Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μήπως έχετε αίμα στα χέρια σας;


Μέσα σε δύο ημέρες, οι κυβερνήσεις των δύο σημαντικοτέρων χωρών της ευρωζώνης, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχασαν δύο σημαντικούς υπουργούς τους. Ο Σαρκοζί στερήθηκε την υπουργό του επί των Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί και η Μέρκελ τον υπουργό του επί της Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.

Η πρώτη παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκαν οι επαφές της με το καθεστώς του Μπεν Άλη στην Τυνησία, μόνο και μόνο επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, εκδηλώνοντας την ετοιμότητα της Γαλλίας να βοηθήσει τον δικτάτορα στην καταστολή των εξεγερμένων.

Ο δεύτερος, που ήταν μάλιστα ο δημοφιλέστερος υπουργός της Μέρκελ και επίδοξος διάδοχός της στην καγκελαρία, παραιτήθηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι η διδακτορική του διατριβή αποτελούσε συρραφή κλεμμένων κειμένων. Πιστεύεται μάλιστα ότι η προηγηθείσα προσπάθεια της Μέρκελ να τον κρατήσει στη θέση του θα αποβεί εις βάρος της!

Εναντίον του, είχαν ακουστεί σκληρές εκφράσεις ακόμη και από συναδέλφους του, μέλη της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας αποκάλεσε την πράξη του «επονείδιστη», ενώ ο Πρόεδρος της Μπούντεσταγκ δεν δίστασε...
περισσότερα

Απέτυχε πράγματι το μνημόνιο;


του Δρ. Γεωργίου Αναστασόπουλου*

Οι πρόσφατες διαβουλεύσεις για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με την ανάγκη για νέα πρόσθετα μέτρα και ουσιαστική επιμήκυνση του μνημονίου μέχρι το 2015 έχουν δώσει την αφορμή για μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας. Έχει ανάψει ήδη για τα καλά η κουβέντα περί της αποτυχίας ή μη του μνημονίου. Το μέτωπο των αντιμνημονιακών συντρόφων (ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκουν αφορμή να ξεσπαθώσουν, για άλλη μια φορά κατά του μνημονίου, επικαλούμενοι την δικαίωση των θέσεών τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί άκομψα να μειώσει στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος των νέων σκληρών μέτρων που σχεδιάζει, αδυνατώντας να αντλήσει έστω και την παραμικρή κατανόηση από μεγάλη μερίδα των δικών της στελεχών. Εξ' άλλου δεν θα περίμενε κανείς τίποτα το διαφορετικό όταν ο ίδιος ο...

περισσότερα

71.000 ακίνητα ανήκουν στην κτηματική εταιρία του δημοσίου


Στα 71.000 ανέρχονται τα δημόσια ακίνητα που ανήκουν στη διαχειριστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνεται ότι «με την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15.12.2010, προωθείται ολοκληρωμένη καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου,...

ώστε στη συνέχεια με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων να διερευνηθεί η αξία των ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης».

περισσότερα

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΕΠΑΙΡΝΕ 800 ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ 1800 ΠΑΛΙ ΝΕΚΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ. ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΒΑΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΥΣΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ.