Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ψηφοδέλτια – τροχοπέδη


Με ψηφοδέλτια παλαιάς κοπής, που προέκυψαν μέσα από γκρίνιες και αντιπαραθέσεις και τα οποία δεν προσφέρουν καμία εναλλακτική πρόταση στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία, αρχίζει τον προεκλογικό αγώνα της η Ν.Δ. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων καθυστέρησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, αφού μέχρι και το παρά πέντε οι συντροφικοί εκβιασμοί και τα μαχαιρώματα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ αρχικά είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και τη Λάρισα, θέλοντας έτσι να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, τελικά υπαναχώρησε εξαιτίας των πληροφοριών που τον ήθελαν να λαμβάνει στον θεσσαλικό νομό… λιγότερες ψήφους από τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και διαγραμμένο από τη Ν.Δ. Χρήστο Ζώη.
Μια τέτοια εξέλιξη σίγουρα δεν θα ήταν η… καλύτερη και γι’ αυτό αποφάσισε να βαδίσει σε πιο ασφαλές περιβάλλον, όπως είναι οι αγρότες της Μαγνησίας.
Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ν.Δ. οδήγησε όμως τον
Αντώνη Σαμαρά να πάρει μια σειρά δύσκολες αποφάσεις, αφού κανείς δεν γνωρίζει πώς θα του βγει η απόφαση να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του τους Π. Δούκα, Κ. Μπασιάκο και Σάββα Τσιτουρίδη, τους οποίους είχε αφήσει εκτός ο Κ. Καραμανλής λόγω παλαιότερης εμπλοκής των ονομάτων τους σε σκάνδαλα.
Τριγμούς αναμένεται να δημιουργήσει και η απόφαση να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια και ο Γ. Συμπιλίδης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είχε «ρίξει» το 1993 με την ψήφο του την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν με ανυπομονησία την αντίδραση του… Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πλάκα είναι ότι η υποψηφιότητα Συμπιλίδη έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά την – γεμάτη… υποσχέσεις – αναγνώριση, εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι είναι δίκαιο ο Σαμαράς, αν κερδίσει τις εκλογές και έχει μια διακριτή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, να γίνει πρωθυπουργός.

Γκρίνια και προβλήματα
Κακός χαμός όμως έγινε και στην Κεφαλονιά, όπου τρεις σίγουροι υποψήφιοι, ο υφυπουργός Τουρισμού Π. Αλιβιζάτος, η Σοφία Λουκέρη και ο Γ. Κουρής, με πράσινο φως της Συγγρού είχαν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα.
Το βέτο του δημάρχου Κεφαλονιάς Α. Παρίση υπέρ του διαφημιστή Π. Παπαδάτου οδήγησε σε παραίτηση των τριών υποψηφίων και στο απόλυτο γαλάζιο χάος.
Κατόπιν τούτου κάποιοι λένε ότι ο Καμμένος δεν αποκλείεται να πάρει κεφάλι στο νησί εις βάρος της Ν.Δ.
Αλλά και στην Καρδίτσα τα πράγματα δεν ήταν πιο ευχάριστα, αφού ο Παύλος Σιούφας, ανιψιός του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, απείλησε ότι θα κλείσει το πολιτικό του γραφείο και δεν θα είναι υποψήφιος, αντιδρώντας σε υποψηφιότητες τις οποίες, σε επιστολή του προς τον Σαμαρά, χαρακτήρισε «αμφιβόλου ηθικής».
Το ίδιο έπραξε και ο γιος του Γ. Αναγνωστόπουλου, ο οποίος επίσης δήλωνε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Χρειάστηκαν από τη μία η παρέμβαση του ιδίου του Σαμαρά και από την άλλη κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο της κομματικής… ομαλότητας.
Πάντως το μοναδικό – ή, τέλος πάντων, το πιο γνωστό – θύμα της εκλογικής αναμέτρησης ήταν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία, παρά το γεγονός ότι έκανε δηλώσεις μετανοίας και απέστειλε τη δήλωση υπακοής στον Σαμαρά, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου της Α’ Αθήνας, αφού η Φωτεινή Πιπιλή είχε θέσει βέτο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ήθελε άλλα προβλήματα.
Αντιθέτως, στο όνομα της παλαιάς τους φιλίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το πράσινο φως και είναι υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρά τις γνωστές κόντρες κατά την περίοδο της εκλογής για τη διαδοχή Καραμανλή, οπότε ο Κακλαμάνης είχε ταχθεί στο πλευρό της Μπακογιάννη.
Στην ίδια περιφέρεια θα κονταροχτυπηθούν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ν. Μηταράκης και ο Α. Ψυχάρης.
Ο στενός φίλος και συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι τελικά υποψήφιος στη Β’ Πειραιά μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο, ενώ στην Α’ Πειραιά ο Κ. Αρβανιτόπουλος θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή.
Στην περιφέρεια Αττικής (τέως… Υπόλοιπο) θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Βλάχος, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό θα βρίσκονται σε εκλόγιμη θέση ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο καθηγητής ιατρικής Χ. Στεφανάδης, ενώ αναζητείται μια γυναίκα για να πλαισιώσει τον ανδρικό πληθυσμό.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως το δύσκολο θα είναι – και – για τη Ν.Δ. να πείσει ότι φέρνει αέρα ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού. Εκτός αν η προτροπή του Σαμαρά προς τους δυνάμει ψηφοφόρους του κόμματός του να ανανεώσουν αυτοί τη Βουλή πιάσει τόπο. Αλλιώς..

ΝΑΥΠΛΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.
  • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ). ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ). ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ). ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ( ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ). ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ). ΕΚΛΟΓΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ).
  • ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΕΣ - ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ 2010.
  • ΠΕΙΦΡΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (ΛΑΚΗΣ ΜΠΑΡΟΥ).
  • ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
  • ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Διαβάστε την συγκινητική επιστολή του Στέλιου Μάρκελλου στον Αντώνη Σαμαρά

Κόρινθος, 18 Απριλίου 2012

Κύριε Πρόεδρε καλή σου μέρα,
 

Είμαι ο Στέλιος ο Μάρκελλος. Ο Δικηγόρος από Κόρινθο. Παρών στην πρώτη 20άδα των φίλων σου στο ΧΙΛΤΟΝ του 1993, κα
 
ι συνεργάτης σου σταθερός, πιστός έκτοτε ως και σήμερα, χωρίς ποτέ μου να σου ζητήσω το ελάχιστο.

Υποστηρικτής σου φανατικός, απ'τους ελάχιστους στα πέτρινα χρόνια σου.

Πρώτος, παρών, φανερός απτην πρώτη στιγμή φίλος σου δυναμικότατος στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., για την προεδρία.

Αγαπητός στο νομό μου, πρώτος επιλαχών βουλευτής, με 12.000 χιλ.συμπατριώτες μους εκλογείς, και με 300 ψήφους διαφορά απτον βουλευτή.

Πρώτος στις κορινθιακές μετρήσεις της κοινής γνώμης, με μηδενικές αρνητικές γνώμες !

Και παρόλα τα ανωτέρω, στην ώρα του θερισμού, και με δική σου απόφαση, τίθεμαι ε κ τ ό ς ψ η φ ο δ ε λ τ ί ο υ στις επερχόμενες εκλογές, απ'τις οποίες περίμενα και'γώ επιτέλους να δικαιωθώ, μετά τόσα χρόνια αγώνων και στερήσεων προσωπικών

Πρόεδρε, γιατί άραγε με αδίκησες ; Ποιο κακό άραγε σου προκάλεσα και με τιμώρησες παραδειγματικά ; Γιατί με προσπέρασες μ'αυτόν τον τρόπο ; Σε τι σε ωφέλησε αυτό ; Είχες πολλούς φίλους σου δίπλα σου, όπως εμένα ; Ποιοί άραγε φίλοι σου θα είναι δίπλα σου στο μέλλον, όπως εγώ ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ.
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΗ Η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ <<ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ>>.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ?

Ραφαήλ Μπαρού: "Ανεξαρτητοποιούμαι από την Δ.Α.Κ.Ε."

 Ανακοίνωση:

Τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος που δραστηριοποιούμεθα επί πολλά χρόνια με την παράταξη της ΔΑΚΕ, δηλώνουμε ότι στο εξής θα συγκροτήσουμε ανεξάρτητη παράταξη και θα αποκόψουμε πολιτικό και κομματικό δεσμό με το κόμμα της Ν.Δ., που μας πρόδωσε κατά τρόπο προκλητικό και αναίσχυντο στις εκλογές που έρχονται για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Ναυπλίου κατόπιν παραιτήσεως του προηγούμενου Δημάρχου. 


Επειδή ζήσαμε από κοντά και υπεστήκαμε τις μεθοδεύσεις, τις αλχημείες και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των τοπικών εκπροσώπων του κόμματος και όχι μόνο, νοιώθουμε αηδιασμένοι για την συμπεριφορά τους αυτή και διακηρύσσουμε προς όλους τους Ναυπλιώτες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας ότι τέτοιες συμπεριφορές προς το κοινωνικό σώμα της Ιστορικής μας πόλης δείχνουν το πόσο σέβονται και υπολήπτονται τα στελέχη του κόμματος που διαχρονικά στήριξαν έμπρακτα την παράταξη. 

Στο μέλλον θα εκθέσουμε λεπτομέρειες για τους εκβιασμούς τις υπόγειες διαδρομές και τις αθέμιτες συναλλαγές που υπήρξαν για να κατασκευασθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Προς το παρόν θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καταψηφισθούν οι όψιμοι εθνοπατέρες που η ανάμειξή τους στις εκλογές γίνεται για καθαρά συμφεροντολογικούς σκοπούς. 

Ο υποδειχθείς από εμάς, από όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής και από την ζώσα κοινωνία του Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού, δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στην παρωδία των διαδικασιών.