Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το θέμα δεν είναι ποιους θα “διαγράψει” ο Σαμαράς, αλλά ποιούς θα αναδείξει

Το Antinews, οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές του, βροντοφώναξαν από τους πρώτους ότι ο Σαμαράς πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Ότι ο Σαμαράς πρέπει να χάσει το 1% που αντιπροσωπεύει ιστορικά η μειοψηφία Χανίων – Ευρυτανίας για να διεκδικήσει ύστερα τα ποσοστά που έχασε ο Καραμανλής με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και να αρχίσει – σε τρίτη φάση- να προσελκύει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και από άλλους χώρους.

Και ο Σαμαράς το έκανε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο. Ξήλωσε τους μηχανισμούς από το κόμμα, άφησε τους βαρώνους χωρίς παντεσπάνι, καταδίκασε νοοτροπίες, έστειλε πάρα πολλούς στο σπίτι τους και έδειξε την πόρτα στη Ντόρα – να μην το ξεχνάμε στιγμή αυτό.

Τα επαναλαμβάνω αυτά γιατί ακούω από το πρωί τα πρώην παπαγαλάκια του Ρουσόπουλου να στοιχηματίζουν στα ραδιόφωνα για το ποιους και πόσους θα «διαγράψει» ή θα «διώξει» ενόψει του Συνεδρίου της επόμενης εβδομάδας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτής της Παρασκευής.

Δεν ξέρω τα θα κάνει ο Αντώνης. Και δεν βρίσκω και τον Φαήλο να ρωτήσει τον Μούργο, τώρα που ο Αντώνης είναι στις Βρυξέλλες.

Η γνώμη μου όμως είναι καθαρή: Ποιούς να διαγράψει ακόμα ο Σαμαράς; Εκείνους που την έχουν αράξει οριστικά και ανεπιστρεπτί στις πισίνες τους; Τους άλλους που τους τελείωσε ο λαός ανεπανόρθωτα;

Να σας πω εγώ τι πρέπει να κάνει: Να βάλει τον Αρβανιτόπουλο, ή τον Παναγιωτόπουλο, ή δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλο, και να πάρουν τηλέφωνο όλους τους βατοπεδινούς, τους κουμπάρους και τους γνωστούς. Και να τους πουν: «όποιος πατήσει το πόδι του στο Συνέδριο, ή τον δει η περιφρούρηση να κόβει βόλτες απέξω, τον έφαγε η μαρμάγκα». Και να το ανακοινώσουν κιόλας.

Ας αφήσει λοιπόν πίσω του τους τελειωμένους ο Σαμαράς κι ας ασχοληθεί μόνο με την ανανέωση του κόμματος.

Τι σημαίνει «ανανέωση»;

Πρόσωπα άφθαρτα, καταξιωμένα στις αγορές και στην κοινωνία, ζυμωμένα με τους απλούς ανθρώπους και τα προβλήματα τους, που ζουν και λειτουργούν κάθε μέρα όπως όλος ο κόσμος της καθημερινότητας, του αγώνα για επιβίωση, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και την οικογένεια.

Πρόσωπα που καταλαβαίνουν, γιατί το βίωσαν, τι σημαίνει να περιμένεις στην ουρά, στην τράπεζα, στην εφορία, στο ΚΕΠ, στο Δήμο για να κάνεις απλά την δουλειά σου.

Προσωπικότητες που δεν αναδείχθηκαν από τον πλασματικό κόσμο της τηλεόρασης και που όταν ποτέ βρεθούν σ’ αυτόν θα τον αντιμετωπίσουν σαν μέσο επικοινωνίας με τον πραγματικό κόσμο και όχι σαν μέσο προσωπικής προβολής και προπαγάνδας.

Τα στοιχεία αυτά αντιπροσωπεύει και ο ίδιος ο Σαμαράς και με αυτά πρέπει να οικοδομήσει τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό στις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική πρέπει οι επιλογές του να είναι φάρος ελπίδας γι αυτόν τον τόπο.

Και να πω και κάτι άλλο: Όταν θα φτάσει η ώρα (πιστεύω σύντομα) να επιλέξει τους νέους εκπροσώπους του κόμματος και του λαού στην Βουλή (ακόμα και αν αυτό πρέπει να γίνει με λίστα) ο Σαμαράς πρέπει να τολμήσει αυτό που κανείς δεν έκανε μέχρι τώρα. Να βάλει ψηλά στα ψηφοδέλτια, ανθρώπους σαν κι ατούς που περιγράψαμε πιο πάνω. Και αν οι γνωστές φιγούρες της τηλεόρασης και των κομματικών βιλαετιών διαμαρτυρηθούν και κάνουν κόνξες υπάρχει και η απάντηση: Αν είστε τόσο σίγουροι κύριοι ότι εσείς θα φέρετε τον κόσμο, τότε γιατί δεν μπαίνετε στις τελευταίες σειρές για να αυξήσουμε έτσι τις έδρες μας στην Βουλή;

Έτσι γίνεται η ανανέωση. Δεν έχει ονοματεπώνυμο. Έχει αξίες, άξιους και ουσία.

ΝΤΡΟΥΛΗ-ΝΤΡΟΥΛΗ-ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ


Αυτοκριτική Ντόρας για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Καραμανλή...

Κριτική για τις πολιτικές που άσκησε η Νέα Δημοκρατία την τελευταία 5ετία άσκησε η Ντ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στη Deutsche Welle. Συγκεκριμένα, απέδωσε την οικονομική κρίση στο σύνολο των πολιτικών χειρισμών των τελευταίων ετών, χωρίς να εξαιρεί τις κυβερνήσεις της ΝΔ. «Φταίνε 30 χρόνια λανθασμένων πολιτικών - και της κυβέρνησης της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης - ότι φτάσαμε ως εδώ. Και αν μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για κάτι είναι ότι φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος και δεν προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική:

"Υπάρχει και το κομμάτι της προσωπικής ευθύνης. Εκεί ευθαρσώς έχω πει ότι έκανα λάθος όταν έβλεπα ορισμένα πράγματα που δεν τα είπα με στεντόρεια φωνή στη λογική ότι δεν έπρεπε να υπονομεύσω την κυβέρνηση την οποία υπηρετούσα".

Κληθείσα να σχολιάσει τα σκάνδαλα στην πολιτική σκηνή της χώρας, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι έρευνες και να εξατομικευθούν οι ευθύνες που υπάρχουν, προσθέτοντας ότι όποιος «έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι πρέπει να πληρώσει σε προσωπικό επίπεδο».

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens επανέλαβε ότι ήταν η μόνη που μίλησε ανοιχτά,

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ


ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΛΥΡΙΤΖΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ (ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ (ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ) ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΒΑΡΝΑΒΑΣ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΣΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑΥΑΓΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΟΣ. ΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?