Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Κύριε Σαμαρά, σας είπαν ότι η Ν.Δ., έχασε; ...

Γιάννης Κουρτάκης

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι εκλογές της Κυριακής έστειλαν ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Άλλοι το έλαβαν, και άλλοι το αντιμετώπισαν με μέγιστη επιπολαιότητα. Ένα από τα μηνύματα εστάλη από το εκλογικό σώμα στην ηγεσία της Ελληνικής κεντροδεξιάς. Το 18,86%, που εξασφάλισε η Ν.Δ., αποτελεί ... κατά κοινή παραδοχή ήττα για τη Ν.Δ. και προσωπικά για τον αρχηγό της, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Το parapolitika.gr, εγκαίρως και με ανιδιοτέλεια, βλέποντας τι έρχεται, φρόντισε (δημοσίως) να προειδοποιήσει για τα μελλούμενα. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτών, μας αντιμετώπισαν ως «αντιπάλους». Αυτό που εξακολουθούν να κάνουν και σήμερα. Αρνήθηκαν να ακούσουν την ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας, υποεκτιμώντας τα ίδια τα γεγονότα. Όταν, εμείς γράφαμε ότι ο Καμμένος, ο Μαρκόπουλος, ο Ζώης, ο Μανώλης, αποτελούν αναπόσπαστα «κομμάτια» της κεντροδεξιάς, οι συνεργάτες του, προέδρου της Ν.Δ., προτίμησαν το εύκολο και ανέξοδο συμπέρασμα: «Το parapolitika.gr, παίζει περίεργα παιχνίδια. Στηρίζει υπογείως τον Καμμένο».

Όταν εμείς προτρέπαμε τον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της Ελληνικής κεντροδεξιάς, να κοιτάξει δίπλα του, και να «τσεκάρει» τους συνεργάτες του, κάποιοι νόμιζαν ότι διεκδικούσαμε ρόλο συνδιαμορφωτών στην στρατηγική της Ν.Δ. Το αποτέλεσμα της Κυριακής, ήρθε να μας δικαιώσει.

Επειδή, ακόμη και σήμερα, οι κομματικοί αυλοκόλακες θα σπεύσουν να «κολλήσουν» ταμπέλες, λες και η Ν.Δ., είναι περίπτερο της γειτονίας, εμείς απλώς θα θυμίσουμε προς τον κ. Σαμαρά, αυτά που γράφαμε, πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

Στις 23-3-2012, σε μια ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., επισημαίναμε τους κινδύνους που εγκυμωνούσε για τον ίδιο και την παράταξη, η παραμονή, δίπλα του, ανθρώπων που δεν γνώριζαν, αλλά κυρίως δεν σέβονταν την ΙΣΤΟΡΙΑ του κόμματος.: «Τα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα ή παραδίπλα σου αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό, στην καλύτερη περίπτωση, ανταγωνιστικά το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. «Ποιος είναι αυτός», «μη σε φοβίζει» ο άλλος είναι μερικές από τις ατάκες που ακούγονται καθημερινά στους διαδρόμους της Συγγρού. Το ζητούμενο για όλους αυτούς δεν είναι το πώς θα καταφέρουν να αθροίσουν δυνάμεις, αλλά το πώς θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν την θέση τους εντός του κόμματος. Αυτό δηλαδή που δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλον, πέραν του εαυτούς τους». Αυτά γράφαμε τότε, κύριε Σαμαρά.

Στις 19-4-2012, το parapolitika.gr, με αφορμή την συμμετοχή Συμπιλίδη, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., προσπάθησε να ταρακουνήσει τους κομματικούς επιτελείς, που δεν τολμούσαν να πουν στον κ. Σαμαρά, ότι η ένταξη στους εκλογικούς συνδυασμούς του ανθρώπου που «έριξε» τη Ν.Δ., αποτελεί ολέθριο πολιτικό λάθος: «Όχι, άλλες γκάφες πρόεδρε Αντώνη», γράφαμε. Τότε, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., προσπάθησαν να απαξιώσουν την επιχειρηματολογία που αναπτύσσαμε. Το δε φίλα προσκείμενο στην ηγεσία της Ν.Δ., site, μας εξαπέλυσε επίθεση, «βλέποντας» πίσω από την ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας, «αόρατους εσωκομματικούς» εχθρούς. Μας κατήγγειλαν ότι εκπροσωπούμε «Μητσοτακικά συμφέροντα» και ότι υπονομεύουμε την πορεία προς τον θρίαμβο του Αντώνη Σαμαρά. Δεν απαντήσαμε, γιατί απλώς θεωρήσαμε ότι επρόκειτο περί ανούσιας κριτικής. Στο φανατισμό άλλωστε, δεν μπορείς να παραθέσεις λογικά επιχειρήματα. Επειδή, όμως, τα γραπτά μένουν, αξίζει να θυμίσουμε προς τους εσωκομματικούς επικριτές τι γράφαμε.

«Επειδή, η Ν.Δ., πρέπει να παραμείνει το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει τις επόμενες μέρες να συνομιλήσει με το αυτονόητο και να δει κατάματα την πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., πρέπει να σταματήσει ν’ ακούει και να συμβουλεύεται ανθρώπους, που αναλύουν, δρουν και αποφασίζουν με βάση τα κόμπλεξ, την εμπάθεια και την μισαλλοδοξία. Ας σταματήσει ν' ακούει ΟΛΟΥΣ εκείνους που κατάφεραν να κάνουν "πρωταγωνιστή" τον Καμμένο, και να βάλουν στον χάρτη της παράταξης την "Χρυσή Αυγή". Όσους, ακόμη και σήμερα του μεταφέρουν την εικόνα ότι οι δημοσκοπήσεις είναι "ψεύτικες" και άλλα απίθανα.

Οι ώρες είναι κρίσιμες, τόσο για τον τόπο, όσο και για την παράταξη. Αυτές τις ώρες, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς, οφείλει να αφήσει στην άκρη τους συναισθηματισμούς, τους συνοδοιπόρους, και όσους του στάθηκαν την περίοδο της πολιτικής μοναξιάς. Τώρα, η παρέα είναι ΜΕΓΑΛΗ, όπως και το κόμμα, του οποίου ηγείται. Ας προτάξει, λοιπόν τα «όχι» από τα εύκολα «ναι». Άλλωστε, διαχρονικά οι ηγέτες κρίθηκαν και γράφτηκαν στην ιστορία από τα «ΟΧΙ…». Αυτά, κύριε Σαμαρά, γράφαμε στις 19-4-2012. Ο καθένας, τώρα, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπορεί, εύκολα να διαπιστώσει ποιοι ήθελαν το καλό της Ν.Δ., και ποιοι με τις εισηγήσεις τους, συνέβαλαν στην εκλογική συντριβή.

Κύριε Σαμαρά, αυτές τις δύσκολες ώρες, που βιώνει πρωτίστως για την πατρίδα, και δευτερευόντως για την παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρέπει να κοιτάξετε, την πραγματικότητα. Να δείτε την εικόνα, όχι αυτή που σας μεταφέρουν, αλλά αυτή που διαμορφώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με την ψήφο των πολιτών. Σήμερα, που η Ν.Δ., βρίσκεται στο 18%, πρέπει να δείτε κατάματα τα γεγονότα. Από αποτέλεσμα της Κυριακής προκύπτει ότι το άθροισμα της κεντροδεξιάς, ξεπέρασε το 40% (Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60%, ΛΑ.Ο.Σ. 2,90%, ΔΗ.ΣΥ 2,55%, ΔΡΑΣΗ 1,80%, όπως επίσης και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που επέλεξαν «Χρυσή Αυγή) και την ίδια ώρα η Ν.Δ., καταγράφει ιστορικό χαμηλό. Το συμπέρασμα είναι ένα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ν.Δ., έχει υποστεί ουσιαστική διάσπαση, και γι’ αυτό έχετε ευθύνη που σας αναλογεί.

Στη πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση απείχε η συνείδηση της παράταξης. Αγωνιστές και αγωνίστριες, απείχαν, γιατί απλώς ένιωθαν αποκομμένοι. Η λογική που επικράτησε στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών σας, «αυτοί» και «εμείς», κόστισε πανάκριβα στη Ν.Δ. Θα σας το ξαναγράψουμε, κύριε πρόεδρε. Η Ν.Δ. κυριάρχησε πολιτικά, όσες φορές «απλώθηκε». Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν έκανε το άνοιγμα στον Μητσοτάκη. Επί Μητσοτάκη, όταν μπήκε στα ψηφοδέλτια ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης και επί Καραμανλή, όταν αποφάσισε να κάνει πανστρατιά και άνοιγμα προς το κέντρο της πολιτικής.

Κύριε πρόεδρε, σήμερα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά, έχετε μια και μόνο ευκαιρία. Να κάνετε ένα ουσιαστικό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Αν δεν πράξετε, στις επόμενες εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι (δυστυχώς) χειρότερο. Και, θα είναι δυσμενέστερο γιατί το κόμμα δεν είναι στα «πάνω» του, αλλά στα «χειρότερά» του.

Κοιτάξτε, λοιπόν, πίσω και δείτε, πότε η Ν.Δ., κυριάρχησε. Ξεπεράστε τους συναισθηματισμούς και τις φοβίες. Κανείς δεν σας απειλεί, και ουδείς επιβουλεύεται σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στη παράταξη των μεγάλων επιλογών, δεν υπάρχουν εσωκομματικοί εχθροί. Δεν υπάρχουν «εμείς», και οι «άλλοι». Φωνάξτε τον Καραμανλή, τον Καμμένο, τον Καρατζαφέρη, τη Ντόρα, τον Μάνο, τους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους κεντροδεξιούς, τους νεοφιλελεύθερους, και ενώστε ξανά το κόμμα. Τα καπρίτσια και οι πολιτικές βεντέτες δεν ωφέλησαν κανένα. Κύριε Σαμαρά, έχετε ευθύνη απέναντι στην ιστορία της παράταξης και θα πρέπει να την αναλάβετε.

Αφήστε, τώρα στο περιθώριο, όσους επί χρόνια, υποεκτιμούσαν τα πραγματικά δεδομένα και κοιτάξτε τα γεγονότα. Απομακρυνθείτε από τους επικίνδυνους χειροκροτητές που σας οδήγησαν στο 18%, ενώ σας έλεγαν ότι η Ν.Δ., έχει τις προϋποθέσεις να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Ακουμπήστε την ψυχή του νεοδημοκράτη, και ανακαλύψτε την γοητεία της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΑΣ. Αν δεν το πράξετε η παράταξη, όπως φαίνεται θα χάσει οριστικά το τρένο της ιστορίας. Και, τότε, ο κόσμος της κεντροδεξιάς από κει που ήταν υπερήφανος για την ιδεολογία του, θα είναι στοιβαγμένος στις ΣΤΑΣΕΙΣ της πολιτικής, περιμένοντας μήπως και μπει «λαθραία» στο βαγόνι τους επόμενου πολιτικού συστήματος. Επειδή, οι νεοδημοκράτες, ούτε ήταν, ούτε φιλοδοξούν να γίνουν λαθρεπιβάτες, θα σας περιμένουν. Όχι, για πολύ. Αν δεν τολμήσετε, να είστε σίγουρος, ότι θα κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ τους. Άλλωστε, στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου