Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

                    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤ5ΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.

Αλλιώς ονειρευόμαστε τη ΝΔ...

Την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου στον Πειραιά επισκέφθηκε στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο χώρο της αλιείας. Ξύπνησε τα χαράματα ο Κυριάκος κι έκανε ντου για να πιάσει... ψάρια.

Άκουσε τους εργαζομένους και συνομίλησε μαζί τους, ενώ τόνισε την σημασία της αλιείας για την οικονομία της χώρας και την ανάγκη να προσελκυσθούν στον τομέα αυτό περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

Δεν χρειαζόταν να χάσει τον ύπνο του για να πιάσει ψάρια στην Ιχθυόσκαλα. Μια βόλτα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως όμως πέριξ της πλατείας Αμερικής και της πλατείας Κολωνακίου, μέχρι του Ζόναρς και θα είχε πιάσει από καρχαρίες μέχρι την παλιομαρίδα.

Εννοούμε τα πολιτικά ψάρια της κεντροδεξιάς που βγήκαν ξανά στην επιφάνεια της θάλασσας με αφορμή την «αθώωση» του κ. Καραμανλή. Ακόμη και ο... αμίλητος ροφός μίλησε σε ένα θαύμα από αυτά που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταγράψει. Αλήθεια, πόσο ευχαριστημένοι είναι στο κόμμα με τα όσα συμβαίνουν;

Είναι άραγε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές; Ότι θα είναι κυβέρνηση; Αυτός είναι ο σκοπός τους; Να κατακτήσουν την εξουσία κι όχι να φτιάξουν ένα κόμμα που σε δύο χρόνια δεν θα διαλυθεί;

Πιστεύουν στην Πειραιώς ότι έχει φύγει ο κίνδυνος να γίνει η ΝΔ νέο ΠΑΣΟΚ, να σπάσει σε χίλια κομμάτια και ο καθένας να φτιάξει κι από ένα κόμμα;

Την ώρα που η κυβέρνηση κλονίζεται, αδυνατεί να κλείσει μια συμφωνία και καταστρέφει την οικονομία ας δούμε τι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία:

•Ο ένας επιτίθεται στον άλλον. Οι Καραμανλικοί στους Σαμαρικούς και στους Μητσοτακικούς. Οι πολύ κεντρώοι στους πιο δεξιούς, ο ένας αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι... χαλαρός, ο άλλος έχει βγει στα κανάλια και κάνει πόλεμο. Το κόμμα ισορροπεί μεταξύ του κεντρώου λόγου τύπου «Ποτάμι» και του δεξιού, πατριωτικού λόγου που κάποιοι έχουν μάθει να βάζουν ταμπέλα «ακροδεξιός» και να καθαρίζουν.

•Κυριάκος και Βαγγέλας έκαναν εκεχειρία για τα μάτια του κόσμου. Η Ντόρα πάει βόλτα στον Καραμανλή μία ημέρα προτού βγει η αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι που όλοι ήξεραν ότι αυτή θα ήταν.

•Ο Καραμανλής κάνει δήλωση μετά από 8 χρόνια και όλοι φωνάζουν Ωσσανά. Οι Καραμανλικοί, πρώην και νυν βουλευτές και σιτιζόμενοι δημοσιογράφοι, προαναγγέλλουν την επιστροφή του... μίνι εθνάρχη που έρχεται για να σώσει την Ελλάδα.

Και σ' αυτό το σκηνικό ο Κυριάκος τι κάνει; Αισθάνεται ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις και δεν κοιτάζει πώς θα καθαρίσει το παρελθόν και το παρών του κόμματος προκειμένου να έχει μέλλον. Όμηρος της διαμάχης των φατριών, περικυκλωμένος από βαρόνους και «ιδιοκτήτες», αναποφάσιστος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, μοιάζει με ισορροπιστή από το τσίρκο Cirque de Soleil.

Ας ρίξει λοιπόν δίχτυα να πιάσει κανένα ψάρι στην τρικυμισμένη θάλασσα της ΝΔ που βολεύεται με τις δημοσκοπήσεις. Ή όπως λένε και στο γήπεδο Καραϊσκάκη βλέποντας τον Ολυμπιακό να σέρνεται «Εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Αλλιώς ονειρευόμαστε τη ΝΔ, κι όχι απλά νικήτρια στις εκλογές και μία από τα ίδια.