Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τρόικα: "Πουλήστε τα εσείς για να μην σας τα κατασχέσουμε"


Ο ''Λόγιος Ερμής'' ξετινάζει ακόμη μια φορά την σύμβαση του δανείου που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών εν αγνοία της κυβέρνησης, χωρίς ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα πραγματικά συμφέροντα που κρύβονται απο πίσω, αποκαλύπτοντας την αρχή του τέλους σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει την διάβρωση του νού και της κρίσης...

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει δημόσια γη, χωρίς να συμφωνήσει η Τρόικα.


Οι αλλαγές Μέρκελ που...
προωθούνται στο Σύνταγμα για την συγκράτηση των ελλειμμάτων και των χρεών, θα αναγκάσει κάθε επόμενη κυβέρνηση να "αξιοποιήσει" δημόσια περιουσία για να συγκρατήσει τα χρέη και τα ελλείμματα. Ο νόμος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ίσα ίσα που θα διευκολύνει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με όσα έχει δεσμευθεί η Ελλάδα δια της παρούσας κυβέρνησης στην δανειακή σύμβαση με τους 15.
περισσοτερα

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;


αρουσίαση με λίγα λόγια: Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:
Μπορείς να είσαι Έλληνας, δίχως να μιλάς Ελληνικά;”
“Ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση του Έθνους;” και άλλα πολλά.
Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ας γνωρίσουμε καλύτερα την υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καραμανία.

Που βρίσκεται η Καραμανία;
Η Καραμανία είναι περιοχή της Νοτιοανατολικής Μ. Ασίας και περιλαμβάνει τμήματα της Λυκαονίας, Μεγάλης Φρυγίας Παμφυλίας, Ισαυρίας, Καππαδοκίας, Κιλικίας. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του Καραμάν Μπέη /
Mehmet Bey Karamanoglu (محمد بی کارامان اقلو), o οποίος ίδρυσε το εμιράτο, γύρω, στα 1256. (www.24grammata.com)
Η λέξη ΚαραμάνΚαχραμάν) σημαίνει «ο ήρωας», «το πρωτοπαλίκαρο», και είναι κοινή στην Τουρκική, στα Περσικά (Φαρσί), και στα Αρμένικα, καθώς και σ΄ όλες τις περιοχές πού έχουν τις παραλλαγές Φαρσί όπως: Αφγανιστάν, Πακιστάν, και τη περιοχή
Punjab της Ινδίας. Στα Περσικά ιστορικά κείμενα, η λέξη “Καραμάν” ή “Kahraman” είναι γραμμένη ως “Qahraman” (το “Q” προφέρεται “Γ”)
Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που έρχεται από το Καραμάν (η Τούρκικη κατάληξη «-λή» δηλώνει την από τόπο κίνηση, π.χ.
Ankarali : από την Άγκυρα).

Με τον όρο Καραμανλής και, συνηθέστερα, στον πληθυντικό: Καραμανλήδες, προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι της Καραμανίας, οι οποίοι είχαν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα: ήταν Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μίλαγαν Τούρκικα και έγραφαν την Τούρκικη γλώσσα με ελληνικά γράμματα (Καραμανλική γραφή). Παρόλο που υπέστησαν μεγάλη πίεση για να εξισλαμιστούν, απαγορεύτηκε η ελληνική γλώσσα, επιβλήθηκε η Τούρκικη, όμως με πείσμα και αυταπάρνηση παρέμειναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.24grammata.com θα βρείτε περισσότερες ιστορικές αναφορές και φωτογραφίες.

Στα αζήτητα 28,5 εκ. για οδικά έργα στην Πελοπόννησο


Στα 28.500.000 ευρώ ανέρχεται ο διαθέσιμος προϋπολογισμός προκειμένου να καλυφθούν παρεμβάσεις σε έργα κατασκευής ή και βελτίωσης επαρχιακού-τοπικού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο του άξονα 2 του ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου.

Μολονότι όμως δικαιούχοι είναι και οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Πελοποννήσου καθώς και οι υφιστάμενες Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου, μέχρι σήμερα κανείς τους δεν έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη στο συγκεκριμένο έργο.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Αναστάσιο Αποστολόπουλο έπειτα από σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου έχει δημοσιοποιήσει δύο προσκλήσεις που αφορούν σε εντάξεις νέων έργων στη Θεματική Προτεραιότητα 23 «Περιφερειακές/Τοπικές Οδοί» του Άξονα 2 του ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου.

www.isthmos.gr