Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

   ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.
           ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΣΟ.
           ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

       ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΓΕ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΗΣΕ ΕΜΒΟΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
         ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ <<ΛΥΚΟΙ - ΛΥΚΟΙ>> ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ.
         ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ <<ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ>>.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

  ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ.ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΤΗΔΕΣ?
       ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΤΥΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ.ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ (ΤΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ)  ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ.
        ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΣΑΜΑΡΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ

  ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ <<ΒΗΜΑ>> ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΕΣ.

            Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΩΣ ΜΕΣΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΗΣΗ.

            ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

            ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

             ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΕΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.


Στον απόηχο της ολοκλήρωσης των συνδυασμών

Τελικά "κατάφεραν", όσοι είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, να κλείσουν συνδυασμούς και πάμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αν δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία θα διαπιστώσουμε ότι οι υποψήφιοι Σύμβουλοι όλης της Αργολίδας είναι περίπου 2.000 κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πενήντα από τους κατοίκους του Νομού θα είναι υποψήφιος και οι ψήφοι που αναλογούν στον καθένα είναι περίπου 35!.

Αν θέλουμε να κάνουμε και αξιολόγηση της ποιότητας των υποψηφίων, όχι με ρατσιστική διάθεση αλλά με πραγματική δυνατότητα προσφοράς, τότε καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα θα φάει την ποιότητα.

Είναι απλό, κάποιοι άξιοι και ικανοί να προσφέρουν, θα μείνουν έξω από τα προσεχή Συμβούλια γιατί θα χάσουν ψήφους από τον κουμπάρο και το φίλο υποψηφίου που τον βάλαμε υποχρεωτικά για να συμπληρωθεί ο συνδυασμός.

Είναι δε τέτοια η "σύγχυση" που επικρατεί ώστε η ποσότητα των υποψηφίων χρησιμοποιείται σαν μέσο για να αναδειχτεί η υπεροχή κάποιου συνδυασμού από τους άλλους πριν από τις εκλογές.

Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που εκδίδει ο κ. Πολύδωρος Δάκογλου γράφει πρωτοσέλιδα: "Αν ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ενδεικτικός και του αριθμού των ψήφων που λαμβάνει κάθε συνδυασμός, τότε Δήμαρχος στο Ναύπλιον επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς. Συγκρότησε το πληρέστερο ψηφοδέλτιο έναντι όλων των άλλων αντιπάλων του, με 138 υποψηφίους".

Καταπληκτική σύνταξη που περιλαμβάνει το αν, το ενδεικτικός και το επανεκλέγεται σαν συμπέρασμα.

Ξεκινά η πρόταση με υποθετικό λόγο και καταλήγει σε συμπερασματικό! "ράβδος εν γωνία άρα βρέχει".

Σε αυτά είναι πρώτος ο κ. Δάκογλου, αλλά μακρυά από μας γιατί το ζητούμενο για μας είναι να "βγουν" άνθρωποι που να μπορούν να πάνε τον τόπο μας πιο μπροστά και να γίνει η ζωή μας καλύτερη.
Ελπίζουμε αυτή η "τραγελαφική" κατάσταση με τους συνδυασμούς να διορθωθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.