Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Διπλό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο!


Τι δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 1: ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Η ΕΠΟ συνεχίζει να ξαφνιάζει το πανελλήνιο δυσάρεστα. Αυτή τη φορά έκοψε και έραψε το σύστημα αδειοδότησης στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Για όλες τις άλλες μικρομεσαίες ομάδες ο πέλεκυς ήταν βαρύς, αλλά για τον Παναθηναϊκό η κατάφωρη παράβαση των κανονισμών, αφού τακτοποίησε (αν τελικά τις έχει τακτοποιήσει) μόλις χθες, τις υποχρεώσεις που όλες οι άλλες αδειοδοτημένες ΠΑΕ είχαν τακτοποιήσει ήδη προ διμήνου, όπως ξεκάθαρα ορίζει η UEFA, κοστολογήθηκε μόλις 5,000 ευρώ! Αυτή ήταν η τιμωρία του για το ότι κουρέλιασε το σύστημα αδειοδότησης.
Μάθαμε ότι μειοψήφησε η πρόεδρος της Επιτροπής αλλά δεν ξέρουμε πως «πείσθηκαν» τα δύο άλλα μέλη της Επιτροπής, να απορρίψουν, μόνο για τον Παναθηναϊκό, την πρόταση του εισηγητή.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν τιμήθηκε με άδεια για τον κενό φάκελο που κατέθεσε στις 7 Απριλίου, για τα χρέη που άφησε σε ποδοσφαιριστές και λοιπούς στις 31 Μαρτίου και για την παραβίαση του σχετικού κανονισμού.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πιλάβιο, ο οποίος τελικά θα πρέπει να τιμηθεί με την προεδρία του Παναθηναϊκού μόλις λήξει η… τεράστια συμβολή του στην ΕΠΟ.
Ξεκάθαρα πράγματα: ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ. Ο ΠΑΟ ούτε τα χαρτιά του κατέθεσε ως όφειλε στις 7 του Απρίλη, ούτε τα χρέη που υπήρχαν μέχρι τον 12ο μήνα του 2011 είχε τακτοποιήσει μέχρι τις 31/3/2012.
Άρα πώς πήρε άδεια; Πώς ξεπεράστηκε αυτό το ζήτημα; Μήπως παρουσίασε κάποιο σοβαρό μπίζνες πλαν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ασάφειες, λαικές βάσεις και άλλα θεωρητικά ζητήματα που προφανώς δεν θα έδιναν άδεια σε ομάδα σε σοβαρή χώρα. Σημειώστε ότι το «σχέδιο βιωσιμότητας» ήταν ΛΟΓΟΣ που ΚΟΠΗΚΑΝ από την αδειοδότηση άλλες ομάδες. Ή μήπως απέδειξε ότι θα πάρει δάνειο; Μήπως αυτό της Πειραιώς με το οποίο γελούν και οι… πέτρες;
Αυτό που μέτρησε ήταν οι «απειλές» των εκπροσώπων του ΠΑΟ και το… νταβατζηλίκι που σε άλλες εποχές περνούσε. Τώρα πια, όχι…
ΣΚΑΝΔΑΛΟ 2: ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ…
Στο μικροσύστημα της αδιαφάνειας, της κολεγιάς, των απειλών και των αλληλοεξαρτήσεων που κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι τους βολεύει στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι οι κανονισμοί γίνονται τραπουλόχαρτα και επιδεικτικά μόνο για τον Παναθηναϊκό.
Στις άλλες 6 ομάδες δεν δόθηκε καν η ευκαιρία που απλόχερα παρείχε ο ΟΠΑΠ στον Παναθηναϊκό! Να προεισπράξουν δηλαδή τις χορηγίες τους για του χρόνου ώστε να εξοφλήσουν και αυτές.
Πως προεισέπραξαν από τον ΟΠΑΠ οι κύριοι του ΠΑΟ και με ποιες εγγυήσεις; Και αν αύριο καταρρεύσει η ΠΑΕ ΠΑΟ πώς θα καλύψει τη ζημιά στους μετόχους του ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο ΟΠΑΠ;
Και γιατί ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ (ΠΟΥ συνεχίζει να διοικεί τον ΟΠΑΠ λές και είναι περιουσία του παππού του) δεν φώναξε π.χ. και τον Άρη, και τον ΠΑΣ Γιάννινα και όλες τέλος πάντων τις ομάδες να προεισπράξουν αλλά το έπραξε μόνο για τον ΠΑΟ;
Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, "κύκλοι" του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σχολίαζαν:
«Προς το παρόν, το μόνο που σχολιάζουμε είναι ότι εάν είχαν λίγη τσίπα, τόσο ο κύριος Πιλάβιος όσο και ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί»
Δήλωση Σάββα Θεοδωρίδη:
«Είναι λυπηρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνονται τέτοιες διακρίσεις πάντα υπέρ μιας ομάδας. Οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον ΠΑΟ ας βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη και ας μην προσπαθούν να γλιτώσουν με φακέλους φαντάσματα και με νομικά τερτίπια. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να την πληρώνει πάντα ο νοικοκύρης. Εμείς δηλαδή γιατί παρουσιάσαμε υποδειγματικό φάκελο στην ΕΠΟ; Γιατί να ξεκινάμε από την ίδια ευθεία με αυτούς που καταστρατήγησαν τους κανονισμούς; Οι κύριοι της ΕΠΟ απέτυχαν παταγωδώς και κακώς είναι σήμερα στις θέσεις. Απορρώ με τους παράγοντες των άλλων ομάδων που βλέπουν αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ να εξελίσσεται και διατηρούν την ηρεμία τους. Εμείς θέλουμε όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από τις αρχές. Και αφού αδειοδοτήθηκε ο ΠΑΟ, για ποιο λόγο να μην πάρουν άδεια και οι υπόλοιπες ομάδες». 

Ο εναγκαλισμός ΝΔ - ακροδεξιάς...

Του Γιώργου Δελαστίκ
Μέσα στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας του κατεστημένου να αναδείξει πάση θυσία πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου την παραπαίουσα -και ανίκανη να εκμεταλλευθεί την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, αποσιωπάται μια σοβαρή πολιτική εξέλιξη: η διολίσθηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά όλο και ....
δεξιότερα. Ο εναγκαλισμός της ΝΔ με την ακροδεξιά στην απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει ο....
αποτυχημένος αρχηγός της, προσλαμβάνει πλέον ενοχλητικές διαστάσεις.

Πρόκειται για ακόμα μία ολέθρια συνέπεια της πολιτικής του Μνημονίου σε συνάρτηση με την εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής γραμμής από τον Αντ. Σαμαρά. Δεν φτάνει που οδήγησε στον... 24πλασιασμό (!) της εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής (από 0,29% το 2009 στο 6,97% το 2012) και στην πανηγυρική είσοδό της στη Βουλή, ώθησε επιπλέον στη μετακόμιση στη ΝΔ ολοένα και περισσότερων βουλευτών του... ΛΑΟΣ!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αρχίσει να προσλαμβάνει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα προβεί και σε τέτοιες ενέργειες, όταν κάποια στιγμή φοβηθεί ότι χάνει τις εκλογές! Η πολιτική ουσία της γραμμής Σαμαρά είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ γκρεμίζει κάθε πραγματικό ή προσχηματικό φραγμό που υποτίθεται ότι χώριζε την κοινοβουλευτική Δεξιά από την ακροδεξιά, κοινοβουλευτική ή μη.
Πέρα δηλαδή από την κοινωνική και οικονομική αντιδραστικοποίηση του κόμματός του από τη στιγμή που μεταπήδησε στο μνημονιακό στρατόπεδο ο Αντ. Σαμαράς αντιδραστικοποιεί τη ΝΔ συγχωνεύοντάς την με την ακροδεξιά και στο πολιτικό επίπεδο.

Με τη γραμμή αυτή όμως ο Αντ. Σαμαράς γυρίζει τη ΝΔ μισόν... αιώνα πίσω, στα χρόνια της προδικτατορικής, εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην πολιτική ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στον ανελέητο αγώνα για τις καρέκλες και τα πλούσια υλικά οφέλη της εξουσίας.

Αναντίρρητα όμως δεν συνιστά κέρδος για τον ελληνικό λαό εν έτει 2012 να έχει μια Δεξιά της δεκαετίας του... 1950 μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Αφόρητα βαρύ φαντάζει το τίμημα.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι από τη στιγμή που δεν προσχώρησε στη ΝΔ ο ΛΑΟΣ ως κόμμα συνολικά, το πολύ πολύ που προσδοκά να κερδίσει η ΝΔ από τον εναγκαλισμό της με ακροδεξιούς βουλευτές είναι από 1 έως 2 εκατοστιαίες μονάδες, το τίμημα είναι όντως πολύ βαρύ. Δεν υπάρχουν όμως ενστάσεις από τις ελίτ του τόπου μας γι' αυτή τη στροφή του Αντ. Σαμαρά προς την Ακροδεξιά. Μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να είναι πανικόβλητος γιατί στις 17 Ιουνίου παίζει το κεφάλι του πολιτικά, αλλά και το εγχώριο κατεστημένο θέλει πάση θυσία να αποτρέψει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας αριστερής και κατά βάση αντιμνημονιακής αρχικά κυβέρνησης, οπότε καμιά αναστολή δεν υπάρχει ως προς τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Εκείνος που είναι ομολογουμένως αξιοθρήνητος σε αυτή την ιστορία είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Νόμιζε αφελώς ότι αν κατόρθωνε, να γίνει δεκτός σε μια κυβέρνηση, θα τερμάτιζε τον διακριτικό αποκλεισμό του κόμματός του, και από το δεξιό περιθώριο θα το έφερνε στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι.

Αδίστακτα ψήφισε υπέρ του Μνημονίου για να ανοίξει τον δρόμο συμμετοχής του σε κυβέρνηση. Υλοποίησε το όνειρό του συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως έτσι υπέγραφε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός του. Το κατάλαβε πολύ αργά.

Το μνημονιακό κυβερνητικό κόμμα του ΛΑΟΣ γιγάντωσε ακαριαία τη Χρυσή Αυγή στον χώρο της αντιμνημονιακής ακροδεξιάς από τη μία, ενώ από την άλλη ώθησε όλα τα προβεβλημένα στελέχη του να μεταπηδήσουν στην επίσης μνημονιακή ΝΔ, η οποία τούς εξασφάλιζε το πολιτικό μέλλον τους.

Με την πολιτική του ο Γ. Καρατζαφέρης κατέστησε το κόμμα του περιττό, χωρίς λόγο ύπαρξης! Η εκλογική εξαφάνιση είναι πλέον τυπική διαδικασία.

Συνοθύλευμα
Απομακρύνει τους κεντρώους
ΑΠΩΘΗΣΗ προκαλεί στους κεντροαριστερούς, ΠΑΣΟΚικής προέλευσης, αλλά και στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους ο συναγελασμός της ΝΔ με την ακροδεξιά. Αν μάλιστα προστεθεί και το γεγονός ότι ξαφνικά συνυπάρχουν στο κόμμα της Δεξιάς σαν να μη συμβαίνει τίποτα ο Σαμαράς, η Ντόρα, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που μέχρι χθες αλληλοβρίζονταν ολημερίς κι ολονυχτίς με βαρύτατα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, η ΝΔ δεν αποτελεί σήμερα ισχυρό πόλο έλξης για αρκετούς ψηφοφόρους. Δίνει την εικόνα ευκαιριακής συγκόλλησης αποτυχημένων πολιτικών προσώπων του παρελθόντος, που μοναδικό κίνητρο έχουν να εξασφαλίσουν όπως όπως την επανεκλογή τους, επιτείνοντας έτσι την απαξίωση του πολιτικού προσωπικού.