Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΤΗΣ Ν.Δ.;


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τελικά κάτι έχει πάθει αυτή η παράταξη. Σαν να έχει χάσει τα ανακλαστικά της με την κοινωνία και με την πολιτική. Σαν οι ηγέτες της με το που κάθονται στην καρέκλα να παθαίνουν αναισθησία. Η παράταξη γνωρίζει τη δεύτερη συντριπτική ήττα της μέσα σε επτά μήνες και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα και έχουν τη διάθεση να κάνουν και χιούμορ, την ώρα που ο κόσμος της Κεντροδεξιάς βρίσκεται σε κατάθλιψη.


Το πάθημα του Σαμαρά δεν τους έγινε μάθημα και θεωρούν μάλιστα ότι τα πήγαν και καλά, όταν δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Τσίπρα στη χειρότερη στιγμή του! Και επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν μπορεί να είναι κατόρθωμα και να επιχαίρουν άπαντες ότι δεν διαλύθηκε και δεν σκοτώθηκε η Ν.Δ. από τις εκλογές της Κυριακής και ότι αν ήταν ο Σαμαράς θα ήταν χειρότερο το αποτέλεσμα, Αν είναι δυνατόν. Αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα; Εχουν βαλθεί να αποτρελάνουν τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς; Η Ν.Δ. υπέστη επώδυνη ήττα και υπάρχουν υπεύθυνοι.


Οσο και αν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και να δείχνουν άλλους, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με πρώτο πρώτο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που, αντί να παραιτηθεί το ίδιο βράδυ και να ανοίξει ο δρόμος για εκλογή αρχηγού από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό, κάθεται ακόμη στην καρέκλα λες και έπαθε σαμαρίτιδα και πρέπει η παράταξη να χάσει και άλλο χρόνο γιατί και αυτός δικαιώθηκε!


Εμείς φωνάζαμε καιρό, ότι δεν αρκεί μόνο η μετακόμιση στη Ρηγίλλης για να κερδίσει η Ν.Δ., αλλά αυτοί κώφευαν και έραβαν κοστούμια συγκυβέρνησης βάζοντας και στις λίστες περίεργα πρόσωπα. Κορόιδευαν τον κόσμο λέγοντάς του στο αυτί ότι η Ν.Δ. είναι πρώτη (ενώ γνώριζαν την αλήθεια) και τον γέμισαν με μεγαλύτερη πίκρα και απογοήτευση. Το χειρότερο όλοι αυτοί οι… ποντικοί που μυρίστηκαν το τυράκι και δεν είδαν τη φάκα, αντί αν σηκωθούν να φύγουν, αν είχαν έστω και λίγο φιλότιμο, συνέχισαν τις ανοησίες στο διαδίκτυο. Οι Γκόρτσοι της πολιτικής ζωής, που δήλωναν και αήττητοι (προφανώς στην ανοησία και την τεμπελιά), έχουν το θράσος να κατηγορούν τους πολίτες που δεν τους ψήφισαν.


Σκούπα θέλει η Συγγρού και η Ν.Δ. γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Με ιδεολογικό μανιφέστο φιλελεύθερο και λαϊκό και νέα πρόσωπα μπορεί να πάρει πάλι μπροστά η Ν.Δ. Και επειδή άρχισαν πάλι το παραμύθι ότι ο Τσίπρας δεν θα αντέξει με 155 και θα πέσει, τους λέμε ότι αν μείνουν όλα ίδια θα χάνουν και από έναν… νεκρό. Γιατί οι ίδιοι θα τον έχουν αναστήσει, όπως έκαναν και με το ΠΑΣΟΚ…


Nίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου