Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τα «αρπακτικά» πίσω από τη φαινομενική ελληνική χρεοκοπία


Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη, είναι αντίθετα μία από τις πλουσιότερες, καθώς επίσης από τις πλέον «προικισμένες» χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα… είναι μία από τις πλουσιότερες, καθώς επίσης από τις πλέον «προικισμένες» χώρες του κόσμου. Φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση χρεοκοπημένη – αφού, απέναντι στο δημόσιο χρέος της, ευρίσκονται πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία. Αρκεί να τη συγκρίνει κανείς με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία διαθέτει μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, απέναντι σε συνολικό χρέος που υπερβαίνει το 500% του ΑΕΠ της (252% της Ελλάδας), ενώ πουλάει πλέον ακόμη και τα δάση της, για να καταλάβει σε πόσο καλή θέση ευρίσκεται. Πόσο μάλλον όταν, το συνολικό χρέος της χώρας μας, δημόσιο και ιδιωτικό μαζί είναι, όπως έχουμε πολλές φορές τεκμηριώσει με Πίνακες, το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη.
Εάν δε τοποθετήσουμε την Ελλάδα απέναντι στην Ιταλία (στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία,....
περισσότερα

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ η κατασκευαστική "Μορέας" που έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στην Πελοπόννησο


Μια υπόθεση φοροδιαφυγής αλλά και εισφοροδιαφυγής αρχίζει να εξυφαίνεται στους κόλπους της κοινοπραξίας «Μορέας Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, τρία κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αιφνιδιαστικό έλεγχο στα φορτηγά αλλά και στα μηχανήματα Δ.Χ. που εργάζονται στην κοινοπραξία. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., ότι στα εργοτάξια της «Μορέας Α.Ε.» υπήρχαν...
περισσότερα