Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΝΤΟΡΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗ REΑL NEWS ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ?

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ


ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ। ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ? ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΜΕΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.



ΣΑΜΑΡΑΣ


ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ <<ΓΕΜΑΤΗ>> ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΗΛΘΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΛΑΙΚΙΚΙΣΜΟΣ. ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 180% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.

ΝΤΟΡΑ


Την ανάγκη ριζικών αλλαγών και γενναίων πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη...


Με άρθρο της στην Καθημερινή της Κυριακής, τονίζει ότι «χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα, ακόμα κι αν καταστεί de facto αναγκαία η αλλαγή του σημερινού πολιτικού και κομματικού συστήματος».

Η κα Μπακογιάννη προσθέτει ότι σήμερα ο τόπος και ο λαός αντιμετωπίζουν μια θεσμική κρίση, κρίση αξιών και προτύπων και θεωρεί απαραίτητη την άμεση δράση με συγκεκριμένες τολμηρές πρωτοβουλίες.

Εξάλλου σε συνέντευξή της στην Realnews η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτώμενη για την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία, απαντά ότι «εξαρτάται πως θα αντιδράσει η κοινωνία».

«Διανύοντας τη μεγάλη κρίση θα δούμε αν θα εισέλθει σε φάση αυτογνωσίας και αν θα ζητήσει τον λογαριασμό-που εγώ πιστεύω ότι θα τον ζητήσει-για 30 χρόνια λανθασμένων επιλογών. Αν θα αναζητήσει την πολιτική πρόταση για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ή εάν θα επικρατήσει η καχυποψία, η αμφισβήτηση η οργή, ο θυμός που υπάρχουν αναμφισβήτητα μέσα στην κοινωνία και οδηγηθούμε τότε σε μια ιδιότυπη ομφαλοσκόπηση, εσωστρέφεια και ακραίες επιλογές».
.
»Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία θα αντιδράσει με ωριμότητα και δυναμισμό και θα αναζητήσει τη σοβαρή επιλογή και τις καθαρές κουβέντες για το μέλλον, μακριά από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ακρότητες», καταλήγει η κ.Μπακογιάννη

ΣΗΜΙΤΗΣ


ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΔΕ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ?