Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί γιατί σας διορίζαμε, απεφάνθη ο Θ. Πάγκαλος, τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός «βράζει στο ζουμί» της οργής του και η απελπισία διαχέεται και διαβρώνει την κοινωνία
Βαρύ, σκοτεινό, καταθλιπτικό το κοινωνικό κλίμα στη χώρα. Στην «Ελλάδα του Μνημονίου» που μας υποχρέωσε να ζούμε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, νέοι δεν έχουν ζήσει χειρότερες εποχές εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα. Ενας λαός ολόκληρος βράζει στο ζουμί της οργής του - ο καθένας μόνος του, για την ώρα. Η απελπισία διαχέεται Και ...

διαβρώνει την κοινωνία. Σε λίγους μήνες, όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται ακόμη και τυχαία γεγονότα να είναι σε θέση να προκαλέσουν κοινωνική ανάφλεξη. Ιδίως μόλις επεκταθεί περισσότερο το ήδη σημειούμενο κύμα απολύσεως.

Εκρηκτικό το διεθνές κλίμα. Εξαιρετικά ανήσυχος είναι ακόμη και ο Ντομινίκ Στρος - Καν, ο διευθυντής του απεχθούς ΔΝΤ. «Οσο λιγοστεύει η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, οι άνθρωποι ενδέχεται να στραφούν σε μη παραγωγικές ή και βίαιες δραστηριότητες που πιθανόν να οδηγήσουν στην αστάθεια, στην κατάρρευση της δημοκρατίας, ακόμη και στον πόλεμο» δήλωσε στη συνδιάσκεψη του Οσλο με θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν δείχνει να βασανίζεται από τέτοιους προβληματισμούς. Εχει πολύ πιο απλές και βολικές για την ίδια απαντήσεις. «Η απάντηση στην κατακραυγή του κόσμου, πώς τα φάγατε τα λεφτά, είναι επειδή διορίζαμε!» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.
«Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί! Σας διορίζαμε για χρόνια, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος», ισχυρίστηκε. Εξοχη λογική! Φταίει πρωτίστως ο κοσμάκης που ζήταγε δουλειά και η... καλή καρδιά των πολιτικών που υποχωρούσαν και διόριζαν!
«Ανοησίες» τα σκάνδαλα δηλαδή με τα δισεκατομμύρια που φαγώθηκαν στην υπόθεση Ζίμενς, τα δομημένα ομόλογα, τα στημένα παιχνίδια του Χρηματιστηρίου, το Βατοπέδι, τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τόσα άλλα. Κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν προκάλεσαν αυτά. Αλλωστε, κατά τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αυτήν την εποχή τη λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας την αποτελεί η... περαίωση! Αφού λεηλάτησαν τους μισθούς των εργαζομένων και τις συντάξεις των ηλικιωμένων, ήρθε η ώρα να «γδάρουν» και τους μικρομεσαίους.
Οσα έλεγε για την περαίωση ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου προ διετίας, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ακόμη στην αντιπολίτευση, ακούγονται τρομερά διασκεδαστικά σήμερα. Απολαύστε: «Η περαίωση δεν είναι απλώς ένα εκβιαστικό χαράτσι της κυβέρνησης. Είναι η ομολογία αποτυχίας της στη φορολογική πολιτική της. Επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο κι όποιον πάρει ο χάρος! Οποιαδήποτε φορολογικά μέτρα τέτοιου είδους έχουν βραχυπρόθεσμα έσοδα για το Δημόσιο, είναι όμως δυναμίτης για την ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος» έλεγε τότε. Και κάνει ακριβώς αυτά! Αυτό σημαίνει συνέπεια...
Εχει τη ΓΣΕΕ στην «τσέπη» όμως η κυβέρνηση γι’ αυτό και αισθάνεται ότι μπορεί να λέει και να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί. «Υπευθυνότητα» τουλάχιστον... υπουργού επέδειξε σε δηλώσεις του στο Ρόιτερς ο πρόεδρος της εργατικής συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος! «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπει το Μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ και οι οποίες έχουν εφαρμοστεί» απεφάνθη. Ως εκ τούτου, «δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο προσεχές μέλλον» τόνισε.
Η οικονομία σε καλά χέρια, λοιπόν. Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί με τον Πάγκαλο, λεφτά θα βρει ο Γ. Παπακωνσταντίνου με την περαίωση και ηγέτης της συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας ο Γ. Παναγόπουλος με σύνθημα «Ζήτω το Μνημόνιο, κάτω οι απεργίες»! Μπορούμε να ξεχάσουμε την οικονομική κρίση.
Ούτε τα εθνικά θέματα αποτελούν πλέον πηγή ανησυχίας. Ακόμη και όλοι εκείνοι που δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό, π.χ. στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, από εδώ και πέρα μπορούν να κοιμούνται ανέμελοι. Χαράς ευαγγέλια! Επιβεβαιώθηκε η είδηση του «Εθνους της Κυριακής» ότι κατόπιν εντολής του Γ. Παπανδρέου, την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια ανέλαβε ο... Αλεξ Ρόντος!
Τίτλοι τέλους.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ


21 χρόνια πέρασαν από το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 …

Ο μεγαλο-τσιφλικάς της Επιδαύρου...


Eντελώς διαφορετική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του συγχωριανού τους βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, στενού συνεργάτη ως πρόσφατα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχαν μέχρι προχθές οι κάτοικοι της Νέας Επιδαύρου, αφού όλοι γνώριζαν ότι προέρχεται από φτωχή αγροτική οικογένεια και τα μικρά ιδιόκτητα αγροτεμάχια που είχε ο πατέρας του δεν παρείχαν κάποιο σημαντικό εισόδημα.
Ο ίδιος συχνά παραπονιόταν συζητώντας στο χωριό ότι είναι σε «δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν βγαίνουν τα έξοδα». Γι’ αυτό και αποτέλεσε «κεραυνό εν αιθρία» η δημοσιοποίηση από τη Βουλή της δήλωσης «πόθεν έσχες» του βουλευτή τους και για πρώτη φορά έμαθαν την περασμένη εβδομάδα ότι...
ο Γιάννης, όπως τον αποκαλούν, διαθέτει 58 ακίνητα, όπως τα δήλωσε, και κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις. Αυτό είναι τώρα και το μόνιμο θέμα συζήτησης στις παρέες στο Λυγουριό, στην Παλαιά και στη Νέα Επίδαυρο.
47,4 στρέμματα είναι η έκταση
του κτήματος που αγόρασε
το 1996 ο κ. Ανδριανός
στο Αλεποτάξι. Μάλιστα,
όπως φαίνεται, ένα
μέρος του έχει ήδη
καθαριστεί.
Εμφανίζεται να κατέχει συνολικά 166 στρέμματα εκτάσεων, από τις οποίες, κληρονόμησε 53,4 στρέμματα, της συζύγου του είναι 37,5 στρέμματα και ο ίδιος αγόρασε άλλα 75,3 στρέμματα. Από τις δικές του αγορές ορισμένα όπως τα 47,5 στρέμματα στο Αλεποτάξι βρίσκονται σε μια πλαγιά πάνω από τη ρεματιά, υπάρχουν ωστόσο και «φιλέτα» κοντά στη θάλασσα. Για αγορές δύο σπιτιών, το 2002 και το 2003 στην περιοχή του Ν. Κόσμου, ο Γιάννης Ανδριανός δήλωσε στο «πόθεν έσχες» ότι πλήρωσε 250.000 ευρώ, ενώ στη δήλωσή του αναφέρει και καταθέσεις 493.000 ευρώ.
Για την αγορά κτήματος 47 στρεμμάτων το 1996 στην περιοχή Αλεποτάξι, μια πλαγιά πάνω από το χωριό, πλήρωσε στον πρώην αστυνομικό Απόστολο Στόκο 18.000.000 δρχ. Αλλες 800.000 δρχ. πλήρωσε για αγορά 800 τ.μ. ενός αγροτεμαχίου πλάι σε ιδιόκτητο από παλιότερα κτήμα δύο στρεμμάτων με πορτοκαλιές, στη θέση «Γωνιά». Το κτήμα αυτό είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και η τιμή του σήμερα ως πορτοκαλεώνας είναι πάνω από 30.000 ευρώ το στρέμμα. Ως?μελλοντικό οικόπεδο όμως, μπορεί να πιάσει μέχρι και 100.000 το στρέμμα.
Πολύ πρόσφατα το 2008, δηλώνει επίσης ότι πλήρωσε 18.884,25 ευρώ, για αγορά 13,625 στρ. στη θέση Λοχτερίκι.
Το... λαχείο
Ο «Γιάννης της Επιδαύρου» εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά και ως σύμβουλος επικοινωνίας. «Ισως κέρδισε το λαχείο και μας το έκρυβε», λένε οι κάτοικοι, με... νόημα και εικάζουν ότι τα εισοδήματα μάλλον προέρχονται από κληρονομιές και προίκα. Σε «γονικές παροχές» και «αποδοχή κληρονομιάς» αναφέρεται και ο ίδιος κατά κύριο λόγο στο «πόθεν έσχες» του. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αναφέρει και εισοδήματα από ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα, ενώ έχει διαθέσει προς ενοικίαση στη Νέα Επίδαυρο και ένα παλιό διώροφο σπίτι στην Ελληνική Αστυνομία.
Οι γονείς του ήταν αγρότες και δεν είχαν ιδιαίτερα σημαντικά εισοδήματα. Η μητέρα του, η κυρία Σοφία, έβαζε για χρόνια, μερικά καφάσια μπροστά στο μαγαζί του Τάκη Κλεμπετσάνη και πουλούσε φρούτα από το μπαξέ τους, στο αυτοσχέδιο μικρό μανάβικο, από τα πολλά που υπάρχουν το καλοκαίρι στον δρόμο, για τους ταξιδιώτες.
Η πιο σημαντική όμως «προίκα» που πήρε ο Γιάννης Ανδριανός, είναι πολιτική, καθώς η σύζυγός του προέρχεται από το περιβάλλον του Μιλτιάδη Εβερτ, κοντά στον οποίο από το 1994 άνοιξαν οι πόρτες της πολιτικής, που του εξασφάλισαν μια ζηλευτή εξέλιξη ως κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. Ηταν υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. από το 2000 για να φτάσει το 2004 να είναι στενός συνεργάτης στο πρωθυπουργικό γραφείο, «εξ απορρήτων» του Κώστα Καραμανλή, αφού εκτός από θέματα Τύπου χειρίζονταν και «ευαίσθητες υποθέσεις», με πιο χαρακτηριστική την πολύκροτη ιστορία με τον «κομιστή του DVD του Ζαχόπουλου».
Δεν έχει αδέλφια, είναι παντρεμένος και έχει μια 9χρονη κόρη, ο πατέρας του έχει πεθάνει. Ζει η μητέρα του η κυρα-Σοφία, συνταξιούχος του ΟΓΑ, για την οποία όλοι στο χωριό έχουν έναν καλό λόγο: «Ηταν πάντα αξιοπρεπής και εργατική».
Καλά λόγια λένε και για τον ίδιο, που είναι πάντα φιλικός με όλους και σήμερα διατηρεί στο χωριό άριστες σχέσεις.
Τα παράπονα και οι διορισμοί
Παρά το γεγονός ότι ήταν στην «καρδιά της εξουσίας», το παράπονο του χωριού του είναι ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των συμπατριωτών του να συμβάλει να γίνει κάποιο σημαντικό έργο στην περιοχή.
Θυμούνται που έφερε τον Κ. Καραμανλή στην περιοχή για να προωθήσει την υποψηφιότητά του και ανάμεσα στ’ άλλα επισκέφθηκε έξω από το Λυγουριό και το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Επιδαύρου - Ναυπλίου, που είχε αρχίσει μεν, αλλά «μπλόκαρε» η συνέχιση της χρηματοδότησης στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Και παρόλο που σ’ αυτή την επίσκεψη ο τότε πρωθυπουργός «ξεμπλοκάρισε» το έργο και θα συνεχιζόταν απρόσκοπτα, έρχεται ο Γιάννης Ανδριανός την περασμένη μόλις εβδομάδα, με ερώτησή του στη Βουλή να ζητά να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα «ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης»! Ο Γιάννης Ανδριανός έχει διαπρέψει, ειδικά την προεκλογική περίοδο, στον τομέα των διορισμών συντοπιτών του. Κάποιες δεκάδες «βόλεψε» στο «Αττικό νοσοκομείο» στο Χαϊδάρι, ακόμη και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.
166 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ εκτάσεων έχει στην κατοχή του o Γ. Ανδριανός, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές - φιλέτα
500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ € εμφανίζεται να έχει σε καταθέσεις ο πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή.

Σύσκεψη στη ΝΔ για Δράκο, χωρίς Έλσα, Καλαντζάκου, Λαμπρόπουλο!

Με τρεις... ηχηρές απουσίες, της Έλσας Παπαδημητρίου, του Γιάννη Λαμπρόπουλου και της Σοφίας Καλαντζάκου, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου.

Παρόντα ήταν τα σημαντικότερα μέλη του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού στους νομούς της Πελοποννήσου, τα οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του κ. Δράκου προς τις εκλογές, σε σύγκριση με αυτήν του Πέτρου Τατούλη.

Για την αντιμετώπιση του "φαινομένου" Τατούλη, έπεσαν πολλές προτάσεις στο "τραπέζι".

Ωστόσο, όλες συνέκλιναν σε ένα αποτέλεσμα: Επίθεση κατά μέτωπο προς τον πρώην υφυπουργό του Καραμανλή με όλα τα μέσα...

Πάντως, η απουσία απο την σύσκεψη των τριών βουλευτών της ΝΔ, Παπαδημητρίου, Λαμπρόπουλου και Καλαντζάκου ενίσχυσε την ανησυχία των παρισταμέωνων και έδειξε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η ήττα στην Πελοπόννησο είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο..

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

  ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΤΟΥΛΗ ΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΠΑΛΙ.
       ΔΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
        ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

   <<Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΠΕΡΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ>>.
    ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ  ...ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.