Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σατανικό παιχνίδι η πολιτική, δύσκολο, ακόμα και για τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΚΗ

Όπως έχω γράψει εδώ και μήνες, η εκλογή του νέου Δημάρχου Ναυπλιέων, όταν παραιτηθεί ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση με βάση τους υπολογισμούς και τις επιθυμίες του νυν Δημάρχου ή και άλλων που ενδιαφέρονται για την επιλογή του προσώπου για τους δικούς τους λόγους.
Κατ΄αρχήν από τη στιγμή που θα παραιτηθεί ο Δήμαρχος, μέχρι την εκλογή του καινούργιου, μπορεί να μεσολαβήσουν και είκοσι μέρες διάστημα που ο παραιτηθείς Δήμαρχος "χάνει" το πλεονέκτημα σαν επικεφαλής του Συνδυασμού και μπορεί να παραμείνει απλός Σύμβουλος, αλλά μετά την εκλογή νέου Δημάρχου, μη έχοντας δικαίωμα ψήφου στην εκλογή.

Αυτό σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να ελευθερωθούν "δεσμευμένοι" Σύμβουλοι και να μην ακολουθήσουν την επιθυμία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά όταν μάλιστα στο "παιχνίδι" για το νέο Δήμαρχο μπουν και οι συνυποψήφιοι του Παναγιώτη Αναγνωσταρά στη Βουλευτική διεκδίκηση.

Επομένως, και όσοι σχεδιασμοί και να γίνουν εκ των προτέρων, όλα μπορεί να αλλάξουν ακόμα και την ώρα της ψηφοφορίας αφού, ιδιαίτερα αν δεν βγει κανένας με την πρώτη και δεύτερη που χρειάζονται 11 ψήφοι στους 20 που θα ψηφίσουν, είναι αυτονόητο νομίζω ότι θα υπάρξουν ανατροπές με νέες συμφωνίες των παρόντων.

Αν στην τρίτη ψηφοφορία υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι μπορεί ο επόμενος Δήμαρχος να βγει ακόμα και με έξι ψήφους, θεωρητικά και με πέντε.

Γιατί τα γράφω αυτά όταν προ ημερών σας είπα ότι απόφαση και αυτό που συμφέρει Αναγνωσταρά, και το κόμμα, είναι ο Τσιόδρας και σαν δεύτερη λύση ο Βασιλόπουλος;

Γιατί πολύ απλά ήδη μπαίνουν δυνατά στο "παιχνίδι" οι συνυποψήφιοι στη Βουλευτική κούρσα και γιατί τελικά οι Μπαρού και Κωστούρος αποφάσισαν με όλες τις δυνάμεις τους να διεκδικήσουν τη Δημαρχία.

Ο καθένας με τα δικά του όπλα και την παρουσία τους στα κοινά εύκολα μπορούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς του Δημάρχου έστω και χωρίς να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Είπαμε για τις ομαδικές παραιτήσεις των Αντιδημάρχων και για τις επιλογές που φαίνεται να "εξυπηρετούν" του σχεδιασμούς Αναγνωσταρά, αλλά προσέξτε μια λεπτομέρεια, αν υπήρχε προεκλογική συμφωνία να γίνουν όλοι οι Σύμβουλοι Αντιδήμαρχοι τότε αυτομάτως η όποια εξάρτηση από τις επιθυμίες του Δημάρχου αναιρείται και κανένας δεν έχει "υποχρέωση" στο Δήμαρχο όταν μάλιστα αυτός αποχωρεί!.

Σατανικό παιχνίδι η πολιτική, ο θρίαμβος από την καταστροφή απέχουν ελάχιστα και τις περισσότερες φορές δεν εξαρτώνται από σένα.

Σε νεώτερη ανάρτηση θα πούμε τι πρέπει να κάνει ο Αναγνωσταράς για να μην χάσει εντελώς, πολιτικά, από την εκλογή του νέου Δημάρχου.