Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ… ΑΠΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΝΩ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 3 Η 5 ΔΗΜΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΚΑΘΩΣ Ο ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΝΟΙΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ,ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
ΧΑΡΗ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


«Μένει κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα για την πολλά υποσχόμενη, όταν ξεκίνησε, διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ και δυστυχώς κάποιοι δεν κατάλαβαν όλο αυτό το διάστημα το νόημα του ανοίγματος που επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς, στη νεολαία της ΝΔ και όχι μόνο, με την απόφασή του για εκλογή προέδρου από τη βάση.
Φαίνεται πως η παλαιοκομματική νοοτροπία κυλά στο αίμα τόσο των υποψηφίων όσο και των υποστηρικτών τους, καθώς δεν αντιλαμβάνονται πως οι εποχές έχουν αλλάξει. Πως η κοινωνία έχει αλλάξει. Και πως την αλλαγή την φέρνουν οι νέοι από τους οποίους ζητούν την ψήφο. Δεν καταλαβαίνουν πως οι νέοι θα τους γυρίσουν την πλάτη. Οι παρωπίδες που φορούν τους εμποδίζουν να «δουν» τι γίνεται γύρω τους, να αφουγκραστούν τους νέους και να χτίσουν ένα μέλλον, το οποίο οι νέοι εκπροσωπούν.
Κάποιοι από το περιβάλλον του προέδρου επιλέγουν να τον εκθέτουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες μέσα από την υποστήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου προέδρου. Χρησιμοποιούν μηχανισμούς του κόμματος-λίστες λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής νέων μελών στην ΟΝΝΕΔ, για να τους ευχηθούν χρόνια πολλά αντί να τους ενημερώνουν για τη διαδικασία. Εν τέλει φαίνεται πως δεν επιθυμούν ανοιχτές αλλά διευρυμένες-κλειστές διαδικασίες.
Επίσης κάποιοι έχουν... προκαταλάβει το αποτέλεσμα. Έχουν μοιράσει τις θέσεις, φαντάζονται πρωτιές, ονειρεύονται επίσημες ή κάτω από το τραπέζι συνεργασίες.
Τους αφήνουμε να ονειρεύονται. Όποιος κυνηγάει την πρωτιά δεν κοιτάει τι κάνει ο δεύτερος, βλέπει μόνο το νήμα. Όσο λοιπόν εμείς θα κοιτάμε το νήμα δεν θα ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι στην πλάτη μας.
Και δυστυχώς εκεί επικρατεί ένας «βρώμικος» πόλεμος που δεν μας αντιπροσωπεύει. Απορώ πως κάποιοι μετά από τόση λάσπη εκατέρωθεν θα συνυπάρξουν την επόμενη μέρα. Στο ίδιο στρατόπεδο βρισκόμαστε και κακώς δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι. Η Ελλάδα χόρτασε από εμφυλίους και κάποιοι δυστυχώς δεν μαθαίνουν από την ιστορία.
Γύρισα όλη την Ελλάδα. Μίλησα με νέους και νέες και διαπίστωσα από πρώτο χέρι ότι έχουν αλλάξει. Όσοι δεν το καταλάβουν θα τους αφήσει η κοινωνία πίσω... Αν δεν τους έχει ήδη αφήσει».