Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ


ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (ΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΕ ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ) ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΑΠΛΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ


 ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΓΙΑ  ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  <<ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ>>.
     Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΝΙΧΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΝΟΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ.
     ΟΠΩΣ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ  <<ΤΖΟΚΕΡ>> ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.
     ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ) ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ 19%.
ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

«Νέος» πρόεδρος στην ΕΛΠΑ ηλικίας 81 ετών!

Με ξαφνική ανακοίνωσή της, η ΕΛΠΑ έκανε γνωστό ότι αλλάζει η διάταξη του Δ.Σ., από το οποίο αποχωρεί ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος, Βασίλης Δεσποτόπουλος.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η σύνθεση του νέου προεδρείου έχει ως εξής: - πρόεδρος: Γεώργιος Γκουρτσούλης - αντιπρόεδροι: Θόδωρος Βουκύδης, Μάριος Σταφυλοπάτης, Στράτης Χατζηπαναγιώτου και Χρίστος Αποστολίδης - γεν. γραμματέας: Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Γεώργιος Γκουρτσούλης, υπήρξε Α’ αντιπρόεδρος στα Δ.Σ. τα τελευταία 12 χρόνια. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, πολλά ερωτήματα προκαλεί η ξαφνική τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου, καθώς στα 81 του χρόνια «αποφάσισε» να αναλάβει τα ηνία της προβληματικής και υπερχρεωμένης ΕΛΠΑ. Μάλιστα, φωνές μέσα από την ΕΛΠΑ κάνουν λόγο για αλλαγή-εξπρές, που οφείλεται στα υπέρογκα χρέη του μη κερδοσκοπικού σωματείου προς το ΙΚΑ, που μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για όσους μάλιστα δεν το γνωρίζουν, η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω σημείο του ποινικού κώδικα, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δυνατότητα κατ’ οίκον έκτισης της ποινής προβλέπεται ήδη για άτομα που έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους». Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνες με πληροφορίες της zougla.gr, παρά το νομικό… τερτίπι, άτυπος πρόεδρος παραμένει ο Βασίλης Δεσποτόπουλος. από zougla.gr