Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το (οθωμανικό) φέσι και το (εβραϊκό) κιπά


Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος...

Αν θεωρήσουμε ως απαρχή της πολιτικής ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού, την Άλωση της Κων/πολης από τους Φράγκους το 1204, θα δούμε ως μία από τις παθογένειες αυτού, την διλημματικότητα. Την ανάγκη δηλαδή επιλογής μεταξύ δύο αντιθέτων καταστάσεων ή παρατάξεων, με εξωγενή προέλευση, μία εκ των οποίων, σώνει και καλά, θα σώσει την Ελλάδα. Από το «καλύτερα το τουρκικό φέσι από την παπική τιάρα» της εποχής της Αλώσεως μέχρι το σημερινό «ΔΝΤ ή χάος», ο Ελληνισμός μαζοχιστικά προσπαθεί να διαλέξει μεταξύ μανιχαϊστικών διλημμάτων, ανήμπορος να βρει τον δικό του, τρίτο - αν θέλετε - δρόμο.
Έτσι, και με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδος στα ανοικτά της Γάζας, η πειρατική εισβολή των ισραηλινών και η δολοφονία αμάχων κατέστη ζήτημα επιλογής από το ημεδαπό «think-tank», σχετικά με το μέρος ποιανού οφείλει να συστρατευθεί η χώρα. Πριν εξετάσουμε το δίλημμα αυτό καθ' αυτό, πρέπει να δούμε τα γεγονότα και τις παρενέργειες, πολιτικές και κυρίως γεωπολιτικές, που αυτά προκάλεσαν.
Το Ισραήλ, ένα κράτος που γεννήθηκε με τη βία και καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προέβη σε μία απροκάλυπτα βίαιη ενέργεια, την οποία ακόμη και ο πιο πιστός σύμμαχός του δεν μπορεί παρά να καταδικάσει. Γιατί; Πολύ απλά, το Ισραήλ προκαλεί για μία ακόμη φορά, ώστε να εκβιάσει αντίποινα από τον αραβικό κόσμο. Έχει ανάγκη την ένταση στην Μέση Ανατολή, γιατί πολύ απλά βλέπει μία στροφή της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση εξευρέσεως λύσεως στο Μεσανατολικό. Μία λύση, που σίγουρα δεν συμφέρει το Ισραήλ, ειδικά όταν βλέπει το Ιράν να ισχυροποιείται και να καθίσταται ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Το Ισραήλ επιδιώκει αντίποινα και ένταση. Το ίδιο σχεδόν θέλει και η Τουρκία για να παρουσιασθεί ως ο υπέρμαχος των Αράβων και των Μουσουλμάνων.
Το νέο Χαλιφάτο που ονειρεύεται ο Νταβούτογλου και η συντριβή των Κεμαλιστών, που επιδιώκει ο Ερντογκάν, περνούν μέσα και από το αίμα των νεκρών του Free-Gaza.
Και η Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σ' αυτήν την γεωπολιτική σκακιέρα;
Για μία ακόμη φορά στο πουθενά. Γιατί πριν εξετάσει κάποιος συμμαχίες ή επιλέξει στρατόπεδα, οφείλει να έχει ξεκάθαρη στόχευση επιδιώξεων και εθνική εξωτερική πολιτική.
Η χώρα μας, το μόνο που διαθέτει τις τελευταίες δεκαετίες είναι το όραμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και οι «μπακαλίστικες» επιδιώξεις, πότε της εισόδου στην ΕΟΚ, πότε στο ευρώ και τώρα στο ΔΝΤ.
Εθνικό όραμα και στόχοι είναι τα μόνα που δεν υπάρχουν.
Σ' αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται ορισμένοι - θέλουμε να πιστεύουμε ορμώμενοι από πατριωτικά αισθήματα - και ζητούν ταύτιση της εξωτερικής πολιτικής μας με αυτήν του Ισραήλ και στην ουσία την υπαγωγή της Ελλάδος στην τεράστια δύναμη του παγκοσμίου εβραϊκού λόμπι.
Για να πετύχουμε τι;
Την ισχυροποίηση των αιτημάτων της Τουρκίας, που θα βρουν συμπαραστάτη πλέον ολόκληρο τον αραβικό κόσμο;
Την αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ (δέσμιας του εβραϊκού λόμπι) στα ελληνοτουρκικά προβλήματα;
Ένα χρόνο τώρα, ο Ερντογκάν κονταροκτυπιέται με το Ισραήλ. Σε τι άλλαξε η πολιτική των ΗΠΑ (ξαναθυμίζουμε φίλα προσκείμενης χώρας προς το Ισραήλ) ως προς το Αιγαίο και την Κύπρο αυτόν τον χρόνο; Σε τίποτα. Αντίθετα, όσο η Τουρκία θα ισχυροποιείται ως γεωπολιτικό μέγεθος στην περιοχή, τόσο οι ΗΠΑ θα την εξευμενίζουν παραχωρώντας της οφέλη εις βάρος του μονίμου θύματος, που ποτέ δεν ζητά τίποτε, της Ελλάδος.
Η «ελληνοϊσραηλινή φιλία» που επιδιώκουν ορισμένοι δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι η εμπλοκή της χώρας στις ενδεχόμενες συγκρούσεις στην περιοχή και την εμφάνιση της ισλαμικής τρομοκρατίας στις πόλεις μας. Δεν μπορώ να φαντασθώ το πώς η Ελλάδα θα επιδιώκει την αναίρεση των συνεπειών της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, π.χ. όταν θα αναγνωρίζει και ενδεχομένως θα βοηθά την κατοχή της Γάζας και της Δ. Όχθης.
Δεν μπορώ να φαντασθώ το πώς η Ελλάδα θα επιδιώκει την επίλυση των εθνικών της ζητημάτων, όταν θα δικαιολογεί την καταπάτηση των δικαιωμάτων άλλων λαών, όπως του παλαιστινιακού. Με την βοήθεια του εβραϊκού λόμπι θα ελπίσουν κάποιοι. Σίγουρα! Όπως για παράδειγμα το να περιμένουμε να δούμε τον Σόρος να παύει να στηρίζει τα Σκόπια και να αγωνίζεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που περιλαμβάνει και την «δεύτερη Ιερουσαλήμ» Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι τεράστιο και έχει πολλές παραμέτρους που χρίζουν ιδιαιτέρας αναλύσεως, όπως π.χ. το τι είναι το Ισλάμ και πώς μπορεί η Ελλάδα να πορευθεί μαζί του. Το μείζον όμως αυτή τη στιγμή - το ξαναγράψαμε προηγουμένως - είναι η ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής και εθνικών επιδιώξεων. Μέχρι η πατρίδα μας να αποκτήσει όραμα και θέληση εθνικής επιβίωσης, κάθε κουβέντα περί συμμαχιών, φιλιών και λόμπι είναι βλακώδης ή απλά ύποπτη.

ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ZOUGLA.GR Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
«Είναι ένα δημοσίευμα παντελώς ανακριβές. Το κτήριο είναι του 1908 και είχε αγοραστεί την δεκαετία του 50, όποτε και είχαν, από ό,τι γνωρίζω, -με την αγορά- γίνει ορισμένες επισκευές. Έκτοτε δεν έγινε τίποτε το σημαντικό, με αποτέλεσμα μετά από 60 χρόνια το σύστημα υδραυλικών, ηλεκτρικών, θέρμανσης να έχουν διαλυθεί. Προ διετίας το 2008, η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου είχε έρθει εδώ, όταν πρέσβης ήταν ο κ. Μουρίκης, και διεπίστωσε ότι χρειάζεται μεγάλες επισκευές το κτήριο και τότε ενέκρινε το υπουργείο να νοικιάσει ο κ. Μουρίκης ένα διαμέρισμα, μέχρι να γίνουν αυτές οι επισκευές, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ, διότι το Υπουργείο Οικονομικών επί δυο χρόνια που ζητήθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να γίνουν οι επισκευές αυτές από το Υπουργείο μας, δεν τις ενέκρινε, με αποτέλεσμα το μεν κτήριο το παλιό να μένει εγκαταλελειμμένο, να έχει καταρρεύσει και θέλει ακόμα μεγαλύτερες επισκευές τώρα και να πληρώνουμε επί μια διετία το ενοίκιο των 20.000 δολαρίων μηνιαίως, σύμφωνα με την σύμβαση μίσθωσης που είχε υπογράψει ο προκάτοχός μου. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

Εγώ ήρθα εδώ, βρήκα αυτό το διαμέρισμα και μπήκα μέσα, μέχρι να γίνουν οι επισκευές. Είμαι σχεδόν ένα χρόνο και τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Αυτή είναι όλη η κατάσταση. Αν δεν φτιαχτεί αυτό το σπίτι, δεν μπορεί να μπει άνθρωπος μέσα, διότι όλη η υποδομή του κτηρίου, ιδίως το κάτω κομμάτι, είναι διαλελυμένο, οι σωλήνες, τα υδραυλικά, τα ταβάνια είναι φουσκωμένα, το σύστημα θέρμανσης και ψύξης βγάζει μαύρη σκόνη. Αυτές, λοιπόν, είναι επισκευές που πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τις ενέκρινε –αυτά πηγαίνουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων- και έτσι παρατείνεται κάποια εκκρεμότητα, η οποία ελπίζω κάποια στιγμή να αποκατασταθεί για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα. Διότι επιπλέον το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά και την δουλειά μας. Διότι η κατοικία είναι εργαλείο που χρειάζεται για να μπορέσεις να καλέσεις, αυτός είναι ο λόγος που την έχει αγοράσει το δημόσιο. Δυστυχώς, φαίνεται τα οικονομικά δεν επέτρεπαν το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει τις επισκευές. Και έτσι η τεχνική υπηρεσία, αν δεν κάνει τις πιστώσεις, πώς θα κάνει το έργο.

Σε αυτό το κτήριο που βρισκόμαστε είναι απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη. Και όσον αφορά το δημοσίευμα στο site zougla, από ότι κατάλαβα λέει στο Trump Tower στην 5th Avenue, κλ. Η εταιρία του Trump έχει χτίσει 100 κτήρια στην Νέα Υόρκη, ένα από αυτά είναι το Trump World Tower που είναι απέναντι από τα ΗΕ και προφανώς τότε ο προκάτοχός μου είχε προτείνει αυτό, διότι πρώτος έχει την άμεση πρόσβαση στα ΗΕ (είναι ακριβώς απέναντι) και επιπλέον στο συγκεκριμένο κτήριο έχει και άλλες κατοικίες μονίμων αντιπροσώπων (Αφγανιστάν, Καζακστάν, Ουκρανίας). Είναι λοιπόν και πρακτικό και υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπίες. Δεν είναι κανένα σκάνδαλο. Αυτό που είναι δυσάρεστο είναι ότι επί δυο χρόνια πληρώνουμε ενοίκια, χωρίς να έχει γίνει επισκευή στο υπάρχον κτήριο. Αν είχε γίνει επισκευή, πόσο θα κράταγε; 6 μήνες, 8; Ένα χρόνο. Μετά δεν θα συνεχίζαμε να πληρώνουμε.

Το υπάρχον κτήριο αγοράστηκε την δεκαετία του 50 από το ελληνικό δημόσιο. Μόλις αγοράστηκε φαίνεται ότι είχαν γίνει κάποιες επισκευές. Αλλά μετά πέρασαν 60 χρόνια, δεν έγινε τίποτε. Οπότε αν δεν συντηρείς ένα κτήριο, φυσικό είναι κάποια στιγμή να διαλυθεί. Ήρθε η τεχνική υπηρεσία τότε που ο προκάτοχός μου παρουσίασε την κατάσταση στην Αθήνα, διαπίστωσε τα προβλήματα και ενέκρινε το υπουργείο το να φύγει ο κ. Μουρίκης και να γίνουν οι επισκευές. Εκείνος μεν έφυγε, οι επισκευές όμως δεν έγιναν και τελικά μετατέθηκε, ήρθα εγώ και αναγκάστηκα να είμαι στην ίδια κατάσταση.

Οι ανακρίβειες που αναφέρονται είναι ότι μιλάει για 28.000 δολάρια ενώ είναι 20.000. το δεύτερο που στοχοποιεί εμένα –δεν ξέρω για ποιο λόγο-είναι ότι το 09 που έφτασα λέει ότι το νοίκιασα εγώ, ενώ ήταν ήδη νοικιασμένο, εγώ το βρήκα και απλώς μπήκα μέσα, και γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα χλιδής. Είναι βέβαια δυσάρεστο, αλλά τι να κάνεις; Να αρχίσεις να απαντάς δεξιά και αριστερά; Εγώ τους παρέπεμψα στο υπουργείο εξωτερικών.»

Η έρευνα μας όμως δεν σταματά εδώ. Στοιχεία του ρεπορτάζ «έδειξαν» «φωτογραφικά» τα έντονα χαρακτηριστικά εκείνων των ευτυχώς ελάχιστων και δακτυλοδεικτούμενων στην Ελληνική παροικία της Αστόριας, γνωστών κύκλων στην Νέα Υόρκη, που κινούν εδώ και χρόνια τα νήματα της εσκεμμένης παραπληροφόρησης προς την Αθήνα από τους ίδιους γνωστούς «παράγοντες» –σε εμάς αλλά και στην ευρύτερη πια ομογένεια που και πρόσωπα γνωρίζει… αλλά και καταστάσεις…- ποιοι και με ποιο τρόπο «διέρρευσαν» την παντελώς ψευδή, και ανυπόστατη «είδηση» «περί διπλωματικής σουίτας 28.000$»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Εγώ δεν εζήτησα να κληθώ στην εξεταστική επιτροπή.. Εάν όμως η  εξεταστική με καλέσει είναι αυτονόητο ότι θα πάω».

Την πεποίθηση ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα μας εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους. Εξέφρασε ακόμη μια φορά την πρόθεσή του να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens.

«Εγώ δεν εζήτησα να κληθώ στην εξεταστική επιτροπή.. Εάν όμως η εξεταστική με καλέσει είναι αυτονόητο ότι θα πάω».
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων έξω από το σπίτι του στην Αραβαντινού για ενδεχόμενη χρεοκοπία, απάντησε ότι:

«Στο χέρι μας είναι να μην χρεοκοπήσουμε. Στο χέρι μας είναι και θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρχει από όλους μας αρκετή σοβαρότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση με ισορροπία», δήλωσε ο επιτιμος προεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην ερώτηση για το αν έχει χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα και αν γίνουν άμεσα εκλογές απάντησε «Το προσεχές μέλλον θα δείξει».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Εμμανουήλ Φραγκούλης


Αγαπητό Blog,

Με πραγματικά αισθήματα λύπης καταγγέλλουμε ότι ομάδα αφρόνων “φοιτητών” αφαίρεσαν με βάναυσο τρόπο τις κάλπες από τα 6 εκλογικά τμήματα που ήταν προγραμματισμένα για τους φοιτητές των Τμημάτων: Π.Τ.Δ.Ε. - Τ.Ε.Α.Π.Η. - Ε.Μ.Μ.Ε. - Νομικής - Οικονομικών Επιστημών - Π.Ε.Δ.Δ. - Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Εκλογικά τμήματα: 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο.)


Η άκρως αντιακαδημαϊκή αυτή ενέργεια σε συνδυασμό με την επιλεκτική απομάκρυνση καλπών εμβάλλει σε σοβαρές ανησυχίες για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου μείωσης του αριθμού των ψήφων σε συγκεκριμένα υποψήφια πρυτανικά σχήματα. Καλούμε τους φοιτητές να περιφρουρήσουν τις κάλπες κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, καθώς και την εφορευτική επιτροπή και τις πρυτανικές αρχές να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Θέλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσουμε ότι η επιλεκτική απομάκρυνση καλπών με σκοπό χάλκευση αποτελέσματος Πρυτανικών Εκλογών οδηγεί σε ανώμαλους δρόμους,και σε εκλογή Πρυτανικών αρχών που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο.



Για όποια νέα εξέλιξη θα σας κρατώ ενήμερους..


Υποψήφιος Πρύτανης

Εμμανουήλ Φραγκούλης




ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΑ TORCASO ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS.ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ. ΕΤΣΙ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΘΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΩΣ ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.