Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΣΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ?

ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

"Πονοκέφαλο" προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία και η απουσία Έλσας Παπαδημητρίου, από την ψηφοφορία। Τελικώς, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, βρήκε τη βουλευτή Αργολίδας, η οποία δήλωσε ότι απουσίαζε για προσωπικούς λόγουςε και αν ήταν παρούσα θα συντασσόταν με την κομματική γραμμή. Δήλωσε πρόθυμη να το δηλώσει και γραπτώς, αν κριθεί απαραίτητο, με αποτέλεσμα το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Επιστρέφοντας απόψε στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του περιμένουν μια επιστολή που θα κρίνει αν η Έλσα Παπαδημητρίου θα παραμείνει μέλος της Κ।Ο. της Ν.Δ॥ Η απουσία της σήμερα από την ψηφοφορία, η οποία δε συνοδεύτηκε από κάποια επιστολήξ που να εξηγεί τους λόγους και να ξεκαθαρίζει τη θέση της, θεωρείται μη αποδεκτή στάση. Αν η Έλσα δεν πάρει σχετικά σύντομα χαρτί και μολύβι για να εξηγήσει “τι και ποιο”, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαγραφεί. Περιμένουμε με αγωνία!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΤΟΡΑ?

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έκανε χθες μια κίνηση από καιρό αναμενόμενη και ελάχιστα εντυπωσιακή.

Κάθε πρόβλεψη για το πολιτικό της μέλλον είναι επισφαλής.

Σύμφωνα όμως με τα διαθέσιμα πολιτικά δεδομένα θα επιχειρήσει μεσοπρόθεσμα να κάνει κόμμα με επιδίωξη όχι την αποκλειστική νομή της εξουσίας, όπως τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας, ή τη διαμαρτυρία όπως τα αντίστοιχα, αλλά ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που θα διεμβολίζει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

Α. Διασυνδέσεις με διεθνή κέντρα εξουσίας διαθέτει. Ενημερωμένη για τις τάσεις και τις επιδιώξεις του συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι.
Όχι αυτοδύναμες “εθνικές” κυβερνήσεις αλλά συνονθυλεύματα που θα προκύπτουν από ακραίο προεκλογικό μάρκετινγκ και πλύση εγκεφάλου μέσω των ΜΜΕ σε συνδυασμό με χορηγίες πολυεθνικών.

Η μέριμνα για το κράτος θα εξαντλείται σε επιλεγμένη τήρηση δημόσιας τάξης και φροντίδα για μερικά ζητήματα της καθημερινότητας του πληθυσμού, χωρίς εθνικές επιδιώξεις και σχεδιασμούς.
Θα υπηρετούν υπερεθνικά πρωτίστως συμφέροντα, δηλαδή υπερεθνικά επιχειρηματικά σχήματα που θα υλοποιούνται, όσον μάς αφορά, στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων. Με τη συνεργασία εγχώριων μεταπρατών.

Ένα τέτοιο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ενεργειακό deal στο χώρο του Αιγαίου με συμμετοχή ΗΠΑ, Τουρκίας, Ελλάδας.

Το θέμα είναι κατά πόσον τα διεθνή κέντρα εξουσίας την θεωρούν ακόμα «πουλαίν» ή την έχουν διαγράψει από τη λίστα των φερέλπιδων εγχώριων πολιτικών.

Β. Η έλευση του ΔΝΤ ξεθεμελιώνει το μεταπολιτευτικό τοπίο. Η άποψη δεν μεταφέρεται μηχανιστικά, λόγω του τι συνέβη ιστορικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων χωρών. Ούτε αρέσει το σλόγκαν «το τέλος της Μεταπολίτευσης».

Απλά τα περίφημα «μέτρα» του θα αλλάξουν δραματικά το κοινωνικό καθεστώς εκατομμυρίων ατόμων με αποτέλεσμα να αλλάξει και η δια της ψήφου εκφραζόμενη πολιτική τους βούληση, άρα και οι κομματικοί σχηματισμοί που μέχρι σήμερα καρπώνονταν την εκπροσώπηση αυτής της βούλησης.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πλέον περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να ξαναπροβληθεί με απήχηση σαν φιλολαϊκό κόμμα, και πολύ περισσότερο σαν κίνημα, παρά σε ανθρώπους μειωμένου καταλογισμού.

Σε παρόμοιες συνθήκες ανεβαίνει η Ακροδεξιά. Όμως ο Καρατζαφέρης δεν μπορεί να εκφράσει το σκληρό πρόσωπο μιας αυθεντικής Ακροδεξιάς, ένας τυχοδιώκτης είναι. Οπότε για να είχε εκλογική επιτυχία μια Ακροδεξιά θα έπρεπε να δημιουργηθεί εξ αρχής, πράγμα δύσκολο γιατί δεν υπάρχει πολιτική παράδοση.

Η Ντόρα θα απευθυνθεί στον αχανή εκλογικά χώρο που εκτείνεται από τα δεξιά της ΝΔ μέχρι τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και εξέφραζε την -επίσης αχανή- ελληνική μεσαία τάξη.

Και βέβαια θα επιδιώξει να εξαργυρώσει τα γραμμάτια της περίθαλψης των πάσης φύσεως ροζ αριστερών που πλουσιοπάροχα –η αλήθεια να λέγεται- συνέδραμε σε όποιον κρατικό μηχανισμό η Οικογένεια απέκτησε έλεγχο, όπως π.χ. στον Δήμο Αθηναίων, στον 9,84, στο ΥΠΕΞ κλπ, όπου με δημόσιο χρήμα έκανε προσωπικές δημόσιες σχέσεις.

Εκτιμάται ότι η επιδίωξη θα είναι ένα ποσοστό ικανό να της δώσει κυβερνητικό μερίδιο σε μη αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Θα έχει ενδιαφέρον ποια τροπή θα λάβει το μητσοτακικό εγχείρημα του ΛΑΟΣ. Θα απορροφηθεί από ένα ενδεχόμενο «Κόμμα Ντόρας»;

Θα εξαρτηθεί από την μακροημέρευση του Επίτιμου.

Το μέλλον θα αποδεσμεύσει τον Καρατζαφέρη από τα πολιτικά γραμμάτια και θα επιτείνει την επιθυμία να είναι αυτόνομος.

Άλλωστε καλύτερα μαγαζάτορας παρά υπεργολάβος.

Γ. Οι Μητσοτάκηδες είναι κυνικά ρεαλιστές. Το colpo grosso ήταν η κατάληψη του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας και η μετατροπή του σε οικογενειακή επιχείρηση. Δεν πέτυχε.

Γνωρίζοντας ότι είναι μισητοί και εξουσία μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να κατακτήσουν, η καλύτερη επόμενη λύση είναι μερίδιο εξουσίας.

Δεν θυμάμαι κανένα μέλος της Οικογένειας να ασκεί επάγγελμα, όπως οι κανονικοί άνθρωποι. Από την πολιτική ζουν.
Αλλά η Ντόρα απολύθηκε από τη ΝΔ, χωρίς αποζημίωση.

Και ο παραμένων Κυριάκος δεν μπορεί σίγουρα να κινήσει και μεγάλα νήματα, σε «εχθρικό» έδαφος ων.

Άρα τι θα κάνουν;

Θα επιδιώξουν να ανακτήσουν μερίδιο εξουσίας σε άλλο κυβερνητικό σχήμα, όποιο αυτό κι αν είναι, φυσικά αποκλειόμενης της ΝΔ. Και για να αναπληρωθεί, ψυχολογικά, η διαψευσθείσα φιλοδοξία, να γιατρευτεί λίγο το πληγωμένο «εγώ».

Ταυτόχρονα δίνουν προοπτική στους ανθρώπους τους σε κράτος, δικαιοσύνη, επιχειρήσεις, πολιτική, οι οποίοι ανησυχούν και πιέζουν διότι δεν βλέπουν ρόλο για τον εαυτό τους στο «σύστημα» και με εξαφάνιση της Οικογένειας Μητσοτάκη από το πολιτικό σκηνικό θα περιθωριοποιούνταν κοινωνικά.

Όσα στελέχη της Οικογένειας παραμένουν στην ΝΔ αντιμετωπίζουν σκληρά διλήμματα για την πολιτική τους επιβίωση.
Να γίνουν η 5η Φάλαγγα ή να «προσκυνήσουν»;

Ελάσσονα σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίζουν οι απλοί άνθρωποι για την καθημερινή τους επιβίωση.

Από τις εξελίξεις δεν αποκλείεται τελικά η κα Μπακογιάννη να αφοσιωθεί στα εγγονάκια της.
Ή, όπως είπε κάποιος, να φάει ο Ισίδωρος ένα πιάτο ζεστό φαΐ.

Αλλά στα χωριά λένε «ο λύκος αλλάζει τρίχωμα, δεν αλλάζει χούγια».

Κάτι ξέρουν।

http://www.antinews.gr/?p=44346

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν ακούσαμε τι ψήφισε η Έλσα Παπαδημητρίου.Πάντως ΝΑΙ αποκλείεται γιατί θα είχε διαγραφεί,ΟΧΙ αποκλείεται για τους ευνόητους λόγους.Μπάς και ψήφισε ΠΑΡΩΝ και δε το πήραμε χαμπάρι;
Μπορεί να έλειψε από αυτή τη μάχη;Δε νομίζουμε γιατί μας έχει συνηθίσει να μη κάνει πίσω στο πόλεμο.Δε θα πουλούσε ΠΟΤΕ τη φίλη της Ντόρα Μπακογιάννη για ........
μια βουλευτική έδρα.
Μάλλον θα έλειπε λόγω ειλλημένων υποχρεώσεων.
Που είναι η θεία Έλσα οεοοοοοο;

ΕΠΡΑΞΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την ΚΟ της ΝΔ ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μέτρα παρά την κομματική πειθαρχία για καταψήφισή του που είχε επιβαλλει ο Αντώνης Σαμαράς.

"Επραξα κατά συνείδηση", είπε η κα Μπακογιάννη. "Ελάχιστη υποχρέωση του καθενός είναι να πράττει καθένας με τέτοιο τρόπο ώστε να βγεί η χώρα γρηγορότερα απ' την κρίση".


Ό αδερφός της βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης πειθάρχησε και καταψήφισε.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Ελσα Παπαδημητρίου βρίσκεται στο εξωτερικό σύμφωνα με τον κ. Τασούλα και με επιστολή της που έγινε γνωστή εκ των υστέρων, δηλώνει ότι τον ενημερώνει εάν βρισκόταν στην ψηψοφορία θα συντασσόταν με την πορεία τουι κόμματος.

ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ (π.χ. ΦΑΡΜΑΚΑ)

ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.