Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΡΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ.

ΝΤΟΡΑ


ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΘΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΚΙΑΣΤΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Βέτο στην τοποθέτηση Ζαγορίτη στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής , έθεσε χθες εκ νέου ο Ι. Βαρβιτσιώτης.

Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. επεσήμανε σε όποιον έβρισκε από τη Ρηγίλλης πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, παρά μόνο όταν εκείνος το αποφασίσει.

Ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο Πέτρος Μολυβιάτης πάντως δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Ψάχνουν για διάδοχο του Βαρβιτσιώτη αλλά δεν είναι και τόσο σίγουροι για τον Ζαγορίτη αν και τον θέλει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σαμαράς-Αβραμόπουλος: Δύο Ξένοι στη ΝΔ...


Στο κάδρο της σύγκρουσης του Σαμαρά με τη Ντόρα δεν θα βρείτε πουθενά τον Αβραμόπουλο. Αν και συμμαχητής του Σαμαρά στη μάχη της ηγεσίας, έχει διαφωνήσει με καίριες επιλογές του εδώ και αρκετό καιρό, και έχει επιλέξει την οδό της απόστασης. Εχει διαφωνήσει με την πολιτική γραμμή της ΝΔ, διότι θεωρεί ότι τη βγάζει από το κέντρο του πολιτικού σκηνικού. Εχει διαφωνήσει με την καταψήφιση του μνημονίου διάσωσης της χώρας, διότι πιστεύει ότι έτσι η ΝΔ παίρνει διαζύγιο από τα κρίσιμα μεσοστρώματα. Εχει διαφωνήσει με... την πολιτική περιθωριοποίησης της Ντόρας και την ώθησή της προς την έξοδο του κόμματος. Εχει διαφωνήσει με την πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους. Τί θα κάνει τώρα ο Αβραμόπουλος; Προς το παρόν έχει επιλέξει τη σιωπή. Δεν παρεμβαίνει δημοσίως για κανένα θέμα και προχωρά μόνο τις διαδικασίες του συνεδρίου. Στην πραγματικότητα βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αλλωστε και ο Σαμαράς δεν τον ρωτά πιά σχεδόν για τίποτα...