Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Περισσότερα: http://www.schizas.com/

ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ? ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ.POINT SYSTEM ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕΡΡΩΝ. ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ <<ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ>> ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΡΙΟ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ.