Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ Η ΝΔ...ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ

Η ανατροπή στην κατανομή των εδρών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ξάνθη και Ροδόπη, οδηγεί για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τη Ν.Δ., να βρίσκεται χωρίς εκπροσώπηση στους δύο αυτούς νομούς της Θράκης...Με τα έως τώρα δεδομένα, αποτυγχάνουν να
επανεκλεγούν οι πρώην υπουργοί Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη και τις έδρες τους καταλαμβάνουν, ο τρίτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης και ο δεύτερος στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Για πρώτη φορά εξάλλου από το 1974, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης θα εκπροσωπηθεί στο εθνικό κοινοβούλιο από τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές ταυτόχρονα, καθώς μετά τη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων εκλέγονται στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο μικροβιολόγος Μουσταφά Μουσταφά και ο οδοντογιατρός Αϊχάν Καραγιουσούφ και από το ΠΟΤΑΜΙ ο δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ. Στην Ξάνθη επανεκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο φαρμακοποιός Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πολιτικό του γραφείο, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι «για ακόμη μια φορά, όπως το 1996, ο εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα από τη Ροδόπη, ακυρώνοντας τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων που επί χρόνια με επίμονους αγώνες κατοχύρωνα».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «η πολυδιάσπαση της εκλογικής δύναμης και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στο χριστιανικό στοιχείο να διασφαλίσει εκπροσώπηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που κατά καιρούς είχα εκφράσει».

«Σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν και εύχομαι η τοπική κοινωνία και η πατρίδα να μην πληρώσουν ακριβότερα το τίμημα εσφαλμένων επιλογών και κακών εκλογικών συστημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου