Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν σκηνικό ρήξης και αποχώρησης στη Νέα Δημοκρατία

Το δρόμο για τη ρήξη με την κυβέρνηση Παπαδήμου αρχίζουν να στρώνουν στη Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από την τακτική που εγκαινιάστηκε τα τελευταία 24ωρα με ανακοινώσεις και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών.

Εκτιμώντας ότι η...
συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να μειώσει την δυναμική του κόμματος και να μην επιτρέψει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία χωρίς να στραφεί εναντίον του κ. Παπαδήμου θα αμφισβητεί σημαντικές πτυχές του κυβερνητικού έργου που συνδέονται με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις ακόμα και για πλήρη σύγκρουση που θα οδηγήσει σε προσφυγή στις κάλπες εκτός χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Σημείωση: Το κόμμα uber alles …

Εκει στη Συγγρού πραγματικά δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στον πλανήτη και στην χώρα μας.
Το μόνο που ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη αυτήν τη στιγμή είναι η ασφάλεια του εισοδήματός του και η εξασφάλιση της οικογένειάς του. Όχι το αν θα γίνουν εκλογές ή το αν θα είναι πράσινος ή μπλε στην κυβέρνηση.


ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΩΤΙΑ Ο ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όλο και περισσότεροι γαλάζιοι Πειραιώτες συσπειρώνονται στο πλευρό του αντιπρόεδρου της ΟΝΝΕΔΚ.Κατσαφάδου. Οι τελευταίες εξελίξεις όπου μηχανισμοί της ΝΔ θέλουν να επιβάλουν τον υπουργό της Τρόικας Κ.Αρβανιτόπουλο, για βουλευτή στην Α΄Παιραιά τους έχουν κάνει να τηλεφωνούν στον Νεολαίο υποψήφιο και να του δηλώνουν ανοιχτά την στήριξη τους....
Ήδη πιέσεις δέχεται από ΄Σαμαρικούς΄ οπαδούς και ο δήμαρχος Πειραιά Β.Μιχαλολιάκος να μείνει ουδέτερος σε αυτόν τον εσωκομματικό ΄πόλεμο΄ που μόλις άρχισε. Πάντως ένα είναι το σίγουρο Μελάς και Αρβανιτόπουλοςθα βλέπουν την πλάτη του Κατσαφάδου το βράδυ των εκλογών!

Το «μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ στρατολόγησε ΝΔ και ΛΑΟΣ...

Του Γιώργου Δελαστίκ
"Χαστούκι» προς την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και το ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η οποία και κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από...
την αποθεωτική πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται στη χώρα μας. «Η είσοδος της Ακροδεξιάς (ΛΑΟΣ) στην ελληνική κυβέρνηση είναι ένα σοκ για τους σοσιαλιστές», αναφέρει ευθύς εξαρχής, και συνεχίζει:....
«Ο Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση Παπαδήμου· οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν. Ο κ. Καρατζαφέρης, ηγέτης του ΛΑΟΣ, πρώην επικεφαλής κινήματος νεολαίας που υποστήριζε τους Έλληνες συνταγματάρχες που εγκαθίδρυσαν τη δικτατορία σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί σε τίποτα να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση».

Ακόμη μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα έχει, όμως, το συμπέρασμα της ανακοίνωσης των Γάλλων σοσιαλιστών: «Ιδού πού οδηγεί η Ευρώπη, όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, επιβάλλοντας κτηνώδη και τυφλή λιτότητα, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και το χρόνο για την (οικονομική) ανόρθωση, κι όταν αναμειγνύεται στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών-μελών. Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια πολιτική και δημοκρατική κρίση», υπογραμμίζεται.

Έχουν απόλυτο δίκιο, αλλά ο σύντροφός τους και, μάλιστα, πρόεδρος –ακόμη!– της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχει καμιά ιδεολογική ή πολιτική αναστολή σε θέματα συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, την «υπευθυνότητα» του οποίου εξήρε κατ’ επανάληψη ακόμη και από το βήμα της Βουλής...

Οι Γερμανοί πανηγυρίζουν

Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στη Γερμανία. Ο ενθουσιασμός και οι πανηγυρισμοί για την επιβολή ως πρωθυπουργού του Λουκά Παπαδήμου είναι ασυγκράτητοι. Αυτό αντανακλάται και στο γερμανικό Τύπο.

Πρώτο θέμα την Παρασκευή στη δεξιά εφημερίδα Die Welt, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού ίση με το ένα τέταρτο μεγάλης σελίδας. «Η ελπίδα της ΕΕ βασίζεται τώρα στον Παπαδήμο», έγραφε ο κεντρικός τίτλος. Σχετικό και το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας.

Κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα και στην επίσης συντηρητική Frankfurter Allgemeine. «Ο Παπαδήμος θα γίνει νέος πρωθυπουργός», ο τίτλος. «Αυτός που θα εμποδίσει τη χρεοκοπία», ο τίτλος και του πρωτοσέλιδου σχολίου της εφημερίδας. «Ο σωτήρας» ήταν δε ο τίτλος παρουσίασης του Λουκά Παπαδήμου σε ειδική στήλη ιδιαίτερης προβολής. Για «ηράκλειο άθλο» που καλείται να επιτελέσει έκανε λόγο η γερμανική εφημερίδα.

Όσο για την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη της δήλωση μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργοποίησης του Λ. Παπαδήμου έσπευσε να τονίσει πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με «τσόντα» το ΛΑΟΣ είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για το Βερολίνο. «Πριν από οτιδήποτε άλλο, θέλουμε οι πολύ πολύ σκληρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για μια καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο σταθεροποιημένη Ελλάδα να στηρίζονται σε όσο το δυνατόν ευρύτερους πολιτικούς ώμους», διακήρυξε.

Άτακτη υποχώρηση Σαμαρά

Περί αυτού δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί η Γερμανίδα καγκελάριος, μετά την ολοκληρωτική παράδοση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις πολιτικές επιθυμίες της. Τελικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο υπέκυψε στην καταστροφική για το πολιτικό του μέλλον απαίτηση για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε καν το... φύλλο συκής περί μη συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου πολιτικών εκπροσώπων της ΝΔ.

Όχι απλώς μπήκε με πολιτικά στελέχη στη συγκυβέρνηση η ΝΔ, αλλά μπήκε και στο... ανώτατο δυνατό επίπεδο εκπροσώπησης και συμβολισμού: Έγιναν υπουργοί και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, τόσο ο Σταύρος Δήμας όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Πιο πάνω επίπεδο εκπροσώπησης δεν υπάρχει! Εκτός πια κι αν αποφάσιζε να γίνει υπουργός μαζί με τον Βορίδη και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς...

Συνιστά, δε, πολιτικό διασυρμό της ΝΔ το να συμμετέχει στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με τους δύο αντιπροέδρους της και, παράλληλα, να βάζει τον Αβραμόπουλο να παραιτείται από βουλευτής, για να μην χάσει η παράταξη τον απολύτως κάλπικο τίτλο της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» προς την κυβέρνηση στην οποία... συμμετέχει!

Απίστευτα κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια προκειμένου να συγκαλυφθούν οι «πομπές» της ΝΔ, η οποία, από τη στιγμή που αποφάσισε να προσχωρήσει στη «μνημονιακή συγκυβέρνηση», είναι υποχρεωμένη να υποστεί όλες τις συνέπειες της πράξης της, μεταξύ αυτών και την εκχώρηση των δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΚΚΕ.

Διαπόμπευση Παπανδρέου

Η ατιμωτική αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία σηματοδότησε την έναρξη του διασυρμού του όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που συνιστά μοιραίο πλήγμα στις φιλοδοξίες του για διεθνή καριέρα σε κάποιο οργανισμό, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που παρείχε, εξαθλιώνοντας τους Έλληνες, καταλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε υποτελές προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρ­χία.

Στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν οι φωνές στελεχών –και δη υπουργών– που απαιτούν την έναρξη των διαδικασιών καθαίρεσής του από την προεδρία του κόμματος, ώστε να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του στις εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– ως υποψήφιου... πρωθυπουργού εκ νέου!

Εκείνοι, όμως, που τον διαπομπεύουν ανελέητα διεθνώς είναι οι Γάλλοι, που αισθάνονται «ριγμένοι» από τη διακυβέρνησή του.

«Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας προδότης» (!) ήταν, για παράδειγμα, ο τίτλος κύριου άρθρου στο προσκείμενο στον Σαρκοζί γαλλικό περιοδικό Le Point. «Η προδοσία της Αθήνας – Πισώπλατο χτύπημα» τιτλοφορούσε το περιοδικό τη σχετική ανάλυσή του.

Βαθύτατα περιφρονητικά του φέρθηκε και η φιλοσοσιαλιστική γαλλική εφημερίδαLibération. «Παπανδρέου ο Γ’, επονομαζόμενος “ο Μικρός”» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος δισέλιδης ανάλυσής της.

Μέχρι και η γερμανική Süddeutsche Zeitung, η οποία πρόσκειται φίλα προς τη Σοσιαλδημοκρατία, είχε βάλει νωρίτερα ένα δηλητηριώδη σχετικό τίτλο στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Αναξιοπρεπής στο προτεκτοράτο της Ευρώπης»...

Παραμύθια περί... πραξικοπήματος!

Πολύ πιο σοβαρή είναι, όμως, η προ δεκαημέρου αποκάλυψη της Libération, ότι ο Γ. Παπανδρέου, όταν κλήθηκε από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στις Κάννες, φέρθηκε ως απερίγραπτος πολιτικός απατεώνας: Για να δικαιολογηθεί, τους είπε ότι προκήρυξε το δημοψήφισμα προκειμένου να αποτρέψει την εκδήλωση... στρατιωτικού πραξικοπήματος!

«Ούτε η Άνγκελα Μέρκελ ούτε ο Νικολά Σαρκοζί ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ούτε οι άλλοι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι που ήταν παρόντες σε αυτό το δείπνο πίστεψαν τον Γ. Παπανδρέου έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Μόνο εκνευρισμένοι αναστεναγμοί υποδέχτηκαν αυτά τα λόγια του», σημειώνει ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στις Κάννες.

Ρήξη λαού – κομμάτων

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα για το πολιτικό σύστημα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Α. Σαμαρά περί απλής «μεταβατικής» κυβέρνησης. Πόσω μάλλον που η πολιτική «κωλοτούμπα» του συρρικνώνει δραματικά –αν δεν εκμηδενίζει ολοσχερώς– τη δυνατότητα της ΝΔ να αποσπάσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στο ορατό μέλλον.

Επειδή, όμως, η οικονομική καταβαράθρωση εκατομμυρίων Ελλήνων θα συνεχιστεί με ταχύτερους ρυθμούς, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα επιτείνει τη ρήξη των πολιτών με το κομματικό κατεστημένο στο σύνολό του. Θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε να δούμε αν αυτή η άβυσσος που χωρίζει πλέον την πολιτική των καθεστωτικών κομμάτων από τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους θα επιτρέψει στον κόσμο να συνεχίσει να διεκδικεί μαχητικά αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής ή αν οι πολίτες θα περιπέσουν σε κατάσταση απελπισίας και αδράνειας, αισθανόμενοι ανίκανοι να αντιδράσουν στην καταστροφική λαίλαπα της συγκυβέρνησης. Σύντομα θα έχουμε την απάντηση.