Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ,ΣΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

α) την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και

β) η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

ΡΕ ΔΕ Γ@ΜΙΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 53 ΚΑΙ ΟΙ 153!!!!

Τις πολιτικές που υιοθετεί η κυβέρνηση, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο, σε αντίθεση με την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ χαιρετίζουν οι «53», τονίζοντας με ανακοίνωσή τους ότι «είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό και βεβαίως δεν το διαπραγματευόμαστε».
Ωστόσο, μιλώντας για την επαναπροώθηση εκφράζουν τον προβληματισμό τους και  σχολιάζουν πως «η  γενικότερη πρόβλεψη για «επαναπροώθηση» (απέλαση-επιστροφή-επανεισδοχή), ατομική η συλλογική στην Τουρκία, ανθρώπων που ζητούν άσυλο, πριν καν εξεταστεί το αίτημά τους, προσβάλλει τη συνταγματική τάξη της Ελλάδας και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις».
Ολόκληρη η ανακοίνωση των «53»: