Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εντολή Σαμαρά για εξορμήσεις στην Πελοπόννησο

Στοίχισε πολύ στον Σαμαρά η ήττα της ΝΔ στην Πελοπόννησο. Δεν λένε να το χωνέψουν οι κολλητοί και οι σκληρές παρεούλες. Η ήττα αυτή ήταν χτύπημα νοκ άουτ. Ο
Σαμαράς έχει δώσει εντολή ανατροπής της ισχύουσας κατάστασης, γιατί εάν ο χάρτης στις επόμενες εκλογές είναι πράσινος οι σαμαρικοί πιστεύουν ότι θα έχουν ηττηθεί στο πεδίο του ψυχολογικού πολέμου και των εντυπώσεων που αποτελούν Λυδία λίθο της πολιτικής τους.
Γι’ αυτό και έχουν σχεδιαστεί εριοδείες και στενές επαφές της Ρηγίλλης με τους κατά τόπους κομματάρχες. Επιτρέπεται η υιοθέτηση οποιουδήποτε μέσου προσφέρεται για την ανατροπή των σημερινών ισορροπιών και του «προδότη» Τατούλη!

Μίνι «ανασχηµατισµό» µε αλλαγή πορείας ετοιµάζει ο Σαµαράς ...


ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ της ηγετικής οµάδας βάζει ο Αντώνης Σαµαράς τα πρόσωπα - κλειδιά που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής. Είναι η πρώτη ουσιαστική αντίδραση της ηγεσίας της Ν.∆. µετά τις πολλές αποτυχίες στις δηµοτικές εκλογές και...
συνεχείς άσχηµες δηµοσκοπικές επιδόσεις του κόµµατος, σε µια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ κλίµα της ηττοπάθειας που διαπερνά όλη την κοµµατική πυραµίδα.

Ετσι έπειτα από µια πολύµηνη πολιτική περιπλάνηση µε στόχο τη δηµιουργία ενός αντιµνηµονιακού µετώπου, ο Αντώνης Σαµαράς εµφανίζεται έτοιµος για αλλαγή πορείας µε αλλά πρόσωπα και άλλο «µείγµα» πολιτικής – σύµφωνα µε την έκφραση που χρησιµοποιεί συχνά ο ίδιος. Το νέο σχέδιο έχει ως πρώτο βήµα την ανάδειξη στελεχών που κινούνται στον λεγόµενο µεσαίο χώρο, διαθέτουν επικοινωνιακό εκτόπισµα και έχουν αποφασίσει να µην εγκαταλείψουν το κοµµατικό µαντρί και να µην ακολουθήσουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών στο νέο κόµµα.

Νέα οµάδα
Πρώτος στηλίστα τωνπαλιών «εχθρών» που γίνονται οι νέοι φίλοι του Αντώνη Σαµαρά είναι ο Νίκος ∆ένδιας, ο πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης και υπεύθυνος σήµερα στον δύσκολο τοµέα Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έχει κερδίσει την εµπιστοσύνη του Αντώνη Σαµαρά. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρ’ ότι προέρχεται από το φυτώριο των στελεχών που ανέδειξε ο Κ. Μητσοτάκης, κατάφερε να έχει πάντα διαύλους επικοινωνίας και µε την άλλη πλευρά.

Ενεργό ρόλο στην ηγετική οµάδα – σύµφωνα µε τους συνεργάτες του κ. Σαµαρά – αναλαµβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι απόψεις των φίλων του Αντώνη Σαµαρά διχάζονται ως προς τα πρόσωπα και τους ρόλους που θα αναλάβουν στον προσεχή ανασχηµατισµό, όλοι ωστόσο συµφωνούν ότι ο αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη πρέπει να είναι στην πρώτη γραµµή της ηγετικής οµάδας. Μάλιστα, ο κ. Σαµαράς δέχεται εισηγήσεις να τοποθετήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ώστε να είναι ο άνθρωπος που θα απαντά στην Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή κάθε φορά που εκείνη θα στρέφει τα πυρά της εναντίον της Ν.∆. Ο ρόλος του Αρη
Και ενώ ο Αντώνης Σαµαράς βρίσκεται ένα βήµα πριν ανακοινώσει τη νέα ηγετικήοµάδα, οΑρης Σπηλιωτόπουλος κατάφερε για ακόµη µια φορά να στρέψει πάνω του τους προβολείς της δηµοσιότητας. Οι πιο έντονες µε θετικά και αρνητικά σχόλια αναφορές, είναι για την επιστροφή του πρώην έµπιστου συνεργάτη του Κώστα Καραµανλή στη Ρηγίλλης. Ο ίδιος λέει ότι δεν επιθυµεί να βρεθεί ξανά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου γιατί – όπως διαµηνύει – τη «θητεία» του σ’ αυτό το πόστο την έκανε επί ηµερών Καραµανλή. Αυτό σηµαίνει ότι επιθυµεί έναν άλλον ρόλο, υψηλό και διακριτό, ή προετοιµάζει – όπως πολλοί πιστεύουν – κλίµα σύγκρουσης µε την ηγεσία ώστε να αποτελέσει τον άλλο πόλο του κόµµατος, εφόσον πλέον δεν υπάρχει η Ντόρα Μπακογιάννη να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε µε τον Αρη είτε µε άλλο πρόσωπο, η µεγάλη έκπληξη ενός ανασχηµατισµού της Ρηγίλλης θα είναι η αντικατάσταση – εάν τελικά, όπως κάποιοι εισηγούνται, πραγµατοποιηθεί – του Π. Παναγιωτόπουλου στη θέση του εκπροσώπου. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο σηµερινός εκπρόσωπος είναι αµετακίνητος αφού έχει ισχυρούς πολιτικούς και προσωπικούς δεσµούς µε τον Αντώνη Σαµαρά από τη δύσκολη µάχη της διαδοχής.

Αλλοι ωστόσο επιµένουν ότι η εικόνα του κόµµατος πρέπει να φρεσκάρεται συχνά και προεξοφλούν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος θα αναβαθµιστεί σε συντονιστή των τοµέα Εξωτερικών και Αµυνας, µια θέση που κατέχει σήµερα ο αντιπρόεδρος Αβραµόπουλος.
NEA.