Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ Μ.Κ.Ο.    

      ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ , ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΛΛΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>, ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ?

ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ              

 ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Σύντροφοι,

    Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 28 Ιουλίου 2016 που αφορούσε στην εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, προηγήθηκαν προσπάθειες για την κατάθεση μιας ενωτικής πρότασης που θα μπορούσε να επιτύχει τη σύνθεση των διαφορετικών τάσεων και απόψεων που σήμερα κι εδώ μέσα, εκφράζονται.

    Θελήσαμε να εκφραστεί η Ν.Ε. μέσα από το πρόσωπο ενός ανθρώπου που διαθέτει συνεπή παρουσία στα κομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας για πολλά χρόνια, που έχει υπηρετήσει τη Ν.Ε. από τη θέση του Γραμματέα τη δύσκολη προηγούμενη τριετία, σηκώνοντας μόνος πολλές φορές το βάρος να ανταποκριθεί στο δύσκολο ρόλο που είχε και που είναι αναγνωρίσιμος σε όλο το νομό. Ο λόγος ήταν καθαρά, η ανάγκη να οργανωθεί και να λειτουργήσει η Ν.Ε. σύμφωνα με τις ανάγκες που επιτάσσουν οι παρούσες πολιτικές συνθήκες. Προσωπικά παραβλέψαμε το γεγονός ότι μας τίμησε με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ψήφων ένα μεγάλο μέρος των συντρόφων μας που προσήλθαν και πήραν μέρος στη διαδικασία και παραμερίσαμε για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με βάση όσα προαναφέραμε.

      Όταν αυτή η προσπάθεια δεν καρποφόρησε  έστω και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, θα έπρεπε να επικρατήσει το κοινό συμφέρον από το προσωπικό, θα έπρεπε να αφήσουμε στην άκρη προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες ή προσωπικές πικρίες και να δούμε την προοπτική και  το καλό το χώρου και να πάμε σε μια κοινή πρόταση που θα είναι ενωτική και θα μπορούσε να εγγυηθεί:

•   Τη σύνθεση και την αποτελεσματική λειτουργία της Ν.Ε.

•  Την αντικειμενική και ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση προσώπων και απόψεων που πάντα υπήρχαν, και θέλουμε να υπάρχουν σε ένα κίνημα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.

•  Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μείγμα της εμπειρίας της αποδεδειγμένης κομματικής συνέπειας και εργατικότητας, καθώς και της φρεσκάδας που έφεραν με την παρουσία τους τα νέα παιδιά που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σ’ αυτή τη Ν.Ε..

Με δεδομένα

1.  Τις προκλήσεις στις οποίες η παρούσα Ν.Ε. θα κληθεί να απαντήσει στο πολύ κοντινό προσεχές διάστημα (Διεύρυνση Κεντροαριστεράς, πιθανές πρόωρες εκλογές) και

2.   Το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία το 25% των μελών που προσήλθαν στη διαδικασία τίμησε με την ψήφο του τον σύντροφο Νικήτα Τζιάβα, στηρίξαμε την πρόταση να του αναθέσουμε το ρόλο του Γραμματέα της Ν.Ε. Αργολίδας, όπως είναι η πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, προτείνοντας παράλληλα το σύντροφο Γ. Καραχάλιο για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Ν.Ε.

   Δυστυχώς όμως συναντήσαμε μια προκαταβολικά ενορχηστρωμένη και πολιτικά επιπόλαιη αντιμετώπιση των πραγμάτων, στοιχεία απαράδεκτου και βλαπτικού παραγοντισμού, που δε συνάδει με την προσπάθεια που γίνεται από τα όργανα και την πρόεδρο του κινήματος και εμμονή σε επιλογές και καταστάσεις που είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αν λάβουμε υπ' όψη μας τη μέχρι τώρα κομματική συνέπεια και προσφορά του καθενός μας. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά των υπολοίπων τεσσάρων μελών της Ν..Ε προτάθηκε η εκλογή ως Γραμματέα και αναπληρωτή του ο 4ος και 5ος κατά σειρά εκλογής αγνοώντας τα τρία πρώτα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που είχαν συγκεντρώσει το 55% της προτίμησης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, επιδεικνύοντας με τη στάση τους παραγοντίστικη, αλαζονική και διασπαστική διάθεση.  Το χειρότερο είναι ότι διαπιστώθηκαν ακόμη και τακτικές επηρεασμού μεταξύ πολιτικών παραγόντων, που στόχο είχαν την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων, ένθεν κακείθεν, που αν μη τι άλλο καθιστούν όλη την προσπάθεια αποκρουστική και χαρακτηρίζουν αυτούς που θέλουν να παρουσιαστούν σαν μια νέα ελπίδα για το χώρο μας.

   Μετά απ’ όλα αυτά οδηγηθήκαμε στην επιλογή να μην συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα της Ν.Ε. για λόγους πολιτικής συνέπειας και προσωπικής αξιοπρέπειας .

    Πιστεύουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση εκθέτουμε τη Ν.Ε. κι εκτιθέμεθα και οι ίδιοι στον κίνδυνο να συμμετέχουμε σε ένα όργανο που θα λειτουργεί με  υστεροβουλία, χωρίς την απαιτούμενη πολιτική και οργανωτική διάθεση και εμπειρία. Έτσι  προσπαθούμε να προλάβουμε και να διασώσουμε τον προσωπικό μας εξευτελισμό, κάτι που δεν μας το επιτρέπει ούτε η θέση μας στην τοπική κοινωνία ούτε η προσωπική μας διαδρομή και κομματική προσφορά μέχρι σήμερα.

      Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους μεγαλύτερους και να ενημερώσουμε τους νεώτερους συντρόφους στην Ν.Ε. αλλά κι έξω από αυτή, πως στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις σε καμιά περίπτωση δεν ωφέλησαν τους υποκινητές τους, αλλά τους έστειλαν στην κομματική απαξίωση και κοινωνική ανυποληψία.

       Μετά απ’ όλα αυτά,  με σεβασμό στο ρόλο που καλείται να παίξει η Ν.Ε. και τιμώντας την ψήφο των συντρόφων που μας εμπιστεύτηκαν, εμείς οι Νικήτας Τζιάβας και Λουκάς Κούρος ήμασταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να  υποβάλουμε την παραίτησή μας από την τιμητική για εμάς θέση του μέλους αυτής της Ν.Ε. πριν από την έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας εκλογής Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, ενώ την ίδια χρονική στιγμή αποχώρησε και ο Κων/νος Παπαδημητρίου.

       Είναι σαφές ότι η παραίτησή μας δεν αφορά σε διάψευση προσωπικών προσδοκιών κομματικής ανέλιξης, καθ' ότι η συμμετοχή μας ξεκινούσε από καθαρή διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι εξυπηρέτηση παραγόντων.

      Αφορά σε διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο. Αρνούμαστε πλέον να παρέχουμε  άλλοθι –διά της φυσικής μας παρουσίας- στον κατήφορο της συγκεκριμένης ΝΕ και των εμπνευστών της.

        Αποχωρούμε και σας παραδίδουμε στην κρίση του λαού του ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας.

Νικήτας Τζιάβας                   

Κώστας Παπαδημητρίου                 

Λουκάς Κούρος