Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...


ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 39ΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ
Αποχαιρέτησε τον κόσμο (που είναι και φαίνεται όντως μάταιος κάποιες τέτοιες ώρες) στα 39 της η δημοσιογράφος Έλλη Κωνσταντουδάκη. Κουβαλούσε το επώνυμο του πατρός της, αθλητικού δημοσιογράφου, Φαίδωνα, και τις ικανότητες που την...
έκαναν ξεχωριστή, εδώ και 19 χρόνια, από τότε που άρχισε την καριέρα της, στον κόσμο του δικαστικού ρεπορτάζ. Άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα της στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «VETO», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΒΗΜΑ FM» και «CITY FM», ενώ επέστρεψε από τον Ιούνιο του 2011 στον «Ελεύθερο Τύπο», με τη νέα μορφή του. Ο αποχαιρετισμός στην Έλλη θα γίνει αύριο 03/01, από το κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στις 15:00.

Επανεμφάνιση Ρουσόπουλου-Δεν επιτρέπω και δεν επιτρέψαμε εμείς οι προηγούμενοι σε κανέναν ξένο προς την χώρα μου παράγοντα να την εξευτελίσει μιλώντας


Και όμως είναι γεγονός…! Μετά από χρόνια σιωπής ο πρώην πανίσχυρος άνδρας της κυβέρνησης Καραμανλή Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε την επανεμφάνισή του, έστω και αν αυτή είναι μέσω Βρυξελλών.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας σε άρθρο του στην αγγλόφωνη εφημερίδα New Europe μιλάει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Έχει ενδιαφέρον το παρακάτω απόσπασμα:

"Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την διεθνή δίκη της χώρας μου και εξεγείρομαι. Οι πάντες πολιορκούν την Ελλάδα.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον μέχρι πρότινος Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής ανοησίας δυσφήμισε τη χώρα μου στο εξωτερικό, μόνον και μόνον για να κερδίσει ο ίδιος την εικόνα του καλού παιδιού και την εύνοια των ευρωπαίων ηγετών.

Για να δείξει μάλιστα πόσο καλός «μαθητής» είναι, χαρακτήρισε τους Έλληνες λαό απατεώνων...

Στην αρχή οι άλλοι τον χτύπησαν στην πλάτη συγχαίροντάς τον για την «γενναιότητά του» και μετά όπως ήταν φυσικό τον στρίμωξαν στο καναβάτσο.

Τα περισσότερα upper cut όμως τα έφαγαν οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα τρώνε ξύλο για πολλά χρόνια ακόμη.

Υπάρχει όμως και η Εθνική Αξιοπρέπεια. Δεν δέχομαι κανέναν υπουργό οικονομικών άλλης χώρας να μου κουνάει το δάχτυλο διότι δήθεν μου κάνει χάρη που μου δίνει δανεικά, όταν όλα τα δανεικά που μου έδινε επί δεκαετίες τα έχει πάρει πίσω και με πολύ καλά επιτόκια. Τώρα μάλιστα θα παίρνει ακόμη υψηλότερα επιτόκια.

Δεν επιτρέπω και δεν επιτρέψαμε εμείς οι προηγούμενοι σε κανέναν ξένο προς την χώρα μου παράγοντα να την εξευτελίσει μιλώντας υποτιμητικά γι’ αυτήν.

Με τον λόγο μας και το έργο μας δώσαμε στη χώρα την δυνατότητα να είναι μεταξύ των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, να έχει πολύ χαμηλότερη ανεργία από αυτήν που είχαν οι υπόλοιπες χώρες του νότου και να διατηρεί το δικαίωμα να υψώνει τη φωνή της στα εθνικά της θέματα.

Τρανό τέτοιο παράδειγμα η άρνησή μας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η γειτονική μας χώρα που ακούει στο όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αν προηγουμένως δεν κλείσει οριστικά το θέμα με το όνομά της.

Ξέρω ότι ήδη κάποιοι από εσάς τους αναγνώστες, διαβάζοντας για την FYROM, χαμογελάτε… Ίσως γιατί ξεχάσατε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιοι γείτονές σας προσπάθησαν να σας κλέψουν κομμάτι της ιστορίας σας και να το οικειοποιηθούν. Έχουμε την ιδιομορφία εμείς οι Έλληνες να θυμίζουμε συνεχώς το χθες.

Κάποιοι μας δικάζουν και για αυτό, διότι πιστεύουν ότι στον κόσμο των αγορών το χθες του πολιτισμού και των γραμμάτων δεν μετράει πια. Θα ήταν όμως σαν να χαιρόμαστε τους καρπούς ενός δένδρου ξεχνώντας πως έχει και ρίζες βαθιά χωμένες στη Γή για να στέκει όρθιο."

1912-2012 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ?