Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ


Οι επέτειοι  αποτελούν μια καλή αφορμή για απολογισμούς και καθορισμούς νέων στόχων.  Η  εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας  Δημοκρατίας με μια ανοιχτή και διάφανη διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν  πάνω από 400.000 πολίτες  σηματοδότησε μια στροφή στην  πολιτική ζωή της  χώρας.
Σε αυτόν τον ένα χρόνο ξεκαθάρισαν αρκέτα πράγματα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης  όσο και  στην αποτύπωση  της  φιλοσοφίας  που  θα διέπει  τη διακυβέρνηση  από τη Νέα Δημοκρατία.
Στο εσωτερικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας  επιτεύχθηκε  εξορθολογισμός των δαπανών  μειώνοντας το λειτουργικό  κόστος  στο μισό  με σημαντικότερη αλλαγή την εγκατάσταση σε νέα γραφεία. Όλα σχεδόν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης χρησιμοποιούνται  για την εξόφληση των υπαρχόντων δανείων. Παράλληλα εξελίσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία η καθιέρωση της κάρτας μέλους  με συνδρομή ένα ευρώ το μήνα ώστε να υπάρχει ενίσχυση αλλά και συμμετοχή από πολλούς ανθρώπους  με λίγα χρήματα. Αυτή η καταγραφή έχει στόχο να αποτυπωθεί σε όλους ότι είναι υπαρκτή και εφαρμόσιμη η λογική του νοικοκυρέματος , που αύριο θα εφαρμοστεί και στο κράτος.  Είναι δηλαδή δείγμα γραφής και  για την κυβερνητική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Πέρα από την εσωτερική διαχείριση ενός  μικροκόσμου, που και απαραίτητη είναι και καταγράφει τακτική, η Νέα Δημοκρατία αυτόν το χρόνο επιχείρησε μέσα από μια πολύ ανοιχτή διαδικασία την  αποτύπωση  των τάσεων και  των απόψεων πολιτών και φορέων. Άνοιξε τις πόρτες της σε αυτούς που ήθελαν να εισφέρουν τις απόψεις τους στη διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος που σταδιακά δίνεται στη δημοσιότητα.
Με σαφείς προτάσεις , εφικτούς στόχους  και αποφασιστικότητα οριοθετεί τα πρώτα μέτρα της επόμενης μέρας.  Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση των φόρων αποτελούν βασικά σημεία της πολιτικής της και εργαλεία για να ανασάνουν τα μικρομεσαία εισοδήματα και να δημιουργηθούν  συνθήκες τόνωσης της αγοράς.
Η σημαντική πολιτική αλλαγή, που χτίζεται σταθερά πάνω σε συγκεκριμένες και πραγματοποιήσιμες  εξαγγελίες  είναι η εναρμόνιση της πολιτικής  με την αλήθεια. Αυτήν τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη, η Νέα Δημοκρατία  αυτά που θα πει , αυτά θα κάνει. Αυτό άλλωστε αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν έχει διστάσει ως σήμερα τουλάχιστον, να λέει και να κάνει αυτό που θεωρεί χρήσιμο και σωστό χωρίς να χαϊδεύει αυτιά και χωρίς να κλείνει το μάτι σε ομάδες πολιτών και συμφερόντων για να τους αρπάξει την ψήφο σήμερα και να τους κάνει το άσπρο μαύρο αύριο.
Είναι νωπές οι μνήμες του Τσίπρα  ΄΄να καταργεί  τα διόδια΄΄,  ΄΄να καταργεί τον ΕΝΦΙΑ΄΄,  ΄΄να σκίζει τα μνημόνια΄΄, να τάζει όλα σε όλους.
Αυτή τη σχέση της πολιτικής με την αλήθεια και την πραγματικότητα υπηρετεί και καλείται   να υπηρετήσει  και αύριο ο Κυριάκος  Μητσοτάκης.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να συνεννοηθούμε οι  Έλληνες  μεταξύ μας.
Αυτήν την εναλλάκτικη πρόταση, ασυνήθιστη στα πολιτικά μας πράγματα, καλείται να στηρίξει η κοινωνία μας και να δώσει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση στον τόπο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΚΡΑΝΙΑΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ