούμε από το τέλμα της ακυβερνησίας.



ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ

Γιατί δεν χαμογελά ο κόσμος μας, πατέρα;...


Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη. 
Ο καθένας τις εκλογές τις ερμηνεύει από τη δική του οπτική γωνία. Ας τις ερμηνεύσουμε και από μιαν άλλη θέση, από το αποτέλεσμα των ποσοστών και την αποχή.
Ξεκινάμε από το πρώτο, το αποτέλεσμα.  Όσον αφορά τη ΝΔ, προκύπτει εξ αυτού ότι κατά-κερματίστηκε, όσον δε αφορά το ΠΑΣΟΚ, ότι...
συντρίφτηκε  διαμελισμένο. Το ΚΚΕ απογοήτευσε, καθόσον, όταν υπό τις υπάρχουσες προϋποθέσεις δεν μπορεί να αρθρώσει πειστικό λόγο μη πιάνοντας ούτε το 10%, σε προοπτική βρίσκεται τελειωμένο. Η άνοδος των ακραίων αριστερών και δεξιών πυρήνων, δείχνει από μια μεριά ότι σκληραίνει το παιχνίδι, από μιαν άλλη όμως, από την αμοιβαία ανάδυση των πόλων της γενεσιουργού Δεξιάς και Αριστεράς, προκύπτει πως το σύστημα της πολιτικής εξέλιξης κάνει ρόγχους και σπασμούς.
Πάμε στο δεύτερο σκέλος, την αποχή, που έφτασε στο 40%, πρωτοφανές ποσοστό ειδικά σε καταστάσεις ρύθμισης ζωής - θανάτου, πράγμα που παραπέμπει στο ότι η ΝΔ δεν καταλαμβάνει ούτε το 12% του εκλογικού σώματος που έχει δικαίωμα ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από το 8%. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα κόμματα όσον αφορά τις πραγματικές διαστάσεις τους. Και καθόσον η αποχή παραπέμπει στο ότι πίσω της βρίσκεται η απογοήτευση, ο ωχαδελφισμός και πλήθος άλλων τέτοιων συναφών, αρνητικών, για το πολίτευμά μας, παραγόντων, σηματοδοτείται η αρχή του τέλους των ιδεολογιών.
Εκ του κλάσματος, Ποσοστό ψήφων/Αποχή λαού=, βρίσκεται η αξιολόγηση της πραγματικής πολιτικής ουσίας. Οι 151 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ή συνασπισμού, που αντιπροσωπεύουν κατά βάση δύναμη 100 βουλευτών (δεδομένης της ενίσχυσης των 50 εδρών του πρώτου κόμματος) αντιπροσωπεύουν κατ’ επέκταση την προτίμηση του 33,3% των ψηφισάντων, με δεδομένη την αποχή του 40%, το ποσοστό αυτό καταπίπτει κάτω από το 20%. Όταν τα δύο πρώτα κόμματα, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εκπροσωπούν μόνο το 22%  του έχοντος το δικαίωμα ψήφου, λαού, για ποια Δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα μιλάμε; Μιλάμε για τη δημοκρατία που είναι αδιέξοδος, για τη δημοκρατία της κατάθλιψης και του ξεπεσμού μας εκ της έλλειψης παιδείας – μέτρου και συνέπειας – και του στραβού ωφελιμισμού μας.
-Γιατί δενχαμογελά ο κόσμος μας, πατέρα; Με ρώτησε ο γιός μου μετά τα πρώτα λογίδρια τωνπολιτικών αρχηγών.           
- Γιατί το καράβι πρέπει να περάσει ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, του είπα, και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο τιμονιέρης και ποιος ο καπετάνιος.
- Εμένα τιμονιέρης μου φαίνεται ο Τσίπρας, μου είπε εκείνος, καθόσον αυτός ήταν ο μόνος που χαμογελούσε. Ή μήπως νόμισε πώς ήταν καπετάνιος;
Εγώ είχα προσέξει και το αποχρών Σαρδόνιο χαμόγελο του Βενιζέλου μετά τα αποτελέσματα, αλλά δεν μίλησα γι αυτό.
- Μύλος, παιδί μου, έγιναν τα πράγματα, απάντησα.
Διότι υπό τις παρούσες καταστάσεις αν ο τιμονιέρης χαμογελά, σημαίνει ή πώς ξέρει να κρατάει καλά το τιμόνι ή πως βγάζει με αυτό  φωτογραφία σαν στερημένο παιδί. Και όντως είναι ο τιμονιέρης, γιατί καπετάνιος κανονικά πρέπει να είναι ο πρώτος της πλειοψηφίας.
- Γι αυτό δεν χαμογελά ο κόσμος, πατέρα; Γιατί θα έχουμε μπέρδεμα καπετάνιου με τον τιμονιέρη; 
- Και για κάτι άλλο. Διότι η Σκύλλα και η Χάρυβδη δεν είναι η Μέρκελ και οι Τράπεζες, αλλά η θεωρούμενη ωφελιμότητα και ο πολύς ιδεαλισμός. Και αυτό, αρχίζει ο κόσμος να το καταλαβαίνει. Διότι ο λαός πάντα καταλαβαίνει το σωστό, το θέμα είναι οι χρονοκαθυστερήσεις.
- Και τελικά, πατέρα, σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη είμαστε ή σε Τιτανικό;
- Στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του Τιτανικού.
- Και ποιο είναι το παγόβουνο;
- Η κορυφή λέγεται οικονομία, το βουνό λέγεται «ανθρώπινοι θεσμοί» και η κρυμμένη βάση του, φόβος θαρρώ και απληστία.
- Κι εμείς τι θα κάνουμε; Με ρώτησε.
- Στην τσίτα η διαίσθηση, στο υπόγειο η μαθηματική μας λογική, για να επιτελέσουμε το ανθρώπινο καθήκον.
- Ποιο είναι αυτό;
- Ναυαγοί κι εμείς, να είμαστε ναυαγοσώστες.
- Και πώς γίνεται αυτό;
- Προάγοντας τον ανθρωπισμό, ελέγχοντας την εξουσία.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ


''ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ''

ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΖΕΡΒΟΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ <<ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ>>
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ...