Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κρίση ειλικρίνειας από Χατζηδάκη...

Ήταν ένας από τους πολιτικούς που εξελέγη βουλευτής λίγο μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, οπότε έζησε από «πρώτο χέρι» την καταστροφή. Για αυτό και οι δηλώσεις του σήμερα κινούνται στα όρια της...
μετριοπάθειας, αντίθετα με τα όσα διατυμπανίζουν εδώ και μέρες «γαλάζια» στελέχη.

Για τον Κωστή Χατζηδάκη «δεν γίνονται θαύματα με τις πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο», οπότε και η αντιπολίτευση που ασκεί δεν είναι στα όρια της παράνοιας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τις πυρκαγιές, άποψη που ακούστηκε εμμέσως πλην σαφώς από αρκετά «γαλάζια» χείλη.

«Θαύματα δεν γίνονται με τις πυρκαγιές πουθενά στον κόσμο. Ωστόσο, η διοικητική ικανότητα και ο συντονισμός δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ο κόσμος καταλαβαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Δεν ζητάμε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να γίνουν θαυματοποιοί για τις πυρκαγιές, παρότι οι ίδιοι το είχαν περίπου υποσχεθεί για τα πάντα! Τους ζητάμε να είναι σοβαροί».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως υπαινίχθηκαν από την κυβέρνηση, τότε πού ήταν ο πρωθυπουργός να το αντιμετωπίσει; Διότι δεν γίνεται να καταγγέλλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και την ίδια στιγμή να είσαι εξαφανισμένος. Αυτή η κακόγουστη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης δεν πείθει κανέναν».

Άλλωστε, «ο κ. Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών και απλώς βγήκε πάνω στα αποκαΐδια για να πανηγυρίσει και να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση», υποστηρίζει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ προτείνει να εξετασθεί αν συμφέρει καλύτερα η ενοικίαση πτητικών μέσων για τις πυρκαγιές εν συγκρίσει με την αγορά νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου